به گزارش خبرنگار مهر در سمنان، دوم اردیبهشت ماه روز جهانی زمین پاک نامگذاری شده است که در آن بسیاری از مردم جهان به پاکسازی محیط زیست میپردازند و به حفظ آن کمک میکنند.
زمین بستر فعالیت بشر برای بقا و زندگی سالم و طبیعی است اما با این بزرگی و اهمیت وضعیت نگران کننده ای دارد.
آلودگی آبها، دفع غیربهداشتی زباله، استفاده بیرویه از سموم کشاورزی و عدم جایگزینی طرح مبارزه بیولوژیک به جای مبارزه شیمیایی از جمله عمدهترین معضلات زیست محیطی هستند.
فرهنگسازی و فقدان آموزش در حفاظت زمین احساس می شود
اختصاص یک روز یا یک هفته به زمین پاک در حالیکه فقط محدود به چند خبر و شاید نواخته شدن زنگ مدارس می انجامد جوابگوی فرهنگ سازی در حفظ زمین نیست.
حتی در روز زمین پاک نیز هیچکدام از بیلبوردهای تبلیغاتی شهرها حرفی از زمین پاک نمی زنند و جدیترین چالش پیش روی آنها که نگران محیط زیست هستند عدم فرهنگسازی و فقدان آموزش در این زمینه است.
روز زمین پاک مناسبت سالانهای است که با هدف افزایش آگاهی و تجلیل از محیط زیست کره زمین نامگذاری شده است اما برای تحقق واقعی شعار زمین پاک باید بیش از گذشته فعالیت کرد.
زمین دلش از دست مردمانی که در آن زیست می کنند خون است و دردهایی دارد که باید شنیده شود.
هوای پاک پیرامون زمین آنچنان آلوده شده است که گیاهان و پرندگان هم قادر به تنفس نیستند و در عمق خاک زمین روزانه خروارها زباله دفن می کنند.
دریاها و اقیانوسها آلوده شده اند، دریاچه ها و تالاب های سرسبز خشک شده اند و چشمه سارهای زلال زمین با تصرف های نابجا ازبین رفته اند.
اشرف مخلوقات در روی زمین با جنگ افزارهای خانمان برانداز خود نه تنها خودشان را از بین می برند، بلکه درون و برون زمین را هم به آتش می کشانند.
کاش ما انسانها به این باور می رسیدیم که این زمین مهربان تنها جایگاه زندگی فرزندان ما خواهد بود تا این چنین خودخواهانه نابودش نمی کردیم.
باطله ها و زباله ها از حاشیه راه های استان سمنان جمع آوری شد
مدیر کل راه و ترابری استان سمنان به مناسبت روز زمین پاک در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: راهداران استان سمنان با کمک محیط بانان محیط زیست، جنگل بانان و سایر ارگان ها و اعضای گروه های مردمی در یک حرک جهادی نسب به جمع آوری باطله ها از حاشیه راه های استان اقدام کردند.
رجب قربانپور با بیان اینکه این اقدام درهشت محور استان سمنان صورت گرفته است، گفت: محورهای میامی، شاهرود، دامغان، سمنان، سرخه، آرادان، گرمسار و ایوانکی از جمله این مکان ها است.
قربانپور اظهار داشت: هر روزه 350 نفر از نیروهای راهدار در سراسر راههای استان سمنان اقدام به جمع آوری باطله ها از سطح راه های استان سمنان می کنند.
مدیر کل راه و ترابری استان سمنان ادامه داد: پاکسازی حاشیه راه های استان سمنان این بار به مناسبت دوم اردیبهشت روز زمین پاک به صورت نمادین با کمک دیگر گروه های مردمی و مسوولان انجام شد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان سمنان نیز در گفتگو با خبرنگار مهر در سمنان گفت: با توجه به کثرت مسافرتهای نوروزی در ایام تعطیلات نوروز امسال و انباشت زباله در حاشیه جاده های این استان این برنامه اجرایی شد.
حمید ظهرابی گفت: پراکنده کردن زباله در طبیعت یکی از مشکلاتی است که متاسفانه با بی تدبیری در کشور صورت می گیرد.
وی با بیان اینکه محیط بانان، راهداران و دوستداران طبیعت در استان سمنان نسبت به شناسایی و پاکسازی مناطق آلوده اقدام کردند، گفت: در این اقدام همگانی مقادیری زباله در حاشیه راه ها و مناطق زیر پل ها و ... انباشته شده بود جمع آوری شد.
وی ادامه داد: مناطق تفرجگاهی نیز در مناطق تحت مدیریت استان سمنان توسط محیط بانان و دوستداران طبیعت پاکسازی شده است.
ظهرابی همچنین از برگزاری نشست مشترک با شهرداران، بخشداران، دهیاران و اعضای شورای اسلامی شهرها و روستاهای این استان برای بررسی وضعیت موجود و انتخاب راهکارهای مناسب با هدف دفع اصولی پسماندها و نخاله های ساختمانی خبر داد.
زباله 10 شهر استان غیر اصولی دفن می شوند
مدیرکل محیط زیست استان سمنان در ادامه با اشاره به اینکه دفن زباله در استان سمنان وضعیت مطلوبی ندارد، گفت: دفن زباله در سطح شهرها و روستاهای استان به هیچ عنوان مطلوب نیست.
به گفته ظهرابی، دفن زباله در 10 شهر از 17 شهر استان غیربهداشتی است و از 17 مکان دفن زباله در شهرهای استان سمنان، فقط در 7 مکان به طور بهداشتی، زبالهها دفن میشود.
وی اضافه کرد: در 10 شهر استان سمنان به طور غیر بهداشتی دفن زباله انجام میشود و اصول فنی برای دفن زبالهها به طور کامل رعایت نمیشود.
مدیرکل محیط زیست استان سمنان در خصوص دفن زبالههای بیمارستانی در استان سمنان گفت: دفن این گونه زبالهها باید با دقت و حساسیت بیشتری صورت گیرد و مراحل بی خطر سازی آن به طور کامل رعایت شود.
وی ادامه داد: خوشبختانه از 11 بیمارستان استان سمنان فقط یک بیمارستان است که در حال حاضر از سیستم "زباله سوزی" استفاده میکند.
به گفته وی، بقیه بیمارستان ها از" هیدروکلاو" و" اتوکلاو" جهت دفن بهداشتی و بی خطر سازی زبالههای بیمارستانی استفاده میکنند.
مدیرکل محیط زیست استان سمنان اظهار داشت: زبالههای بیمارستانی جزو زبالههای خطرناک محسوب میشود و یکی از روشهایی نامناسبی که در گذشته برای دفع زباله استفاده میشد، سیستم سوزاندن زبالهها بود که به واسطه آلودگی هوا، خود مرکزی برای ایجاد آلودگی بود.
نظر شما