به گزارش خبرنگار مهر در قم یوسف دانشور بعد از ظهر دوشنبه در دور دوم گفت و گوی دینی اسلام و بودیسم با بیان اینکه اسلام دین صلح و سلام است و خداوند خود را با این صفت معرفی میکند تصریح داشت: خداوند از عذاب های الهی هم سخن گفته که برخورد انسانها آن را ایجاد میکند و تنها جنبه سلبی و بازدارندگی دارد.
اسلام بر رابطه صلح جویانه با دیگران تأکید دارد
وی با بیان اینکه خداوند با انسانها در صلح است ابرازداشت: ما باید با خودمان هم رابطه صلح جویانه داشته باشیم زیرا که خشونت ظلم به نفس است و در این شکی نیست که نحوه ارتباط اجتماعی را بر اساس رابطه با خودمان تعریف میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: نحوه زندگی ما باید سرتا سر از سلام و امن باشد و هر گاه در این چارچوب، انسان ها بنای فسادگری داشته باشند این رابطه امن تبدیل به خشونت میشود.
دین پناهگاهی برای انسان
این محقق تأکیدکرد: دین که خداوند آن را به عنوان پناهگاهی برای مردم فرستاده است گاهی به علت برداشتهای نادرست انسانها به محل نزاع و ابزاری برای خشونت به کار رفته است که چنین نمونه هایی در تاریخ وجود دارد.
گفت و گوهای دینی باید براساس مشترکات باشد
دانشور ادامه داد: در گفت و گوی میان ادیان باید مشترکات طرفین مورد بحث قرار گیرد و یکی از آسیبها این است که موضوعات گفت و گو بر اساس اعتقادات یکی از طرفین مورد بحث باشد.
وی با بیان اینکه اسلام گاهی خشونت را تجویز می کند ابرازداشت: اساس اسلام بر صلح و سلامت در روابط میان انسانهاست و باید به عنوان یک نحوه زندگی آن را بپذیریم.
گفتنی است گفت و گوهای اسلام و بودیسم در دو نوبت صبح و عصر با سخنرانی اندیشمندانی از داخل و خارج کشور در دانشگاه ادیان و مذاهب اسلامی برگزار شد.
قم - خبرگزاری مهر: یک محقق دینی تأکید کرد: ماهیت اسلام با کلماتی همانند ایمان، سلام وصلاح(صلح) تعریف میشود.
کد خبر 1292195
نظر شما