۱ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۷:۵۳

محامی:

پایان نامه نویسی باید متناسب با نیازهای بین المللی باشد

پایان نامه نویسی باید متناسب با نیازهای بین المللی باشد

قم - خبرگزاری مهر: رئیس مجتمع آموزش عالی فقه گفت: پایان نامه نویسی در جامعه المصطفی باید متناسب با نیازهای بین المللی باشد.

به گزارش خبرنگار مهر در قم، حجت الاسلام مصطفی محامی، ظهر پنجشنبه در اولین اجلاسیه نهضت پایان نامه نویسی در مجتمع آموزش عالی امام خمینی(ره) قم با اشاره به روایتی از حضرت علی‌(ع) اضافه کرد: انسان با تقوا همواره قدر فرصتها را می‌داند و به عاقبت کار‌ها می‌اندیشد زیرا فرصتها به سرعت از دست می‌رود.

وی بیان کرد: تحقیق و پژوهش یکی از ویژگیهای عمده حوزه بوده و ما بر سر سفره آثار بزرگان و علما نشسته و استفاده می‌کنیم.

محامی با اشاره به ویژگیهای تحقیقات در حوزه در دوران گذشته بیان کرد: پژوهشهای بزرگان دارای ویژگیهایی بوده است که یکی دقت و عمق این پژوهشهاست که زبانزد عام و خاص است.

وی خاطرنشان کرد: تنوع مطالب و فراگیری نسبت به موضوعات مختلف از دیگر ویژگی‌ها بوده است.

رئیس مجتمع آموزش عالی فقه بیان کرد: به روز بودن پژوهش‌ها و ناظر بودن به نیازهای روز در تحقیقات بسیاری از علمای بزرگ دیده می‌شود و مطالب متناسب با نیازهای روز تدوین و نوشته می‌شده است.

وی افزود: شمول نسبت به سطوح مختلف مخاطب و تنوع در بیان و قلم از دیگر ویژگیهای کتب بزرگان حوزه در گذشته به شمار می‌رود.

بالندگی تحقیقات حوزوی بعد از انقلاب

محامی بیان کرد: در دورانی این ویژگی مقداری مهجور شد و از رشد و بالندگی تحقیق در حوزه‌ها فاصله گرفتیم البته با پیروزی انقلاب تحقیق در حوزه رشد و شتاب بیشتری به خود گرفت که نهضت پایان نامه نویسی درجامعه المصطفی یکی از مظاهر آن است.

وی با اشاره به روند پایان نامه نویسی در المصطفی اضافه کرد: در سال ۱۳۷۸ روند پایان نامه و مقاله نویسی آغاز شد و از دهه ۸۰ به تدریج روند روبه رشدی به خود گرفت به گونه‌ای که در سال ۸۴، ۳۶۴ پایان نامه تنها در مجتمع آموزش عالی فقه دفاع شد.

محامی با اشاره به فواید پایان نامه نویسی ادامه داد: پایان نامه نویسی موجب ارتقاء سیستم آموزشی و پژوهشی جامعه المصطفی می‌شود و موجب نشر دانش و پاسخگویی به نیازهای روز جامعه خواهد شد.

ترجمه پایان نامه‌ها به دیگر زبانها، ویژگی پایان نامه‌های المصطفی

وی ابرازداشت: کثرت پایان نامه‌ها، تعدد زبانهای پایان نامه‌ها، تنوع موضوعات در المصطفی از نقاط قوت پایان نامه‌ها محسوب می‌شود.

رئیس مجتمع آموزش عالی فقه خاطرنشان کرد: پاسخگویی به شبهات، تحقیقات می‌دانی و دارابودن سطح علمی مناسب و خوب در بسیاری از موارد همچنین ناظربودن به نیازهای عرصه بین المللی از دیگر ویژگیهای پایان نامه‌ها در این نهاد حوزوی است.

وی با اشاره به فعالیت ۵۰۰ استاد راهنما و مشاور و وجود ۲۰ گروه علمی در مجتمع آموزش عالی فقه افزود: بهره‌مندی از استادان فراوان و وجود گروه‌های علمی متعدد، سیستم آموزشی فعال از دیگر مزایای پایان نامه نویشی در المصطفی است.

محامی با اشاره به آسیبهای پایان نامه نویسی بیان کرد: موضوعات تکراری و غیر مهم، توجه به کمیت گرایی بدون توجه به کیفیت از جمله این آسیبهاست.

وی بابیان اینکه تا رسیدن به اتقان و وضعیت علمی موجود گذشته در حوزه فاصله داریم، خاطرنشان کرد: عدم آشنایی طلاب با زبان فارسی و روش تحقیق و ... از دیگر مشکلاتی است که باید بازنگری در این زمینه صورت گیرد.

وی افزود: ضعف علمی برخی ازطلاب و اصرار به نوشتن پایان نامه از دیگر آسیب‌ها در نوشتن پایان نامه در جامعه المصطفی است.

مدرک گرایی؛ آفتی برای پایان نامه نویسی

محامی ابرازداشت: آفت دیگر بحث مدرک گرایی و نوشتن پایان نامه برای گرفتن مدرک و نداشتن انگیزه الهی و خدایی در این راستا است و اگر در جاهای دیگر هم این موضوع باشد زیبنده حوزه علمیه نیست زیرا طلاب باید معارف اهل بیت (ع) را در جهان نشر و گسترش دهند.

وی افزود: عدم وقت گذاری برخی از اساتید در تدوین پایان نامه‌ها و عدم اهتمام و برخورد تساهل آمیز و تسامح آمیز استاد با پایان نامه طلاب از دیگر آسیب‌ها است.

نگاه بین المللی در پایان نامه نویسی تقویت شود

وی ابرازداشت: تقویت نگاه بین المللی استادان راهنما و استادان المصطفی، برشمردن و احصاء نیازهای بین المللی و پرداختن به این موضوعات، اولویت بندی و انتخاب موضوعات اهم و در اختیار طلاب گذاشتن، اهتمام به تحقیقات می‌دانی و تدوین نظام موضوعات در هر رشته از جمله کارهایی است که باید برای تقویت پایان نامه نویسی در المصطفی مورد توجه قرار گیرد.

محامی بیان کرد: اهتمام به کیفیت در پایان نامه‌ها، انتخاب استادان قوی در رشته مربوطه و وقت گذاری با انگیزه الهی، بروزسازی آئین نامه‌ها و... از دیگر ویژگیهایی است که باید در پایان نامه نویسی مورد توجه قرار گیرد.

رئیس مجتمع آموزش عالی فقه ابرازداشت: تلاش در جهت رشد انگیزه معنوی و عشق و دلسوزی در استاد، طلبه و همکار کلید حل مشکلات است و اگر این انگیزه‌های الهی باشد مشکلات حل می‌شود وگرنه با برخورد با کمترین مانع مسیر را عوض و یا آن را‌‌ رها می‌کنیم.

کد خبر 1294473

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha