۴ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۳:۳۵

در گفتگو با مهر اعلام شد:

ذخیره سازی گاز با استفاده از جاذبهای صنعتی توسط محققان کشور

ذخیره سازی گاز با استفاده از جاذبهای صنعتی توسط محققان کشور

رئیس مرکز تحقیقات نانو پژوهشگاه صنعت نفت از پایان فاز پایلوت فناوری ANG خبر داد و گفت: این فناوری در زمینه ذخیره سازی گاز است که بر اساس آن اقدام به ذخیره سازی گاز با استفاده از جاذبهای صنعتی می شود.

دکتر علیمراد رشیدی، در گفتگو با خبرنگار مهر، افزود: فناوری ANG (جذب گاز طبیعی بر جاذب های صنعتی) ذخیره سازی گاز در جاذب ها است که هم در داخل خودروها و هم در انتقال‌ گاز به عنوان جایگزین CNG (گاز طبیعی فشرده) کاربرد دارد.

رئیس مرکز تحقیقات نانو پژوهشگاه صنعت نفت با بیان اینکه با استفاده از تکنولوژی ANG در فشار 35 بار (اتمسفر) و دمای محیط، گاز به همان اندازه CNG در جاذب های کربنی ذخیره می شود، خاطرنشان کرد: گاز ذخیره شده به این روش در مقایسه با CNG فشار پایینی داشته و مخزن می تواند به هر اندازه در هر قسمت از خودرو قرار گیرد و همچنین خطرات فشار گاز با 200 بار را ندارد.

وی با اشاره به اینکه این فناوری در مرحله پایلوت به اتمام رسیده است، اظهار داشت: هم اکنون این طرح در مرحله طرح توسعه تکنولوژی قرار دارد. از مزایای این فناوری می توان به ایمن و ارزان بودن آن اشاره کرد. 

رشیدی با بیان اینکه پایلوت تولید نانوکربن در مقیاس صنعتی در پژوهشگاه صنعت نفت راه اندازی شده است،‌ اظهار کرد: بر اساس برنامه پنج‌ ساله پژوهشگاه صنعت نفت، طرح تولید انبوه نانولوله های کربنی با ظرفیت 20 تا 30 کیلوگرم در روز راه اندازی شد.

رئیس مرکز تحقیقات نانو پژوهشگاه صنعت نفت همچنین از دستیابی به دانش فنی تولید اکسید فلزی نانو ساختار با ظرفیت 300 کیلوگرم در سال خبر داد و گفت: دانش فنی تولید این محصول در حال واگذاری است و با مذاکراتی که با بخش خصوصی انجام شد‌ امیدواریم کارخانه آن با ظرفیت هزار تن در سال راه اندازی شود.

رشیدی یکی از کاربردهای این محصولات را در تولید نانوسیالات دانست که با استفاده از آنها می توان انتقال را 20 تا 30 درصد افزایش داد.

کد خبر 1295995

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha