به گزارش خبرگزاری مهر، این نمایندگان با اعلام اینکه به دلیل عدم تصویب بودجه سال 90، مجلس 20 هزار میلیارد تومان را در قالب تنخواه برای هزینهکرد در بخشهای مختلف در اختیار دولت قرار داده است، تأکید کردند بر این اساس دولت نیز میبایست بودجه حمل و نقل عمومی را از همین محل پرداخت نماید.
یک عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به اینکه تمام دستگاههای اجرایی در دو ماه ابتدایی سال باید بودجهای را به صورت علیالحساب از دولت دریافت نمایند، گفت: دولت در بودجه پیشنهادی خود هزینه هر ماه را حدود 8 هزار میلیارد تومان پیشبینی نموده، در صورتی که مجلس برای هر ماه مبلغ 10 هزار میلیارد تومان در اختیار دولت قرار داده است.
مهرداد لاهوتی، دلیل این اقدام را پیشگیری از بروز مشکلات احتمالی در دو بخش جاری و عمرانی اعلام کرد و افزود: بخش حمل و نقل عمومی نبض مهم حیاتی در شهرهای کشور است و نمیتواند دو ماه بدون بودجه باشد و بر این اساس دولت باید به صورت علیالحساب بودجهای را در اختیار مدیران شهری قرار دهد تا حمل و نقل عمومی فلج نشود.
وی با اشاره به موضوع خرید اتوبوسهای جدید دو کابین در تهران خاطرنشان کرد: دولت بر اساس قانون باید سهم 5/82 درصدی خود را بابت خرید این اتوبوسها بپردازد و با توجه به اجرای قانون هدفمندی یارانهها و افزایش روزافزون مسافران ناوگان اتوبوسرانی، نیاز روزانه به ورود اتوبوسهای جدید وجود دارد و این امر نمیتواند دو ماه به تعویق بیفتد.
محمدرضا خباز، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس نیز گفت: مجلس بودجه تنخواه دولت را به نوعی لحاظ کرد که از هزینههای جاری دولت بالاتر باشد و به همین دلیل دولت از لحاظ مالی این توانایی را دارد که به صورت علیالحساب بودجهای را در اختیار مدیریت شهری در بخش حمل و نقل عمومی قرار دهد.
وی با بیان اینکه مجلس به سرعت در حال بررسی بودجه در کمیسیون تلفیق است، افزود: البته بررسی بودجه تا تصویب نهایی و تایید شورای نگهبان زمان میبرد و به این دلیل دستگاههای اجرایی که نیاز به بودجه دارند میبایست از دولت اعتبارات مناسبی دریافت کنند.
خباز با تاکید بر اینکه بودجهای که به صورت تنخواه در اختیار دولت قرار دادهایم از متوسط نیاز دولت در بخش هزینههای جاری بالاتر است، خاطرنشان کرد: به همین دلیل توقع داریم طرحهای عمرانی و زیربنایی مانند بخش حمل و نقل عمومی در این دو ماه به خاطر عدم اختصاص بودجه، معوق و معطل نمانند.
نظر شما