به گزارش خبرگزاری مهر، دبیرخانه شورای عالی اعلام کرد: در دومین نشست این شورا که با حضور نمایندگان مجمع فیلمسازان سینمای ایران، کانون تهیهکنندگان و انجمن تهیهکنندگان مستقل تشکیل شد، آئیننامه نمایش سال 1390 با توجه به موارد مبهم و غیرکارشناسی موجود در آن را باعث بروز مشکلات جدی برای نظام نمایشی و به خصوص تهیهکنندگان سینمای ایران دانست.
شورا در بررسی این آئیننامه لازم دانست ضمن اعتراض، نگرانی عمومی خود را نسبت به روند نظام نمایشی که گسترش بیعدالتی را در این حوزه در پی دارد، اعلام نماید.
در ادامه دبیرخانه شورای عالی گزارش داد: نمایندگان شورایعالی با بررسی موارد مختلف این آئیننامه که حاوی نگاه گروهگرای ویژهای بر اساس دیکته مدیریت دولتی است، از هماکنون میتوان اعلام داشت که سرمایه بخش خصوصی در خطر جدی قرار دارد.
عدم حضور نمایندگان بیش از 150 تهیهکننده مستقل که عموما عضو تشکیلات تهیهکنندگی خانه سینما هستند و نگاه گروه اندک که به نظر میرسد منافع گروهی را در نظر گرفتهاند از دیگر مشکلات پیش روی شورای صنفی است، رفتارهای گروهی که فاقد روند صنفی است، طبیعتا باعث بروز مشکلات جدی برای بخش خصوصی و تهیهکنندگان مستقل خواهد شد.
همچنین شورای عالی مقرر نمود که موارد و مشکلات این آئیننامه و رفتارهای غیرصنفی با دقت زیرنظر گیرد با اطلاعرسانی به موقع به تهیهکنندگان سینمای کشور و افکار عمومی سینمای ایران، از گسترش بیعدالتی در این حوزه جلوگیری شود.
در ادامه این جلسه موضوع تشکیل نشست عمومی فدراسیون جهانی تهیهکنندگان مورد بحث و گفتوگو قرار گرفت.«شورا با توجه به نیاز مستمر ارتباطهای بینالمللی مقرر داشت کلیه مسایل حوزه بینالملل به خصوص فدراسیون جهانی تهیهکنندگان (فیاپف) توسط اعضای این کمیته فرشته طائرپور، منیژه حکمت و علیرضا شجاع نوری پیگیری و مدیریت گردد.
در این زمینه نماینده شورای عالی همزمان با جشنواره جهانی فیلم کن در نشست عمومی فدراسیون جهانی تهیهکنندگان حضور خواهد یافت تا نشست به تشریح پیشرفتهای سینمای ایران و همکاریهای جهانی با سینمای کشورمان هماهنگیهای لازم را معمول دارند.
در همین نشست آخرین اقدامات انجام شده برای حذف ماده 15 و 16 آئیننامه معافیت مالیاتی خانواده سینمای ایران گزارش شد.
منوچهر محمدی اعلام داشت که در پایان سال گذشته طی نشستی متن حقوقی مورد نیاز برای حذف ماده 15 و 16 تنظیم و به محسن علیاکبری جهت پیگیری ارایه شد.
این متن حقوقی توسط معاونت سینمایی در شورایعالی سینما تصویب و توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی جهت طرح در کمیسیون فرهنگی دولت ارسال شده است. نماینده شورایعالی در امور مالیات بیان کرد که امیدواریم با تصویب این متن حقوقی در کمیسیون فرهنگی دولت، مشکلات فراروی سینماگران که درحال حاضر پروندههای غیرلازم فراوانی را تشکیل داده است، حلوفصل گردد.
نماینده شورای عالی در امور مالیاتی افزود: عدم تصویب این متن حقوقی در اسرع وقت میتواند پروندههای مالیاتی را به نحوی غیرقابل کنترل افزایش و باعث فروپاشی بسیاری از شرکتهای سینمایی می شود.
در ابتدای این نشست، سه تن از نمایندگان مجمع فیلمسازان، انجمن تهیهکنندگان مستقل و کانون تهیهکنندگان پیرامون مشکلات فراروی سینمای ایران سخن گفتند. این نمایندگان ضمن ابراز نگرانی از خطر قاچاق و سرقت فیلمهای ایرانی لازم دانستند که؛ قوه قضائیه، پلیس امنیت و دبیرخانه ستاد مبارزه با محصولات غیرمجاز فرهنگی نسبت به موضوع با حساسیت، دقت و شدت عمل بیشتری برخورد نمایند. ضمن اینکه اعضای خانواده سینما، به خصوص مدیران و کارکنان سینماها نیز با توجه به مسوولیت خود، نسبت به کنترل سالن دقت و با احساس مسوولیت بیشتری عمل نمایند.
در همین سخنان نسبت به دقت و هماهنگی مدیران اغلب سینماهای کشور تأکید شد چراکه میدانند ریشه قاچاق و سرقت فیلمها نه فقط تهیهکنندگان سینمای کشور که سینمای ملی و در نتیجه منافع کل خانواده سینما و از جمله سینماداران را مورد هجمه قرار خواهد داد.
نظر شما