به گزارش خبرگزاری مهر در ادامه این سند آمده است : منابع رسمی انگلیس مدتها پیش به طور کاملا محرمانه از آزمایشگاه تسلیحات شیمیایی در طرابلس دیدار کردند و کمی پس از این دیدار بود که لیبی و انگلیس قراردادهای تجاری گسترده ای در این زمینه منعقد کردند.
کریستوفر هوپ که تنظیم کننده این سند است، نوشت : دانشمندانی از انگلیس و آمریکا در سال 2006 از تاسیسات تسلیحات شیمیایی لیبی دیدار کردند و پیشنهادهایی سازنده! برای توسعه این تاسیسات ارائه دادند.
این تلگراف که یک کپی از آن در اختیار سایت ویکی لیکس و متعاقبا در اختیار روزنامه تلگراف قرار گرفته است، جزئیات دیدار دانشمندان انگلیسی از تاسیسات نظامی در تاجوراء درحومه طرابلس را شرح داده است.
در متن این تلگراف آمده است : کارشناس های آمریکا و انگلیس هر دو تایید کرده اند که تاسیسات شیمیایی بازدید شده فقط به منظور تولید سلاح های شیمیایی و برای اهداف نظامی در حال ساخت بوده اند.
این کارشناسان به کشورهای مطبوع خود گزارش دادند که لیبی احتمال دارد تصمیم گیری کند که به طور کلی وجود این تاسیسات و سلاح های شیمیایی ساخته شده در آنها را از دفتر ممانعت از سلاح های شیمیایی که سازمان ملل رسیدگی به آن را برعهده دارد- پنهان کند.
این کارشناسان در همان زمان از انبارهایی در طرابلس دیدار کرده اند که مملو از سلاح های شیمیایی بود.
در ادامه تلگراف آمده است : "کارشناسان و منابع رسمی انگلیسی تایید کرده اند تاسیسات مربوط به ساخت سلاح های شیمیایی در لیبی به طور بسیار پیشرفته آماده شده اند و می توان از آنها برای تولید هم سلاح های شیمیایی و هم سلاح های بیولوژیکی استفاده کرد."
طبق این تلگراف، منابع رسمی انگلیسی کمک کرده بودند که ساخت این تاسیسات هرچه زودتر به پایان برسد.
دانشمندان پیشنهاد کرده بودند که سلاح های شیمیایی ساخته شده در این کارخانه ها که بسیار پیشرفته هستند، برای استفاده به برخی کشورهای دیگر نیز ارسال شود.
در متن این تلگراف آمده است : لیبی به طور واضح اعلام کرده بود که می خواهد از این سلاح های شیمیایی برای اهدافی دفاعی استفاده کند و آنها را تست خواهد کرد.
کارشناس ها و منابع انگلیسی به کشور خود گفته بودند: "لیبی به طور شفاف در حال توسعه سلاح های شیمیایی است و مقدار بسیار زیادی گاز خردل و عوامل جوش دار در کارخانه ها بودند که تحت نظر کنوانسیون منع سلاح های شیمیایی به طور نمادین منهدم شده بودند. اما لیبی آنها را پنهان کرده و حالا درصدد استفاده مجدد ازآنها برآمده است. این مسئله وجود دارد که معمر قذافی دارای انبارهای بسیار عظیم تری از این مواد باشد.
روزنامه تلگراف در پایان نوشت در تلاشی که برای گفتگو با سخنگوی دفتر ممانعت از سلاح های شیمیایی درباره این تلگراف به عمل آورده، این دفتر از ارائه هرگونه اظهار نظری خودداری کرده است.
نظر شما