به گزارش خبرنگار مهر، دکتر حسین اسلامی شامگاه چهارشنبه در جلسه شورای آموزش و پرورش مازندران در باشگاه فرهنگیان ساری افزود: مازندران از حیث تعداد امامزاده ها و قبور در صدر استانهای کشور است.
وی خاطر نشان کرد: سارویه آن زمان، به واسطه وقوع طاعون در 170 ساله پیش در دوره فتحعلی شاه، 9 درصد مردم ساری آن زمان کشته شدند دارای قبرستان های بی شماری است.
نویسنده تاریخ 10 هزار ساله مازندران با اشاره به اینکه زبان مازنی در ادوار سامانیان، زندیان و آل بویه ها دستخوش تغییرات و خدشه هایی شده است تصریح کرد: زبان مازندرانی در آن دوره مورد تمسخر سایر زبان ها قرار گرفته است.
اسلامی با بیان اینکه زبان مازنی یک زبان تهاجمی نیست یادآور شد: تعالی و تقویت زبان مازنی از سوی مردم و مسئولان، سبب تعالی زبان فارسی خواهد شد.
وی با اعلام اینکه تمام افتخارات تاریخ اساطیری ایران از خطه مازندران بوده است افزود: علوی تبار بودن مازنیها در طول تاریخ شهره خاص و عام شده است.
اسلامی همچنین با اشاره به اینکه اساس و درون مایه قیام مختار از درون مازندران برخاسته شده است تصریح کرد: باید زبان مازنی در مدارس به صورت هفتگی از طریق معلمان به صورت فرهنگ درآید.
تاریخ تحلیلی10 هزار ساله مازندران کتاب می شود
رئیس پژوهشکده مازندران شناسی با اشاره به اینکه این مرکز تالیف 10 کتاب در زمینه مازندران را در دستور کار امسال خود قرار داده است افزود: کتاب وجه تسمیه روستاهای شهرستان ساری تا 15 روز آینده به بازار می آید.
وی از آغاز مراحل چاپ کتاب معرفی محلات ساری توسط پژوهشکده ساری شناسی خبر داد و گفت: تصحیح نهایی انتشار کتاب تاریخ 10 هزار ساله مازندران تا یکماه آینده محقق و تا خرداد 90 برای صفحه بندی و چاپ آن اقدام می شود.
اسلامی افزود: مرکز مازندران شناسی بزرگترین مرکز تالیف پژوهشهای مازندران می شود و قصد دارد کتب درسی مدارس مازندران را به زبان محلی تالیف کند.
به گزارش مهر، اسلامی در این جلسه روال محافل قبلی به زبان شیرین مازنی سخنرانی کرد.
نظر شما