به گزارش خبرنگار مهر در تبریز، امسال نیز این پدیده شوم روز های متمادی است که سایه خود را روی تبریز افکنده و هر روز اخبار تازه ای از مضرات آن به گوش می رسد.
مسئولان زیست محیطی استان از چند برابر بودن میزان گرد و غبار از حد استاندارد آن سخن می گویند و هشدار کارشناسان بهداشت از ویروسی بودن این ذرات معلق؛ همه و همه نشان از بحرانی بودن اوضاع دارد.
بحرانی که در آن سلامت میلیون ها نفر از شهروندان مطرح است و مهمترین عامل حیات نوع بشر یعنی هوا را تحت تاثیر قرار داده است، اما متاسفانه نشانی از مدیریت بحران در میان مسئولان دیده نمی شود گویی که اتفاق خاصی نیافتاده است.
آیا در تعریف مسئولان استان آذربایجان شرقی بحران به پدیده ای مانند سونامی یا زلزله بالای ده درجه در مقیاس ریشتر گفته می شود که چند هزار نفر را یکجا به کام مرگ بکشاند و این گرد و غبار که به صورت مزمن جان افراد را تهدید می کند بحران نیست؟
در سال گذشته نیز زمانی که موج گرمای بی سابقه سلامت شهروندان را تهدید می کرد و در بیشتر استان ها برای حفظ سلامتی مردم، مدارس و ادارات تعطیل شد، مسئولان استان آذربایجان شرقی با کمال خونسردی اظهار داشتند که هوای استان زیاد هم گرم نیست و مردم می توانند تحمل کنند،بنابر این جای تعجب ندارد که در شرایط کنونی نیز رغبتی برای تعطیلی وجود نداشته باشد.
هیچ کس خواستار تعطیلی هر روزه کار و فعالیت در استان نیست اما باید پرسید که آیا خطر بارش چند سانتی متر برف از این گرد و غبار آلوده به ویروس شدیدتر است که اولی همه جا را به تعطیلی می کشاند ولی دومی نه؟ سلامت و تندرستی شهروندان درجه چندم اهمیت را در بین مسئولان استان داراست؟ آیا این تفکر وجود دارد که شهروندان تبریز و آذربایجان شرقی رویین تن هستند و می توانند تحت هر شرایطی، ولو بحرانی کار کرده و سلامتشان به خطر نیافتد؟
----------------
مهدی زنده رزم
نظر شما