به گزارش خبرنگار مهر در ارومیه، حسن عباس نژاد بعد از ظهر یکشنبه در جلسه کارگروه مدیریت پسماند آذربایجان غربی افزود: با وجود آغاز برخی اقدامات در خصوص جمع آوری و دفن بهداشتی زباله، وضعیت دفن پسماند در برخی شهرها بویژه در شهرهای جنوبی استان از شرایط مطلوبی برخوردار نیست.
وی افزود: سرانه تولید پسماند شهری استان روزانه 700 گرم و در مناطق روستایی 600 گرم در روز بوده که امیدواریم با راهکارهای اجرایی و فرهنگی علاوه بر کاهش میزان تولید زباله، در بخش جمع آوری و دفن نیز با استفاده از شیوه های بی خطر ساز نسبت به دفن بهداشتی پسماندها در شهرهای استان اقدام شود.
مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی همچنین اظهارداشت: با توجه به تولید روزانه چهار تن انواع پسماند بیمارستانی در آذربایجان غربی نبودن سامانه های بی خطر ساز زباله در بیمارستانها، مراکز درمانی، کلینکها و مطلب پزشکان در اکثر شهرها استان مشکلاتی را در روند دفن این نوع پسماندها ایجاد می کند.
اجرای مطالعات طرح جامع مدیریت پسماند شهرهای آذربایجان غربی تصویب شد
همچنین در این جلسه انجام مطالعات طرح جامع مدیریت پسماند شهری مورد تصویب قرار گرفت و شهرداران ملزم به تهیه طرح جامع جمع آوری و دفن زباله های شهری با انتخاب مشاور ذی صلاح شدند.
تاکنون مطالعات تهیه طرح جامع مدیریت پسماند شهری در 9 شهر بزرگ استان آغاز شده که مراحل نهایی آن در حال اجرا است.
معاون عمرانی استاندار آذربایجان غربی در این جلسه با تاکید بر نظارت دقیق بر روند جمع آوری، انتقال و دفن پسماندهای خانگی، بیمارستانی و صنعتی گفت: رهاسازی زباله ها در محیط آزاد علاوه بر تخریب محیط زیست و مناظر طبیعی آن، سلامت مردم را تهدید کرده که باید با تهیه راهکار علمی و فنی بصورت صحیح و بهداشتی دفن شوند.
جواد محمودی در ادامه با بیان اینکه فرهنگ مدیریت پسماند و حفاظت از محیط زیست باید در جامعه نهادینه شود افزود: در این زمینه برگزاری برنامه های فرهنگی و آموزشی در مدارس، مراکز آموزشی، تهیه برنامه های آموزشی از طریق رسانه های جمعی و مشارکت نهادهای مردمی بسیار ضروری است.
استاندارد سازی روند جمع آوری و دفن زباله در شهرها و تهیه طرح جامع دفن پسماند واحدهای صنعتی در آذربایجان غربی از دیگر مصوبات این جلسه کارگروه مدیریت پسماند آذربایجان غربی بود.
نظر شما