به گزارش خبرنگار مهر در بیرجند، غلامرضا هادربادی پیش از ظهرسه شنبه در نخستین کمیته آب، کشاورزی و منابع طبیعی استان اظهار داشت: قنات گنجینه دانش بومی است که در سطح استان بیش از شش هزار رشته قنات وجود دارد.
وی قنوات را منبع اصلی تامین آب شرب و کشاورزی دانست و افزود: برای استفاده بهینه از قنوات باید نظام بهره برداری مستحکمی ایجاد شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بر برگزاری همایش ملی قنات در استان تاکید کرد و بیان داشت: قنات در استان شاهرگ حیاتی است که 95 درصد روستاها به دلیل وجود قنوات شکل گرفته و پابرجا هستند.
هادربادی با بیان اینکه طی پنج سال گذشته یک چهارم قنوات استان احیا شده است، اضافه کرد: آب قنات بهترین محصولات در زمینه کشاورزی را تولید می کند که باید فرهنگ استفاده بهینه از این منبع الهی را ترویج کرد.
وی از فعالیت هفت شرکت سهامی زراعی در سطح استان خبر داد و خاطرنشان کرد: هم اکنون شرکت های سهامی زراعی شکل گرفته در سطح استان از کارآمدی بالایی برخوردار هستند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: ایجاد پنج شرکت سهامی زراعی دیگر در استان در سفر سوم هیئت دولت تصویب شد که در حال حاضر کارهای مطالعاتی آن در دست اقدام بوده و با بهره برداری از آنها تعداد شرکت های فعال در استان به 12 مورد می رسد.
تشکیل شرکت سهامی زراعی در فراه افغانستان
هادربادی از پیشنهاد تشکیل شرکت سهامی زراعی در استان فراه افغانستان خبر داد و اظهار داشت: این استان در همسایگی خراسان جنوبی قرار دارد و با جمعیت 460 هزار نفر دارای 560 هزار هکتار زمین کشاورزی است.
وی با بیان اینکه این استان از نظر منابع آبی غنی است، گفت: ایجاد شرکت سهامی زراعی در این منطقه از نظر اقتصادی برای استان خراسان جنوبی بسیار مطلوب است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی بر تعیین سهم بخش کشاورزی از آب رودخانه تجنود قاین نیز تاکید کرد و افزود: این رودخانه در جنوب شرقی زیرکوه واقع شده که در حال حاضر توان آبدهی 100 لیتر بر ثانیه را دارد.
هادربادی یادآور شد: طی 10 سال گذشته ایستگاه پمپاژ آب در این منطقه با آبدهی هشت لیتر بر ثانیه ایجاد شده که هم اکنون استفاده مناسبی از این توان صورت نمی گیرد.
وی بیان داشت: با ایجاد تشکل بهره بردار می توان از این آب در راستای بخش کشاورزی استفاده بهینه کرد.
نظر شما