۲۷ فروردین ۱۳۹۰، ۱۶:۱۷

میراث فرهنگی مازندران مانع اجرای طرح جامع امامزاده عباس است

میراث فرهنگی مازندران مانع اجرای طرح جامع امامزاده عباس است

ساری - خبرگزاری مهر: رئیس اداره اوقاف شهرستان ساری با اشاره به اینکه اجرای طرح جامع بازسازی امامزاده عباس ساری تخریب میراث فرهنگی نیست، گفت: اداره کل میراث فرهنگی مازندران مانع اجرای طرح جامع امامزاده عباس است.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام مسعود قربانی ظهر شنبه در جمع خبرنگاران افزود: اجرای طرح جامع اما‌مزاده عباس ساری که در پنج فاز قابل اجراست، موجب می‌شود تا زائران از امکانات رفاهی و فرهنگی بیشتری از اماکن متبرکه بهره‌گیری کنند.

وی افزود: گسترش امامزاده عباس ساری آسیبی به بقعه نمی‌زند و آن را از حالت میراث فرهنگی بودن خارج نخواهد کرد.

قربانی با اشاره به اینکه سفر سوم دولت با رویکرد فرهنگی است، تصریح کرد: امامزاده‌ها ظرفیت خوبی برای جذب توریسم محسوب می‌شوند که باید برای رونق بیشتر بازدید مسافر، فعالیت‌های فرهنگی متناسب با میراث بومی و منطقه‌ای در مجاور امام زاده‌ها انجام شود.

میراث فرهنگی مانع اجرای طرح می شود

وی اجرای طرح جامع امامزاده عباس ساری را گسترش فضای زیارتی و ایجاد مجموعه درمانی، رفاهی، آموزشی و توریستی عنوان کرد و گفت: دو سال است که پیگیر پروژه طرح امامزاده هستیم اما باتوجه به آماده بودن اعتبار، میراث فرهنگی اجازه کار به اوقاف را نمی‌دهد.

رئیس اداره اوقاف شهرستان ساری با بیان اینکه بحث اجرای طرح جامع امامزاده عباس ساری از پروژه‌های ملی محسوب می‌شود، اظهار داشت: برای آزادسازی و تعریض خیابان امام‌زاده عباس، شهرداری متولی اجرا است و در محقق شدن طرح جامع امام‌زاده‌ها اشتغالزایی مفیدی ایجاد می‌شود.

وی پرونده‌های وقف موجود در دستگاه قضایی را در سال گذشته 235 پروژه بیان کرد و افزود: از ابتدای سال جاری تاکنون 171 پرونده دعاوی مربوط به اداره اوقاف شهرستان ساری در دستگاه قضایی رسیدگی می شود.

قربانی یادآور شد: هم اکنون در مرکز مازندران هشت پروژه عمرانی و فرهنگی در حال احداث است.
 
وی با بیان اینکه در سال جدید شش مورد وقف در ساری انجام شده است، گفت: نسل جدید وقف را از یاد نبرده و به نحوی خیران خیراندیش در این رابطه پیشگام هستند.

رئیس اداره اوقاف شهرستان ساری یادآور شد: بیشترین وقف‌ها در زمینه احداث اماکن آموزشی و به لحاظ مذهبی بودن خیران در احداث حسینیه‌ها گام برمی‌دارند.

وی، وقف را صدقه جاریه عنوان کرد و گفت: برای اینکه مردم بیشتر به امر وقف توجه داشته باشند نیاز است که فرهنگ‌سازی شود که رسانه‌ها در این رابطه وظیفه سنگینی برعهده دارند.

قربانی، برگزاری همایش‌ها را در تبیین جایگاه وقف دانست و افزود: در سال گذشته دو همایش بزرگ منطقه‌ای در مازندران و شهرستان ساری برگزارکه توانستیم جایگاه وقف و صیانت از این سرمایه عمومی را برای مردم بشناسانیم.

وی با اشاره به اینکه در سال گذشته 450 میلیون تومان اعتبار برای ساخت، بهسازی و مرمت امام زاده‌ها و حسینیه‌های شهرستان ساری هزینه شده است، بیان داشت: تمام درآمدی که از راه وقف به دست می‌آید برای ترمیم و بازسازی اماکن متبرکه، هزینه‌های بیمارستانی و ایام مذهبی به ویژه ماه محرم و رمضان صرف می‌شود.

رئیس اداره اوقاف شهرستان ساری بیان داشت: هم اکنون در شهرستان ساری 321 حسینیه و251 تکیه شناسنامه دار و فعال داریم که سعی ما بر این است این اماکن در زمینه فرهنگی فعال شوند.

فرهنگ وقف مختص ایران نیست
 
قربانی افزود: فرهنگ وقف مختص ایران نیست بلکه در کشورهای خارجی هم با عنوان میراث جاودان انجام می‌شود.

وی، اوقافی‌های شهرستان ساری را در دو بخش متصرفی و غیرمتصرفی برشمرد و گفت: 14 هزار و 55 وقف متصرفی و هشت هزار و 877 وقف غیرمتصرفی در شهرستان ساری موجود است.

قربانی یادآور شد: داوطلبان زیادی برای اسکان در منازل وقفی در نوبت هستند که در این رابطه روش مزایده را انتخاب می‌کنیم.

رئیس اداره اوقاف و امورخیریه ساری از آغاز ثبت‌ نام کلاس‌های قرآنی طرح بهاره در آستانه‌ های امامزاده عباس(ع)، تکیه پهنه‌کلا و ملا مجدالدین در ساری، خبر داد.

وی افزود: در این دوره خواهران و برادران در سنین مختلف می‌توانند از 15 اردیبهشت‌ماه تا اوایل تیرماه در این کلاس‌ها حضور پیدا کنند.

قربانی تصریح کرد: با توجه به فعالیت‌های صورت توسط مربیان قرآن در شهرستان پیش بینی شده تا در هفته معلم جوایزی از سوی اداره اوقاف و امور خیریه ساری به این مربیان اهدا و از زحمات آنان تقدیر شود.
کد خبر 1290065

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha