به گزارش خبرنگار مهر، مرتضی رئیسی روز دوشنبه در نشست خبری گفت: برای سال 1390 با هماهنگی وزارت آموزش و پرورش سیاستهای مربوطه تدوین و محورهای کاری سازمان نوسازی مشخص شده که این محورهای کاری در قالب تکالیفی است که در برنامه پنجم توسعه برای بخش عمرانی آموزش و پرورش تعیین شده است.
کاهش مدارس خطرآفرین مهمترین سیاستهای عمرانی
وی افزود: با توجه به نقاط ضعف و نیازهای آتی نظام تربیتی کشور براساس این تکالیف برنامهریزیها و سیاستهایی را مشخص و در قالب امکاناتی که برایمان پیش بینی شده اجرا می کنیم که مهمترین سیاستهای عمرانی در وزارت آموزش و پرورش کاهش مدارس خطرآفرین است.
رئیسی افزود: مدارس خطرآفرین معضلی است که طی پنج سال گذشته بخشی از آن حل شده و بخشی باقی مانده است. ما درصدد کاهش و حذف این مدارس هستیم که در ماده 22 پیشنهاد دولت پنج ساله بود اما مجلس آن را به سه سال کاهش داد.
رئیس سازمان نوسازی مدارس با تاکید بر ایمن کردن مدارس در برابر حوادث طبیعی مانند زلزله گفت: اولین آیین نامه اجرای برنامه پنجم که در کمیسیون اجتماعی دولت تصویب شد افق کاری ما را هم تعیین کرد. این آیین نامه چنین بود که در سه سال 90، 91 و 92 دولت مبلغ 3 هزار و 216 میلیون تومان برای حذف مدارس خطرآفرین در اختیار آموزش و پرورش قرار گیرد.
وی افزود: از دیگر اولویتهای سال 90 موضوع ورزش دانشآموزی است. در واقع به واسطه انفجار جمعیتی که امروزه با آن مواجه هستیم و وجود مدارس 4 شیفته، 3 شیفته و تعداد زیادی مدارس 2 شیفته سیاست محوری و اولویت ویژه آموزش و پرورش ساخت سالنهای ورزشی و ساخت استخر است.
به گفته رئیسی، اعتباراتی در قالب بودجههای سنواتی در سال 89 تعیین شد که در حقیقت همان ساخت سالنهای چند منظوره بود. با توجهی که نمایندگان داشتند و تصمیم کمیسیون تلفیق مجلس 20 درصد از یک درصد بودجه تربیت بدنی به ورزش دانشآموزی و ساخت سالنهای ورزشی اختصاص داده شده است.
ساخت 4 هزار سالن ورزشی و 400 استخر در سراسر کشور
رئیس سازمان نوسازی در ادامه گفت: در مدارس کشور به ویژه مدارس دخترانه قرار است طی سه سال آتی 4 هزار سالن ورزشی و 400 استخر در سراسر کشور با اولویت مدارس دخترانه و پرجمعیت ساخته شود. سیاست دیگری که در آن بسیار کار مطالعاتی انجام شده موضوع ساخت مجتمعهای آموزشی است.
احداث 32 مجتمع آموزشی در 32 اداره آموزش و پرورش
وی افزود: درصددیم 32 مجتمع آموزشی در 32 اداره آموزش و پرورش که قابلیت سرویس دهی به تمام مقاطع تحصیلی را دارند احداث کنیم. این مجتمعها باید همه نیازهای دانشآموزان اعم از غیرآموزشی و کمک آموزشی مانند سالن اجتماعات، کتابخانه، نماز خانه و ... برآورده کند. عملیات این پروژهها طراحی شده که عملیات اجرایی آن را شروع خواهیم کرد.
رئیسی گفت: در بحث تامین نمازخانه مدارس طی ابلاغیهای به استانها اعلام کردیم که هیچ فضای آموزشی و پرورشی تحویل نخواهد شد مگر دارای نمازخانه باشد. در هر مدرسه فضایی باید ساخته شود که مختص نمازخانه باشد. برنامه این است که تا پایان برنامه پنجم هیچ فضای آموزشی در کشور بدون نمازخانه نباشد.
رئیس سازمان نوسازی تصریح کرد: سیاست دیگری برای ساماندهی موضوعات سفرهای استانی و مصوبات آنها در قالب تامین کمبود های آموزش و پرورش در ورزش، کتابخانه و ... در دست اجراست که بررسی این موضوعات در سفرهای استانی پیگیری خواهد شد.
سالانه 150 میلیون تومان صرف خرید وسایل کمک آموزشی می شود
وی گفت: تجهیز و تامین وسایل آموزشی و کمک آموزشی استاندارد بحث دیگری است که در اولویت برنامه سازمان نوسازی قرار دارد. طبق آمار هر سال 100 میلیون تومان صرف خرید وسایل کمک آموزشی و جایگزینی وسایل فرسوده آموزشی با وسایل جدید میشود که ما می خواهیم از امسال آن را به 150 میلیون تومان افزایش دهیم که برای هنرستانها و مراکز فنی حرفهای هم قرار است تامین این نیازها صورت بگیرد.
رئیسی با بیان اینکه طرح شناسنامه بندی فضاها که 320 آیتم اطلاعاتی از آن برداشت میشد هم اکنون شروع شده گفت: در 6 ماه دوم سال بسیار زیادی از همکاران که بیش از دو هزار نفر از کارشناسان سازمان بودند درگیر این پروژه عظیم شدند که خوشبختانه این پروژه به پایان رسیده و 100 درصد اجرا شده و اکنون در مرحله 90 درصد جمعآوری اطلاعات هستیم.
رئیس سازمان نوسازی تاکید کرد: موضوع ساماندهی فضاهای آموزشی کار جدیدی است که قرار است شروع کنیم. البته این موضوع از سالهای قبل مطرح بوده است. یک سری املاک و مستغلاتی متعلق به آموزش و پرورش است که قابلیت تبدیل به احسن شدن را دارد که می شود با جابجایی آن فضاها مشکلاتی مثل مدارس دو شیفته را که آموزش و پرورش کمابیش با آن سردرگریبان است حل شود. همچنین محورهای اصل این موضوع احصاء شده و به تصویب رسیده که امیدواریم هرچه زودتر این کار بزرگ در کشور شروع شود.
وی گفت: در خصوص کیفی سازی مکانهایی که از طریق مردم و دولت در اختیار آموزش و پرورش قرار میگیرد حتماً به مقولههایی مثل استفاده از مفاهیم ایرانی- اسلامی توجه می کنیم. فضاها باید ضمن اینکه تمامی نیازهای دانشآموزان را تامین میکنند فضاهایی ماندگار و تاثیرگذار در شهرسازی جمهوری اسلامی باشند.
نظر شما