۳۰ فروردین ۱۳۹۰، ۱۲:۲۰

رئیس اوپک:

اعضای اوپک تک‌روی نکنند/ نظام "برنده - بازنده" نفتی پایدار نیست

اعضای اوپک تک‌روی نکنند/ نظام "برنده - بازنده" نفتی پایدار نیست

رئیس اوپک با تاکید بر اینکه نظام "برنده - بازنده" نفتی پایدار نیست، اعمال تحریمهای بین المللی را منجر به کاهش تامین امنیت انرژی جهانی اعلام کرد و گفت: اعضای اوپک با افزایش سقف تولید نفت تک‌روی نکنند.

به گزارش خبرنگار مهر، سید مسعود میرکاظمی وزیر نفت در مراسم گرامیداشت پنجاهمین سالگرد تاسیس اوپک  با بیان اینکه هم اکنون کشورهای عضو اوپک 40 درصد تولید نفت جهان را در اختیار دارند از نقش انکار ناپذیر اوپک در تامین عرضه و تقاضا و مدیریت بازرگانی جهانی انرژی خبر داد و گفت: هماهنگی در سیاستگذاری ها برای حفظ منافع فردی و جمعی اعضای اوپک ضروری به نظر می رسد.

رئیس اوپک با تاکید بر اینکه برخی از کشورها با انتخاب القابی برای اوپک در صدد تضعیف این سازمان بین المللی هستند تصریح کرد: اما با همدلی و هماهنگی اعضای اوپک در دوران تخریب این مشکلات پشت سرگذاشته شده و تلاش برای تعامل بین مصرف کنندگان و تولید کنندگان جهانی نفت آغاز شده است.

وی با اعلام اینکه هم اکنون ماموریت های جدیدی برای اوپک در نظر گرفته شده است تصریح کرد: رکود اقتصاد جهانی از سال 1935 میلادی تا کنون ادامه داشته است و در شرایط فعلی ریشه بسیاری ازبحران های اقتصادی جهان در این رکودها است.

این عضو کابینه دولت با تاکید بر اینکه همانطور که امنیت عرضه انرژی برای مصرف کنندگان اهمیت دارد تامین امنیت تقاضای انرژی برای کشورهای عضو اوپک مهم است یادآور شد: در حال حاضر تمامی میادین نفت جهان در نیمه دوم عمر خود به سر می برند و ضرورت سرمایه گذاری در میادین نفتی برای حفظ تولید انکارناپذیر است.

میرکاظمی با بیان اینکه جلوگیری از کاهش تولید نفت در جهان در گرو ثبات اقتصادی و مدیریت اقتصاد جهانی حاصل خواهد شد در خصوص وضعیت قیمت نفت در بازارهای مختلف توضیح داد: بررسی قیمت جهانی نفت در یک دوره 40 ساله نشان می دهد که با وجود افزایش قیمت ها سرانه درآمدی اعضای اوپک که منجر به رفاه اجتماعی می شود بسیار پایین بوده است.

رئیس اوپک با اعلام اینکه بازار جهانی نفت باید به یک نظا برنده برنده تغییر یابد یادآور شد: نوسان های قیمت جهانی نفت موجب مشکلات متعددی برای توسعه صنعت نفت در کشورهای عضو اوپک شده است.

میرکاظمی با اعلام اینکه در شرایط فعلی گردش مالی پول و درآمدهای حاصل از فروش نفت در برخی از کشورها مازاد بوده و در برخی از کشورها منجر به کسری منابع مالی شده است تاکید کرد: این در حالیست که بعضی از کشورهای عضو اوپک درآمدهای حاصل از فروش نفت را در حباب های اقتصادی سرمایه گذاری می کنند که ادامه این معضل مدیریت و ثبات اقتصاد جهانی را با چالش مواجه می کند.

وی همچنین از ورود دلارهای بدون پشتیبانی نفتی به بازارهای بورس جهانی به عنوان یکی دیگر از مشکلات پیش روی حفظ تولید نفت در کشورهای عضو اوپک یاد کرد و افزود: متاسفانه در حال حاضر برخی از کشورهای بزرگ مصرف کننده نفت از درآمدهای نفتی اعضای اوپک و سایر تولید کنندگان بزرگ نفت جهان سوء استفاده می کنند.

به گفته رئیس اوپک هم اکنون درآمدهای مالیاتی کشورهای عضو گروه 7 از کل درآمد نفتی 12 کشور عضو سازمان اوپک بیشتر بوده است.

وزیر نفت ایران باید مسائل اقتصادی جهان در جهت حفظ منافع مصرف کنندگان و تولید کنندگان جهانی نفت برنامه ریزی شود، خاطر نشان کرد: قطعا یک نظام برنده - بازنده نفتی پایدار نخواهد ماند.

میرکاظمی با یادآوری اینکه تکروی برخی اعضای اوپک و افزایش تولید نفت این کشورها منجر به بهبود وضع اقتصاد جهانی نشده است گفت: قطعا برخی از مصرف کنندگان بزرگ از نوسان های قیمت نفت منفعت می برند و افزایش تولید نفت ببرخی از اعضای اوپک کمکی به این موضوع نمی کند.

به گفته میرکاظمی برخی از کشورهای بزرگ مصرف کننده نفت قصد وارد کردن فشارهایی برای افزایش سقف تولید و یا کاهش قیمت نفت را دارند که ادامه این سیاست ها هم منجر به ثبات در اقتصاد جهانی نخواهد شد.

وی یکی از سیاست های ایران در دوران ریاست به اوپک را هماهنگی با کشورهای غیر اوپک به منظور ثبات قیمتی در بازار نفت عنوان کرد و افزود: هم اکنون فضای سیاسی در بازار جهانی نفت حکمفرما بوده و نفت را از یک کالای اقتصادی به یک کالای سیاسی تبدیل کرده است.

وزیر نفت با تاکید بر اینکه محدودیت هایی توسط برخی از کشورهای غربی برای اعضای اوپک ایجاد شده است گفت: قطعا تحریم و لشکر کشی های سیاسی منجر به بهبود وضعیت نخواهد شد.

رئیس اوپک در پایان با تاکید بر اینکه تحریم و مخدوش کردن حق مالکیت و استقلال کشورها منجر به عدم امنیت جهانی انرژی می شود، یادآور شد: این در حالیست که یک نظام تعاملی و برنده - برنده می تواند امنیت انرژی جهانی را تضمین کند.

کد خبر 1292601

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha