به گزارش خبرگزاری مهر، صادق محصولی در همایش تبیین ابعاد جهاد اقتصادی در سرمایه گذاریهای صندوق تامین اجتماعی، افزود: نامگذاری سال 1390 به عنوان سال جهاد اقتصادی، بیانگر جهتگیریهای کلی و تبیین رویکردهای غالب دولت و مردم در سال جدید است.
وی تاکید کرد: توصیه به جهاداقتصادی به ضرورت تمرکز بر آن در این برهه از حیات نظام مقدس جمهوری اسلامی اشاره دارد؛ از این رو سوق دادن توجهات و نگاهها به سوی این هدف، وظایفی را به عهده همه اقشار جامعه میگذارد.
وی با بیان اینکه فهم موضوعی همچون جهاد اقتصادی لزوما باید در چارچوب گفتمان دهه چهارم انقلاب اسلامی، یعنی پیشرفت و عدالت، صورت گیرد، اظهار کرد: اساسا در نگاه مترقی حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری، که صد البته منبعث از اسلام ناب محمدی است، مفاهیم مختلفی همچون اخلاق و قدرت، سیاست و دیانت، عدالت و آزادی، عقل و وحی، دنیا و آخرت و غیره همه و همه مفاهیمی کاملا یکپارچه و ممزوج و آمیخته به هم هستند.
وی اضافه کرد: نکته مهم در تعبیر حکیمانه رهبرمعظم انقلاب، آمیزه دو مفهوم جهاد و اقتصاد یعنی، پیوستگی توأمان ارزشهای مادی و معنوی در فرهنگ اقتصادی کشور است. ترکیب این دو واژه، نشان دهنده هر دو وجه مادی و ارزشی است که خود بیانگر نگاه جامع و منظومهای آموزههای دینی است.
وی تصریح کرد: آنچه که بر اثربخشی و کارآمدی چنین رهنمودهایی میافزاید، درک درست و عمیق این پیامها و هماهنگی اقدامات از سوی دستگاههای اجرایی و مردم است.
به گفته وزیر رفاه در الگوی اسلامی ـ ایرانی پیشرفت، «توسعه اقتصادی» هدف غایی نیست، بلکه توسعه دارای سمت و سو و جهتدار است.
محصولی ادامه داد: براساس فرمایشات مقام معظم رهبری تحقق رشد هشت درصدی، افزایش بهرهوری، کاهش نرخ بیکاری، توانمندسازی بخش خصوصی، رشد سرمایهگذاری، تقویت تعاونیها و ایجاد زیرساختهای لازم برای رفع موانع تولید، مهمترین شاخصهای اقتصادی کشور برای تحقق جهاد اقتصادی است.
محصولی با بیان این که مفهوم جهاد اقتصادی و خصوصا کلمه جهاد دارای معانی خاصی است، گفت: کلمه جهاد نوعی تلاش مقدس و یکی از کلماتی است که درگفتمان دینی ما معنا پیدا میکند و همیشه صبغه ارزشی را در درون خودش دارد، از این رو رهبر فرزانه انقلاب وجه مادی را با وجه دینی و اسلامی درهم آمیخته و یکپارچه میبینند.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی ادامه داد: در تاریخ انقلاب هم مشاهده میکنیم که حضرت امام(ره) در مورد سازندگی از این بیان استفاده میکنند و جهاد را وارد صحنههای سازندگی کرده و جهادسازندگی را بنیان نهادند.
وی با بیان این که برای هرجهادی، شرط اول تقویت ارتباط با خداست، افزود: تنها مومنین حقیقی هستند که در جهاد از بذل جان هم دریغ ندارند، چه رسد به مال و پست ومقام و...پس اگر بخواهیم حداقل کار جهادی کردن را در یک مجموعه اقتصادی و شرکتهایی که شما در آن حضور دارید، تعیین کنیم، این است که باید درشرکتها طوری کارکرد، طوری برنامهریزی کرد و طوری هزینه کرد که گویا مالک واقعی این شرکت خودتان هستید؛ در آن صورت شما از کوچکترین ظرفیتها استفاده میکردید و از هدر رفت و حیف و میل حتی یک ریال هم جلوگیری میکردید.
وی با بیان این که هرگونه جهادی نیازمند رصد جامع و فراگیر است، گفت: باید رصد کنیم که تحولات اقتصاد جهانی متاثر از چه عواملی است و به چه سمتی در حال حرکت است؟ باید افق آینده اقتصاد دنیا و همین طور مزیتهای نسبی اقتصادی در کشورمان را رصد و شناسایی کنیم.
وی توجه به مسائلی که از طریق علم، تولید ثروت میکنند را ضروری عنوان کرد و اظهار کرد: باید به سراغ صنایعی برویم که ظرفیتها و فرصتهای تولید ثروت آن فراوان است و این دقیقا همان راهی است که کشورهای پیشرفته درحرکت به سمت سودآوری در پیش گرفتهاند.
وی با اشاره به این که دشمن درصدد مواجهه و جنگ با جبهه اقتصادی انقلاب اسلامی است، اظهار کرد: وقتی میخواهیم جهادگونه برای کشور کار کنیم، قطعا این مسئله در پی خودش واکنشهای جدی را از جانب دشمن به دنبال خواهد داشت.
وی اضافه کرد: یکی از شیوههایی که دشمن همواره در مورد جمهوری اسلامی اتخاذ کرده است، ناکارآمد جلوه دادن نظام در عرصههای گوناگون است؛ البته در اصل دشمن سعی کرده است تا نظام مبتنی برمردم سالاری دینی را ضعیف و ناکارآمد جلوه دهد که البته با شکست روبهرو شده است.
محصولی با تاکید بر اینکه نظام جمهوری اسلامی در مسائل امنیتی و در جنگ تحمیلی و برقراری امنیت در داخل کشور و حاکم کردن وحدت ملی موفق و کارآمد بوده است، اظهار کرد: در عرصه کارآمدی سیاسی هچون مشارکت مردم در اداره نظام و پشتوانه مردمی نظام که در انتخاباتهای گوناگون به منصه ظهور درآمده نیز نظام کارآمدی قابل قبولی را نشان داده است.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی با بیان این که دشمن وقتی در نبرد با انقلاب اسلامی در میدانهای امنیتی، سیاسی و حتی فرهنگی شکست خورد، به تلاش برای ناکارآمدی اقتصادی جمهوری اسلامی دست میزند، اظهار کرد: در عرصه مدیریت کلان اقتصادی فراز و نشیبهایی داشته و داریم که ممکن است، برای دشمن امید ایجاد کند که باید از آن جلوگیری کرد، اما همیشه دشمن به دلیل ضعف در مواجهه با واقعیتهای اقتصاد ایران، تلاش کرده است تا به سراغ اذهان و افکارعمومی برود.
وی با تاکید بر این که در عرصه عمل شاه بیت جهاد اقتصادی در سال 1390، بحث ادامه اجرا و استفاده از فرصتهای هدفمند سازی یارانههاست، گفت: هدفمندسازی یارانهها به عنوان گام بلند و مهم دولت در راستای تحول اقتصادی در کشور، بدون شک یکی از بسترهای مهم و شاید مهم ترین بستردر جهت کسب توفیق در جهاد اقتصادی است.
محصولی افزود: موفقیتی که در اجرای طرح افتخار آمیز هدفمندی یارانهها توسط دولت خدمتگزار تحقق یافت، این اصل را به اثبات رساند که چنانچه پشت هر اصلاح اقتصادی، همت بلند، برنامهریزی، پشتکار و تدبیر باشد، قادر خواهیم بود که سختترین موانع را از پیش رو بردایم و مسیر توسعه و پیشرفت و تعالی را هموار سازیم.
