۲۷ فروردین ۱۳۹۰، ۱۴:۱۳

توسعه تعاون راهکار اصلی مبارزه با بحران اقتصادی است

وزیر تعاون و صنایع کوچک زیمبابوه گفت: تجارب بحرانهای اقتصادی در سالهای گذشته نشان داد که تعاونی ها بهترین گزینه برای جلوگیری از فقر و ناپایداریهای اقتصادی در جهان هستند.

به گزارش خبرنگار مهر، خانم نیونی ظهر امروز در اولین کنفرانس بین المللی ظرفیتهای بخش تعاون در توسعه اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که در جزیره کیش در حال برگزاری است، با اعلام اینکه امروز در مورد نقش تعاون در صنایع کوچک و متوسط قرن 21 صحبت می کنیم، گفت: دولتها باید به این مقوله توجه داشته باشند و برای دستیابی به پیشرفتهای اقتصادی فعالیتهای ویژه ای را انجام دهند.

وزیر تعاون و صنایع کوچک زیمبابوه اظهار داشت: اگر کشورها بخواهند در یک اقتصاد باز حرکت کنند و به شکوفایی اقتصادی دست یابند نیاز است تا در کنار اقتصادهای لیبرالی برای افزایش سطح استانداردهای زندگی مردم تعاونی ها را نیز گسترش دهند.

نیونی با اشاره به اینکه 4 کشور روسیه، چین، هندوستان و برزیل در سالهای اخیر با استفاده از شیوه گسترش تعاونیها توانسته اند شاهد رشد اقتصادی و جذب سرمایه های زیادی باشند، افزود: مجموع عملکردها در این کشورها باعث شد تا بسیاری از مردمان آنها از فقر نجات پیدا کنند.

وزیر تعاون و صنایع کوچک زیمبابوه بیان داشت: در فاصله سالهای 2008 تا 2010 که بحرانهای اقتصادی برای میلیونها نفر از مردم جهان رخ داده است و ما شاهد تحولات خطرناک و ناپایداری بودیم نشان داد که لزوم توسعه اقتصادی و توجه به بنگاههای کوچک و تعاونیها می تواند کشورها را از فقر نجات دهد.

وی به الگوی اقتصادی کشور زیمبابوه اشاره کرد و گفت: کشور زیمبابوه هم اکنون به صنایع کوچک و توسعه تعاونیها اهمیت بسیار زیادی می دهد و البته این موضوع در آفریقا توجهات ویژه ای را نیز به خود جلب کرده است.

نیونی با اعلام اینکه من اولین وزیر صنایع کوچک و تعاونی ها در کشور زیمبابوه هستم، گفت: طی سالهای اخیر صنایع کوچک و تعاونیها توانستند کمکهای جالب توجهی را به طبقات ضعیف زیمبابوه داشته باشند.

وزیر تعاون و صنایع کوچک زیمبابوه خاطر نشان کرد: زیمبابوه در سالیان متمادی به تجارب خوبی در زمینه نحوه مصرف تسهیلات و توسعه تعاونی ها دست یافته است و باید بگویم در آفریقا تعاونیها برای خیررسانی برای اقشار مختلف مردم فعالیت می کنند و فقط اقشار ثروتمند مد نظر آنها نیست.

وی به حوزه های گردشگری، تولید، بازرگانی، معدن و کشاورزی به عنوان حوزه های مورد توجه تعاونیها در کشور زیمبابوه اشاره کرد و بیان داشت: همچنین صنایع کوچک در حوزه های مختلف فعالیت می کنند و باید بگویم که این صنایع در راستای بهبود زندگی مردم در کشور ما نقش مهمی ایفا کرده اند.

نیونی به لزوم توسعه تحقیق و فعالیتهای پژوهشی در زمینه تعاونیها اشاره کرد و ضمن بیان اینکه در این حوزه ایران اقدامات موثری انجام داده است، بیان داشت: فعالیتهای مبتنی بر پژوهش، توسعه تعاونیها و صنایع کوچک و جلوگیری از سیاستهای تبعیض آمیز در رابطه با بخش تعاون می تواند به رشد اقتصادی در کشورها کمک کند.

وی افزود: هم اکنون بیش از 5 هزار شرکت تعاونی در کشور زیمبابوه در حوزه های معدن، مسکن، خدمات، سرمایه گذاری ، ماهیگیری و کشاورزی فعالیت دارند.

کد خبر 1289916

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha