به گزارش خبرنگار مهر، انجمن علمی باستانشناسی دانشگاه تهران، برنامهای دو روزه درباره نقش و اهمیت فعالیتهای دکتر "عزتاله نگهبان" در تکوین باستانشناسی و تشکیلات میراث فرهنگی، همچنین اعتلای شناخت و صیانت از میراث فرهنگی ایران برگزار میکند.
عزتاله نگهبان یکی از پایهگذاران باستانشناسی ایران بوده و از جمله کسانی است که مبارزه و مقابله او با سوداگران و قاچاقچیان اموال فرهنگی زبانزد است.
در این برنامه شماری از استادان و چهرههای شاخص باستانشناسی کشور همچون صادق ملک شهمیرزادی، جلالالدین رفیع فر، کامیار عبدی، سیدمحمود موسوی، احسان یغمایی و عمران گاراژیان درباره شخصیت علمی "دکتر نگهبان" سخنرانی می کنند.
در ادامه نیز فیلم کوتاهی که از سوی "انجمن علمی باستانشناسی" درباره دکتر نگهبان تهیه شده است، در این بزرگداشت به نمایش درمی آید.
عزتاله نگهبان در دهه 1340 با انجام کاوشهای باستانشناسی در مارلیک گیلان جدیترین گام برای استقلال و پایهگذاری باستانشناسی بومی و ملی را برداشت. او با تأسیس موسسه باستان شناسی دانشگاه تهران و تجدید نظر در ساختار آموزشی باستانشناسی ایران گام مهم دیگری در این زمینه برداشت.
عزتاله نگهبان در هفت تپه خوزستان، مارلیک گیلان، دشت قزوین، و بسیاری دیگر از نقاط ایران کاوشها و بررسیهای باستان شناسی را انجام داده است. وی در دهه 1340 و 1350 تلاشهای زیادی برای جلوگیری از خروج اشیای به دست آمده از کاوشهایی علمی توسط هیئت های باستان شناسی به خارج از کشور کرد، این تلاشها سرانجام به بار نشست و هیأتهای باستان شناسی خارجی موظف شدند اشیا مکشوفه از محوطه های باستانی را فقطً در ایران مطالعه کنند.
وی مقالات و کتابهای متعددی به فارسی و انگلیسی نوشته و از چهره های بین المللی باستان شناسی ایران محسوب می شود.
نظر شما