به گزارش خبرنگار مهر در یاسوج، جنگلهای استان کهگیلویه و بویراحمد هشت درصد سهم جنگلهای کشور و 20 درصد از جنگلهای حوزه زاگرس را به خود اختصاص می دهند.
بر این اساس سرانه جنگل در دنیا هشت دهم، در ایران دو دهم و در این استان 1.7دهم هکتار است که می توان گفت سرانه جنگل در کهگیلویه و بویراحمد 8.5 برابر کشور و 2.1برابر دنیا است.
اما اکنون تخریب این سرمایه عظیم زاگرس در حال افزایش است و این مسئله موجب نگرانی فعالین محیط زیست و منابع طبیعی استان شده است.
قطع درختان به بهانه افزایش قیمت سوخت
دبیر تشکل نهضت سبز زاگرس کهگیلویه و بویراحمد از روند روبه رشد قطع جنگلهای این استان اظهار نگرانی کرد.
غریب سجادی به خبرنگار مهر در یاسوج گفت: متاسفانه بسیاری از جنگلهای کهگیلویه و بویراحمد به ویژه در مناطق سردسیری این استان برای مصارف سوخت قطع شده است.
وی بیان کرد: روستانشینان گران شدن مواد سوختی به خصوص نفت را بهانه خود برای قطع درختان و استفاده از آنها برای سوخت عنوان می کنند.
سجادی اظهار داشت: قطع گسترده درختان جنگلی به مناطق حفاظت شده نیز کشیده شده به طوری که هم اکنون در منطقه " دشت رز " واقع در منطقه حفاظت شده دنا نیز شاهد این فاجعه هستیم.
تداوم این وضعیت غیرقابل جبران است
مسئول کمیته منابع طبیعی و محیط زیست نظام مهندسی کشاورزی استان نیز گفت: طی گزارشهایی که به این کمیته رسیده میزان قطع درختان و استفاده از شاخ و برگ آن برای مصارف سوختی در مناطق روستایی استان افزایش یافته است.
صدیف استادیان در گفتگو با خبرنگار مهر در یاسوج افزود: تداوم این وضعیت منجر به خسارت فراوانی به جنگلهای استان می شود که به هیچ وجه قابل جبران نیست.
وی بیان کرد: هم اکنون میزان خسارت وارده به جنگلهای استان مشخص نیست و لازم است ارزیابیهای زیست محیطی انجام گیرد و دامنه تخریب مشخص شود.
استادیان اظهار داشت: مسئولان باید تدابیر ویژه ای برای کاهش تخریب جنگلها اتخاذ کنند و با گازرسانی به روستاها و یا استفاده از انرژی خورشیدی، روند روبه رشد قطع درختان را متوقف کنند.
وی تصریح کرد: متاسفانه برخی از مردم ارزش یک بوته و یا درخت را نمی دانند و به راحتی منابع طبیعی را تخریب می کنند که این مسئله نیاز به فرهنگسازی دارد.
نظر شما