به گفته وی تجاری سازی تحقیقات صنعتی و پژوهشهای موفق علمی، ایجاد و مشارکت در فضای رقابتی، استفاده از نیروهای جوان، با انگیزه، خوش فکر، حزب اللهی و انقلابی، توجه به اصل 44 و واگذاری بیش از پیش امور به مردم، تناسب پاداش، درآمد و برخوردای از امکانات با سعی، تلاش و اثرگذاری هر یک از عوامل تولید، تمرکز بر سرمایه گذاریهای اثر بخش، بهبود بهرهوری، مدیریت و اصلاح الگوی مصرف در زمینههای گوناگون، انضباط مالی و مبارزه با مفاسد اقتصادی از مهمترین رویکردهای جهاد اقتصادی است.
محصولی یادآور شد: با مطالعه بیانات مقام معظم رهبری حضرت آیت ا... خامنهای اهدافی از قبیل تلاش عالمانه و همه جانبه و عمومی جهت رشد اقتصادی کشور، ارائه الگویی از توانمندی نظام در مسائل اقتصادی به مردم دنیا، تقویت تولید محوری در کشور به عنوان رکنی برای توسعه پایدار، کاهش نرخ بیکاری، ارتقاء بهروری، تقویت حضور مردم و تعاونی ها در اقتصاد ملی و تحول در نظامات اداری، آموزشی، علمی را می توان برای جهاد اقتصادی در نظر گرفت.
وی در تشریح راه کارهای نیل به این اهداف با بیان این که باتوجه به حذف یارانههای انرژی، فعالیتها میتواند حول محورهای مزیتی کشور توسعه یابد، گفت: صنایع مرتبط با نفت و گاز و واحدهای مربوط به فلزات روز به روز در دنیا قدرت بیشتری پیدا می کنند و با توجه به روند کاهنده منابع و منحنیهای افزایشی مصارف حتی در دوره رکود اقتصادی، باعث امید فراوانی در این رشتههاست.
محصولی اضافه کرد: خوشبختانه کشور در هر دو حوزه مزیتهای فراوانی دارد. علاو بر آن در IT و نانو تکنولوژی نیز به عنوان مزیت آینده میتوان نگریست. مجموعههای اقتصادی به علت قدرت خود در اقتصاد کشور، بصورت قوی میتوانند در حوزههای مذکور عمل کنند.
وی با تاکید بر این که یکی از مهمترین علل غیراقتصادی بودن واحدهای تولیدی در کشور، عدم توجه به ظرفیتهای اقتصادی است، گفت: علت اصلی موفقیت اقتصاد برخی کشورها همچون چین توجه ویژه به این مسئله است. خروج از فعالیتهای غیراقتصادی و تمرکز روی مسائل مزیت دار و رسیدن به ظرفیت اقتصادی در پروژهها، میتواند آینده یک فعالیت را تضمین کند.
وی با بیان این که اگر رقابتی بر مبنای اهداف طرحریزی شود و در آخر سال مدیران نمونه و موفق در سال جهاد اقتصادی مشخص شوند، شرایط و فضای رقابتی مؤثری در شرکتها به وجود میآید، افزود: این بدان معنی که مدیران بدانند در آخر سال جهاد اقتصادی، بر مبناء دسترسی به اهداف ذکر شده موفق ترین آنان انتخاب و مورد تقدیر قرار میگیرند.
وزیر رفاه و تامین اجتماعی در پایان یادآور شد: در اکثر بنگاههای اقتصادی دنیا، نظامات مشارکت پرسنل در امور، زنجیره تامین و فروش، با هدف توسعه کیفیت مورد توجه قرار گرفته و نتایج درخشانی داشته است. پشنهاد میشود از طریق جذب یک مشاور قوی نظام تحول کیفیت در عموم شرکتها به عنوان یک برنامه پایدار مورد توجه قرار گیرد. این سیستم در کاهش هزینههای تولید، توسعه مشارکت کارکنان، افزایش سیستماتیک کیفیت تاثیر فوقالعادهای دارد.
نظر شما