استاندار ایلام در گفتگو با خبرنگار مهر در ایلام به طرح جامع فرهنگی اجتماعی زنان خودسرپرست و سرپرست خانوار استان ایلام اشاره کرد و افزود: تمام جوامع با آسیبها و معضلات اجتماعی مختلفی روبرو هستند و آنچه مهم است ایجاد ساز و کار لازم برای جلوگیری از ایجاد آسیبهای جدید و طراحی و مدیریت نظام مند جهت کاهش ابعاد معضلات و آسیبهای موجود است.
وی اظهار داشت: به فراخور بافت اجتماعی و توانمندیهایی که افراد در طول زندگی کسب می کنند، اقشار آسیب پذیر نیز در دوران طبقات خود بر حسب ویژگی ها و اکتسابات شخصی و خانوادگی دارای نیازمندیها و مشکلات متفاوتی خواهند بود که شناسایی این اقشار، دسته بندی نیازها و مشکلات و اولویت بندی ارائه خدمات گامی در جهت پوشش حمایتی محسوب می شوند.
وی ادامه داد: در این راستا طرح جامع فرهنگی، اجتماعی زنان سرپرست خانوار و خودسرپرست به شناسایی و ارائه خدمات برای کاهش معضلات و مشکلات (روحی، روانی، اجتماعی، خانوادگی و اقتصادی) این قشر کمک خواهد کرد و خدمات پیش بینی شده در این طرح علاوه بر ارتقاء وضعیت روحی افراد، توانمندسازی شغلی، تامین بازار کار، امنیت اقتصادی و پشتوانه درمانی را برای زنان سرپرست خانوار و خودسرپرست فراهم می کند.
وی خاطرنشان کرد: طراحی و راه اندازی سامانه آماری ثبت اطلاعات زنان سرپرست خانوار و خودسرپرست، سامانه نرم افزاری با قابلیت ارائه شناسه و کد رهگیری در سازمان ثبت احوال و اداره زندان ها راه اندازی خواهد شد و اطلاعات مشمولین جدید بروز و اطلاعات مشمولین قبلی پس از مکاتبه با سازمانهای حمایتی در سامانه وارد خواهد شد و سپس پردازش و طبقه بندی اطلاعات صورت خواهد گرفت.
وی بیان کرد: ارائه خدمات مددکاری و مشاوره ای مستمر بر اساس شرایط فردی ثبت شده در سامانه، زنان سرپرست خانوار و خودسرپرست بنا به نیازهای روانشناختی از محتوی جلسات مشاوره ای مددکاری تدوین شده بهره مند خواهند شد.
استاندار ایلام گفت: توان افزایی و توانمندسازی و حمایت های شغلی در این راستا ساز و کار مهارت آموزی (با اولویت مشاغل خانگی)، جذب تسهیلات، مشاوره اقتصادی و حمایت جهت راه اندازی کسب و کار، طراحی و اجرا خواهد شد.
اعلایی به خدمات فرهنگی و اجتماعی اشاره کرد و افزود: بر اساس طبقه بندی روانشناختی مشمولین و شرایط اجتماعی، فرهنگی آنان بسته های فرهنگی، اجتماعی، طراحی و اجرا می شود که این بسته برای مشمولین و افراد تحت تکفل مشمولین طراحی می شود.
وی اظهار داشت: بسته مزبور شامل دوره های آموزشی (هنری، مذهبی، اعتقادی)، بسته فرهنگی (کتب، جزوات، نشریات و سایر اقلام فرهنگی، مکتوب و الکترونیک) امکانات فرهنگی، تفریحی (بلیط مراکز فرهنگی، سینما، تئاتر و موزه) است که برای توسعه این خدمات، فراخوان تشکیل گروه همیاران جامعه زنان جهت جذب مشارکت مردمی ارائه می شود.
وی ادامه داد: گسترش پوشش بیمه های درمانی و تامین اجتماعی شامل وضعیت بیمه زن خودسرپرست و سرپرست خانوار و افراد تحت تکفل و سوابق درمانی ایشان در سامانه اطلاعات ثبت خواهد شد و بر این اساس پشتوانه بیمه های درمانی و تامین اجتماعی افراد سنجیده و بر حسب میزان نیاز مشمولین، تسهیلات حمایتی جهت برقراری بیمه ارائه خواهد شد وحمایت برای دریافت تسهیلات مشمولین حسب وضعیت محل سکونت، تعداد و شرایط افراد تحت تکفل در لیست اولویت دریافت خانه مهر، سهام عدالت و یارانه حمایتی قرار می گیرند.
استاندار ایلام به طرح ترویج و تبلیغ سبک و الگوی زندگی اسلامی اشاره کرد و گفت: معارف و علوم اسلامی بهترین بنیان برای طراحی و اجرای برترین نظام های اجتماعی، تربیتی، حقوقی و اقتصادی جوامع محسوب می گردد و با بهره مندی از آموزه های دینی، غنی ترین روشهای زندگی منطبق بر احکام اسلامی قابل استخراج است.
اعلایی افزود: معرفت دینی به همان اندازه که باید ناب و خالص بوده و از سرچشمه های وحیانی سیراب شده باشد، باید اقتضائات هر روزگار را در نظر داشته باشد و برای زندگی انسان در بعد فردی و اجتماعی، راهکار ارائه کند و بر این مبنا شاهد رواج نگرش جامعه نگر و نظام مند به معرفت دینی هستیم و رفته رفته از ضرورت ارائه الگوهای اجتماعی و عملی دینی سخن به میان آمده است. بی گمان این اندیشه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ابعاد گسترده ای یافت تا الگوهای اجتماعی دینی تنها در بعد فقهی محدود نماند، بلکه به الزام علمی در حوزه مدیریت، برنامه ریزی و زندگی فردی و اجتماعی تبدیل شود.
نظر شما