به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، این شهروند دوستدار طبیعت که "صادق اقدمی فرد" نام دارد، ساکن کوی تاریخی "صدر" کلانشهر تبریز بوده و درباره چگونگی ایجاد این باغ گل خانگی به خبرنگار مهر در تبریز می گوید: از دوران کودکی علاقه خاصی به گل و گیاه و پرورش آن در محیط خانه داشتم تا اینکه حدود 30 سال قبل، یکی از دوستان پدرم هنگام عیادت ایشان یک دسته گل لاله ایرانی هدیه کرد و پدرم آن گل را که برخلاف لاله های عقیم واردشده از کشور هلند، قابلیت تکثیر بالا را داشت، در باغچه حیاط منزل کاشت.
وی ادامه می دهد، از آن زمان به بعد هرساله پیاز این گل زیبای ایرانی تکثیر پیدا کرده به طوریکه اکنون شمار آن ها به هفت هزار دسته رسیده و با توجه به فضای موجود، قابل افزایش به 10 هزار دسته است.
این شهروند خوش ذوق تبریزی همچنین در منزل قدیمی و باغ گونه خود اقدام به پرورش و نگهداری بیش از 70 گونه منحصربفرد از گل کاکتوس کرده است که تنوعشان هر انسانی را مبهوت می کند و البته هر سلیقه ای را نیز راضی نگه می دارد.
نگهداری، پرورش و تکثیر 20 گونه گل شمعدانی و پیچ شمعدانی کمیاب و زیبا از دیگر اقدامات "اقدمی فرد" است که کج سلیقه ترین و حتی بی سلیقه ترین افراد را نیز به تحسین وامی دارد.
او با بیان اینکه گل و گیاه، روح آدمی را شاداب و جوان نگه می دارد، معتقد است که اگر در خانه، گل و گیاه وجود داشته باشد به شرط اینکه در کاشتن، آبیاری و مراقبت گل ها حضور فعال داشته باشیم، روحیه پرخاشگری در بین اعضای خانواده تضعیف می شود ولی افسوس که اغلب این شرط رعایت نمی شود!
اقدمی فرد، توضیح می دهد: در دنیای به شدت ماشینی شده امروز برخی حتی برای کاشتن، هرس کردن و نگهداری گل های خانگی، سرایدار استخدام می کنند بدتر اینکه پرورش گل خانگی و یا آپارتمانی در این شرایط برای بعضی از خانواده ها عیب شده و اگر خانواده ای در حیاط و یا آپارتمانش گل نگه می دارد بیشتر برای ژست گرفتن است و نه لذت بردن.
او با تاسف می گوید: امروزه در اکثر خانه ها می بینیم که گل های مصنوعی جای گل های طبیعی را گرفته و این برای کشور و منطقه مان که دارای آب و هوای چهارفصل است، چندان مطلوب نیست.
اقدمی فرد، در پایان گفتگویش با مهر به اقتصادی بودن پرورش گل و نیز لزوم بهره مند ساختن اقشار مختلف مردم از ثمرات روحی و نشاط آور کاشت و پرورش این نوع گل های کمیاب در محیط های شهری اشاره کرده و از انتظارش از مسئولان شهرستانی و محلی می گوید و اضافه می کند که شایسته است مسئولان، شرایط لازم جهت عمومیت بخشیدن به چنین اقداماتی را در دستور برنامه های خود قرار دهند.
این شهروند خوش ذوق تبریزی با تاکید بر اینکه پرورش گل، جزوعلایق روحی و نه مادی اش است، بیان می کند که نیازمند مساعدت دستگاه هایی مانند منابع طبیعی، سازمان پارک ها و فضای سبز شهرداری، دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز و سازمان جهادکشاورزی در ارائه رهنمودهای کارشناسی و فنی است تا این علاقمندی تداوم داشته باشد.
هم
اکنون که کشورهای مختلف با پی بردن به نتایج سودمند گیاهان زینتی، گل های آپارتمانی و باغی در محیط های کاری و زندگی شهروندان، تمام تلاش خود را برای ترویج استفاده از این مظاهر زیبایی و لطافت بکار می گیرند، ضرورت دارد نوع نگاه مسئولان کشورمان در حمایت از علاقمندان به این بخش تجدید شود.
براستی آیا لازم نیست شهروندان را در شرایطی که ارمغان زندگی عمودی شهری، ماشینیسم است تشویق کنیم تا در زندگیشان جایی برای گل و گیاه باز کنند و آیا نمی توان سرسبزی را به خانه ها آورد بدون اینکه مردم برای رسیدن به سرسبزی، زحمت سفر کیلومترها راه را برای حضور در نقطه سرسبزی از کشورمان به جان بخرند؟
..................................
گزارش: حامد عاطفی فر
عکس: علی عباس پور
نظر شما