به گزارش خبرنگار مهر در یزد، هم اکنون بیش از 40 درصد تختهای بیمارستانی در مناطق مختلف استان یزد توسط بیماران غیربومی اشغال شده و این استان هر سال در بخشهای مختلف پزشکی به ویژه درمان ناباروری، قلب و عروق، بیماری های چشم و ... پذیرای بیمارانی از استانهای کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بعضا اصفهان و شیراز است.
گرچه به نظر می رسد بیشترین میزان مراجعات بیماران به استان یزد به دلیل درمان ناباروری به دلیل وجود نخستین مرکز تحقیقات ناباروری کشور در استان یزد و بهره مندی از پزشکان حاذق و استفاده از روشهای نوین پزشکی برای درمان ناباروری است اما حقیقت آن است که کیفیت نسبتا بالای ارائه خدمات پزشکی و ارزانتر بودن این خدمات هم در بخش دولتی و هم در بخش خصوصی همچنین بهره مندی استان یزد از تجهیزات نوین پزشکی، بیماران استانهای مختلف را به یزد می کشاند.
یزد طی سالهای اخیر به مدد پزشکان حاذقی که بسیاری از آنها اکنون شهرت جهانی دارند، در زمینه های قلب و عروق و ... حرفهای زیادی برای گفتن داشته است و قطب بودن این استان در بخش بهداشت و درمان در منطقه جنوب شرق کشور و حتی به جرات می توان گفت در سطح کشور را قوت بخشیده است.
بهره مندی یزد از شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی، وجود مرکز تحقیقات ناباروری، راه اندازی بزرگترین بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی جنوب شرق کشور، طراحی بزرگترین بیمارستان سوانح سوختگی با تجهیزات منحصر به فرد در منطقه، بهره مندی از دستگاه شتاب دهنده برای نخستین بار در منطقه جنوب شرق کشور به منظور درمان بیماران سرطانی، راه اندازی بزرگترین بیمارستان قلب، راه اندازی اولین مرکز تحقیقات دیابت، بهره مندی از دستگاه های اسکن پیشرفته 16 اسلایسه و ده ها مرکز و تجهیزات دیگر که یا افتتاح شده یا اکنون در دست احداث است، همه و همه امکانات درمانی یزد را منحصر به فرد کرده است.
طی چند سال اخیر با اجرای طرح های بهسازی و نوسازی بیمارستانها در این استان همچنین خرید تجهیزات به روز، چهره مراکز درمانی تغییر یافته به نحوی که هم اکنون بسیاری از آنها قابل مقایسه با سالهای گذشته خود نیستند.
از سوی دیگر مراکز علمی و پژوهشی در حوزه علوم پزشکی در استان یزد رشدی قابل توجه داشته است و اکنون صدها دانشجو در رشته های مختلف علوم پزشکی در این استان مشغول تحصیل هستند.
سال گذشته شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی راه اندازی شد و راه اندازی این دانشگاه به منزله تاسیس دانشگاه علوم پزشکی دیگری در استان بود.
2 میلیارد تومان تجهیزات پزشکی برای شعبه بین الملل دانشگاه علوم پزشکی یزد خریداری شد
تنها در سال گذشته دو میلیارد تومان تجهیزات برای این دانشگاه خریداری شد که البته بخش زیادی از تجهیزات مورد نیاز هنوز خریداری نشده است.
طی سالهای اخیر همچنین دانشکده پیراپزشکی ابرکوه نیز راه اندازی شد و رشته های تخصصی نظیر چشم و رادیولوژی مجوز دریافت کردند که این امر گامی بزرگ در توسعه خدمات پزشکی در استان یزد و البته کشور به شمار می رود.
امسال نیز سال شتاب گرفتن طرحهای عمرانی و بیمارستانی در استان یزد است به نحوی که در مرکز استان و تمام شهرستانها یک بیمارستان جدید یا جایگزین در دست احداث است و به این ترتیب موتور اجرای طرحهای عمرانی در بخش پزشکی در یزد شتاب گرفته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد در این زمینه در گفتگو با خبرنگار مهر در یزد اظهار داشت: در شهرستانهای خاتم، طبس، صدوق و ابرکوه بیمارستانهای جایگزین یا در دست احداث هستند یا احداث آنها در سال جاری آغاز می شود.
سیدجلیل میرمحمدی با اشاره به احداث بیمارستان جایگزین شهید رهنمون در مرکز استان یزد، این بیمارستان را بزرگترین بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی دانست و افزود: بیمارستان شهید رهنمون با پیش بینی تجهیزات منحصر به فرد،تنها مرکز پروما (آسیب دیدگان حوادث ترافیکی) استان خواهد بود.
تنها مرکز ترومای یزد خردادماه سال 93 بهره برداری می شود
وی افزود: کار احداث این بیمارستان بدون حتی یک روز تعطیلی در ارائه خدمات درمانی به بیماران استان یزد ادامه یافته است و پیش بینی می شود حداکثر تا خردادماه سال 93 مورد بهره برداری قرار گیرد.
میرمحمدی با بیان اینکه موجودی تعداد تختهای این بیمارستان در گذشته 160 تخت بود، بیان داشت: این بیمارستان در شکل جدید خود 280 تخته خواهد شد.
وی یادآور شد: برای خرید تجهیزات این بیمارستان بالغ بر 13 میلیارد ریال هزینه خواهد شد و این بیمارستان تخصصی و فوق تخصصی با تعرفه دولتی در استان یزد به بیماران ارائه خدمات خواهد کرد.
میرمحمدی با بیان اینکه روند احداث این بیمارستان بسیار خوب است و کار شبانه روزی بر روی آن انجام می شود، افزود: نظیر این بیمارستان همزمان با یزد در شهرهای کرمان و ارومیه نیز آغاز شد اما پیشرفت بیمارستان یزد در مقایسه با این دو شهر قابل توجه است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی های خدمات بهداشتی درمانی در یزد بیان داشت: خدمات بیمارستانی استان یزد هم در بخش خصوصی و هم در بخش دولتی ارزانترین خدمات در سطح کشور است و این در حالی است که کیفیت کار و تجهیزات مورد استفاده نیز در منطقه منحصر به فرد است.
تمام تختها و تجهیزات بیمارستانی یزد نوسازی شده است
میرمحمدی با بیان اینکه در گذشته ضریب اشغال تخت در یزد 50 درصد بود، افزود: اکنون 100 درصد تختهای بیمارستانی این استان اشغال است که 40 درصد آن توسط بیماران غیربومی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی با بیان اینکه در گذشته با مشکل تخت و تجهیزات بیمارستانی مواجه بودیم، عنوان کرد: اکنون تقریبا تمام بیمارستانهای استان یزد همچنین تختها و تجهیزات آنها نوسازی شده است.
میرمحمدی با بیان اینکه استان یزد تنها استانی است که خدمات پزشکی آن در بیمارستانهای دولتی، مطلوبتر و با کیفیت تر از بیمارستانهای خصوصی است، افزود: اکنون سالانه دو میلیارد تومان در بیمارستان شهید صدوقی برای خرید تجهیزات به روز و نوسازی تختها هزینه می شود.
یک پنجم تجهیزاتی که در بیمارستانای دولتی موجود است در بیمارستانهای خصوصی یزد نیست. |
رئیس دانشگاه علوم پزشکی یزد: |
وی به عنوان متولی سلامت استان یزد تصریح کرد: حتی یک پنجم تجهیزاتی که در بیمارستانهای دولتی استان یزد موجود است، در بیمارستانهای خصوصی وجود ندارد.
میرمحمدی همچنین تعداد کارکنان در بیمارستانهای دولتی استان یزد را 2.5 برابر بخش خصوصی دانست و افزود: بیمارستانهای خصوصی تنها در بحث هتلینگ پیشرفته تر از بیمارستانهای دولتی هستند که البته بسیاری از بیمارستانهای دولتی استان از جمله بیمارستان افشار در این زمینه در نوع خود بی نظیر است.
وی همچنین خاطرنشان کرد: هیچ یک از بیمارستانهای خصوصی یزد بخش درمان بیماران سرطانی، دیالیز، روانپزشکی و ... را ندارند اما در بیمارستانهای دولتی یزد این خدمات به نحو بسیار مطلوبی به بیماران ارائه می شود به نحوی که اکنون تمام بیمارستانها تخت دیالیز دارند و در بخش بیماران سرطانی نیز دستگاه شتاب دهنده خریداری شده که تا شهریورماه امسال به بهره برداری می رسد که این دستگاه در منطقه جنوب شرق کشور منحصر به فرد است.
میرمحمدی یادآور شد: وضعیت رسیدگی به بیماران سرطانی در یزد در مقایسه با سایر استانها مطلوبتر است و علاوه بر امکانات موجود، ظرف یک سال و نیم آینده 90 تخت به تختهای بیمارستانی بیماران سرطانی استان یزد اضافه می شود و دو متخصص نیز به مجموعه درمانی این بیماران افزوده خواهد شد.
با شتاب گرفتن توسعه بیمارستانها و بخش های درمانی همچنین تجهیزات و تختهای بیمارستانی، یزد طی سالهای آینده در زمینه پزشکی و درمانی جایگاهی بالاتر از آنچه که هست خواهد یافت به طور قطع به یکی از قطبهای کشور در این زمینه تبدیل خواهد شد.
اکنون نیز این استان در ارائه خدمات به بیماران منطقه جنوب شرق کشور نقشی ارزنده دارد.
توریست درمانی نیازمند توجه متولیان
یزد در ارائه خدمات پزشکی در بخش ناباروری نیز ید طولایی دارد و در این زمینه حتی از خارج از کشور نیز بیمارانی را به سوی خود جذب کرده است.
البته معرفی مرکز درمان ناباروری استان یزد و خدمات ارائه شده در این بخش خود نیازمند مجالی دیگر است که بزودی به آن پرداخته خواهد شد.
اما با همه تفاسیر و توصیف هایی که از خدمات پزشکی در استان یزد شد، جای خالی بحث توریست درمانی در این استان قابل لمس است و شایسته است مسئولان و متولیان امر از این ظرفیت استفاده کرده و در بحث توریست درمانی جدی تر وارد عمل شوند.
نظر شما