به گزارش خبرگزاری مهر، لس آنجلس تایمز در گزارش خود می نویسد: اجلاس دو روزه وزیران خارجه کشورهای عضو ناتو در برلین عصر دیروز جمعه، ۲۶ فروردین به کار خود پایان داد. ظاهرا یکی از دستاوردهای این اجلاس نزدیکی بیشتر ناتو و روسیه در مورد استقرار یک سپر دفاع موشکی در اروپاست.
انگیزه اصلی استقرار یک سامانه موشکی در اروپا جلوگیری از تعرض به کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) عنوان می شود. و این در حالی است که پیشتر روسیه از این اقدام ناتو ابراز ناخشنودی کرده بود.
ناتو قصد داشت سپر موشکی خود را در یکی از کشورهای لهستان یا جمهوری چک مستقر کند. نزدیکی این کشورها با روسیه نگرانی هایی را در مسکو به وجود آورده بود و رهبران روسیه با این استدلال که این سامانه دفاعی می تواند در مقابله با موشکهای روسی مورد استفاده قرار گیرد استقرار آنها را موجب برهم خوردن توازن قوا تفسیر می کنند.
در همین رابطه دیروز جمعه "سرگئی لاوروف" وزیر خارجه روسیه نیز در اجلاس ناتو حضور یافت تا در مورد مسائل مشترک با نمایندگان کشورهای عضو پیمان گفتگو کند.
در همین رابطه روز گذشته "دیمیتری راگوزین" نماینده دائم روسیه در پیمان آتلانتیک شمالی و فرستاده ویژه رییس جمهور این کشور در امور همکاری با ناتو در زمینه سپرموشکی اعلام کرد که مسکو از ناتو ضمانتی می خواهد که سیستم آتی سپر ضد موشکی در اروپا علیه توان استراتژیکی روسیه نخواهد بود.
راگوزین در ادامه گفت: "ما منتظر ضمانت واقعی هستیم نه حرف و قول های کلی". برخلاف این اظهارات در گزارشهای ارسالی از برلین به بحث در مورد چنین ضمانتهایی اشاره نشده است. آندرس فوگ راسموسن دبیرکل ناتو در خاتمه نشست برلین به خبرنگاران گفت : ما بر سر این موضوع به توافق رسیده ایم که چنین سامانه ای باید در خدمت دفاع از مردم کشورهای عضو ناتو و روسیه علیه حمله های موشکی بیگانگان قرار گیرد.
هیلاری کلینتون، وزیر خارجه ایالات متحده آمریکا پیشتر بر وجود اراده ای برای یک همکاری درازمدت بر مبنای "حقوق برابر" میان ناتو و روسیه در ارتباط با سامانه دفاع موشکی تاکید کرده بود و طرفین توافق کرده بودند که برای پیشبرد این همکاری دو پایگاه، یکی برای تبادل اطلاعات و دیگری به منظور برنامه ریزی و هماهنگی عملیات، در دو نقطه متفاوت ایجاد شود.
وزیر خارجه آمریکا از روسیه خواسته تا از طریق گفتگو با ناتو و کشورهای همسایه اش مسائل مورد اختلاف را روشن کند. یکی از این همسایگان می تواند اوکراین باشد.
در همین رابطه وزیر خارجه اوکراین حدود دو ماه پیش در دیدار با دبیرکل ناتو تمایل کشورش را برای همکاری در ایجاد یک سیستم دفاع موشکی ابراز کرد.
نظر شما