به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه "زوددویچه سایتونگ" در تحلیلی به قلم "استفان کورنلیوس" این پرسش را مطرح کرد که جنگ ناتو در لیبی چگونه باید خاتمه پیدا کند؟
وی افزود: زمانی که شورای امنیت سازمان ملل متحد در 17 مارس گذشته قطعنامه لیبی را به تصویب رساند در جامعه جهانی نگرانی درباره تکرار حادثه شهر صربنیستا بوسنی ایجاد شد. درجولای 1995 نیروهای حافظ صلح هلندی تنها دست روی دست گذاشتند و نظاره گر این واقعه شدند که چطور صربهای بوسنیایی حدود 8 هزار مرد و جوان عمدتا مسلمان را ربودند و قتل عام کردند.
در ادامه آمده است: سربنیستا به مظهری برای عذاب روحی جامعه جهانی تبدیل شده خصوصا زمانی که آنها یک کشتار دسته جمعی در جنگی دیگر در دنیا را مورد بررسی قرار می دهند که البته می توانند به آنها کمک کنند.
با قطعنامه شورای امنیت علیه لیبی برتری نیروهای قذافی در شرق لیبی متوقف شد و از ایجاد یک سربنیستای دیگر در بنغازی یکی از بزرگترین شهرهای لیبی جلوگیری به عمل آمد. اما حالا جنایت های هولناکی در سومین شهر بزرگ لیبی یعنی مصراته در حال وقوع است. روزانه صدها راکت و موشک به مرکز این شهر برخورد می کند و این شهر بزرگ را به ویرانه ای تبدیل کرده است.
نویسنده در ادامه خاطر نشان کرد: اینکه چه مدت خون ملت لیبی باید ریخته شود موضوعی است که نمی توان درباره آن حدس و گمانهایی زد. گاهی انقلابیون موفقیت هایی از خود نشان می دهند و زمانی دیگر قذافی شدت خشونت گریهای خود را بالا برده و بر انقلابیون غلبه می کند. جنگ لیبی به این زودیها تمام نمی شود چرا که هیچ جناحی واقعا قوی تر از جناح مقابل نیست. اما در کل چطور باید این وضعیت خاتمه پیدا کند؟
استفان کورنلیوس در ادامه خاطر نشان کرد: ناتو و بسیاری کشورهای عربی نمی توانند به گونه ای عمل کنند که انگار آنها هیچ جناح و حزبی در این جنگ نیستند، بلکه در اصل آنها مدتهاست که در این جنگ وارد شده اند. روسای حکومتهای غربی، کامرون، اوباما، سارکوزی و حتی آنگلا مرکل سقوط قذافی را به عنوان یک هدف در لیبی اعلام کرده اند. کویت و قطر نیز هزینه های زیادی در جنگ لیبی پرداخت کرده اند. یک آینده با حضور قذافی برای هیچ کس قابل تصور نیست. با این مرد هیچ صلحی ایجاد نخواهد شد.
وی افزود: با اینکه غرب مدتهاست که یک جناح در جنگ لیبی محسوب می شود اما به گونه ای عمل می کند که انگار با این جنگ خیلی فاصله دارد.
وی با تاکید بر اینکه کاخ سفید تنها هواپیماهای بدون سرنشین بر فراز لیبی می فرستد نوشت: اوباما با بی احتیاطی و سهل انگاری امیدهای مردمی و توقعات آمریکا را به بازی گرفته است.
نویسنده در بخش دیگری از این مطلب اظهار داشت: ناتو به صورت ساختگی و تعمدی شرایط را در لیبی به همین حالت کیش و مات نگه داشته و جنگ را طولانی کرده است. در پس این جنگ هیچ استراتژی نهفته نیست و تنها ترس و نگرانی سازمان پیمان آتلانتیک شمالی ازبی اعتباری در افکار عمو می و شک و تردیدهای نظامی نهفته است. این بی برنامگی ناتو در لیبی برای مردم مصراته و لیبی گران تمام شده و به قیمت از دست رفتن جان آنها تمام می شود.
نظر شما