به گزارش خبرنگار مهر، میر احد حسینی ظهر سه شنبه در دیدار تشکلهای کارگری و کانونهای کارگران و نمایندگان تشکلهای کارگری با امام جمعه کرج اظهار داشت : برای تهران 484 هزار فرصت شغلی پیش بینی شده است که استانداران تهران والبرز قرار است 25 درصد از این میزان که حدود 121 هزار شغل خواهد شد در البرز ایجاد شود لکن توافق قطعی انجام نشده است.
حسینی ادامه داد : سال 89 نیز دولت یک میلیون و 100 هزار فرصت شغلی پیش بینی کرده بود که فراتر از آن و به میزان یک میلیون و 600 هزار شغل ایجاد کرد.
وی خاطر نشان کرد: هم اکنون در استان البرز نزدیک به دو میلیون و 500 هزار نفر زندگی می کنند و از این تعداد 690هزار نفر در خود استان در بخشهای صنعت ، خدمات ، کشاورزی مشغول به کار هستند.
حسینی افزود: از این تعداد کارگر 302 هزار نفر بیمه شده اند و نرخ مشارکت تقریباً 39 درصد بوده است و تلاش می شود که این رقم به 45 درصد برسد.
وی ادامه داد: در بخش کشاورزی نیز با مکانیزه شدن کارهای یدی هم اکنون 27 هزار نفر شاغلند.
حسینی عنوان کرد: تعداد بیکاران در سالهای گذشته 82 هزار نفر بوده و با اجرای طرح بنگاههای زودبازده 550 میلیارد تومان برای اشتغال هزینه شده و در نتیجه 27 هزار نفر شاغل شدند.
وی خاطر نشان کرد: بنا به فرمایش ریاست محترم جمهوری قرار است 35 هزار میلیارد تومان از صندوق توسعه ملی نیز برای اشتغال و تولید و صنعت تخصیص شود و با احتساب سهم بانکها حدوداً 70 هزار میلیارد تومان خواهد شد و با اجرای طرح ساماندهی مشاغل خانگی ، این صنایع تا یک میلیارد تومان می توانند از اعتبارات استفاده کنند مشروط بر اینکه به ازای هر یک میلیون تومان یک فرصت شغلی خانگی ایجاد شود.
حسینی ابراز داشت : با تلاشهای سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و صنایع دستی، بهزیستی، کمیته امداد امام (ره) و دیگر دستگاههای ذیربط در سال 89 ، بیست هزار شغل در استان ایجاد شده است.
مدیر کل کار و امور اجتماعی استان البرز یادآور شد : با آموزش کارآفرینی که به گونه ای طراحی شده که روش ایجاد کسب و کار را آموزش می دهد ، کانون کارآفرینان تشکیل شده که نقش بسزایی در ایجاد اشتغال خواهد داشت.
وی افزود: موسسات کاریابی خصوصی هم در استان وجود دارد و این موسسات بین تولید کننده ومتقاضی کار واسطه هستند که در سال گذشته 50 هزار نفر در آنها ثبت نام کرده و از این تعداد 13 هزار نفر با معرفی آنها به واحدهای تولیدی و خدماتی به کار مشغول شدند.
حسینی اظهار داشت: در اداره کار و امور اجتماعی 22 هیئت تشخیص تشکیل گردیده که به صورت سه جانبه متشکل از نماینده کارگر ،کارفرما و دولت است که به مشکلات کارگران رسیدگی می نمایند.
مدیر کل کار و امور اجتماعی استان البرز ادامه داد: 168 نفردر مراجع حل اختلاف اداره کار البرز وجود دارند که شکایتها را بررسی نموده و سعی دارند کارگر و کارفرما را به صلح و سازش برسانند.
وی ادامه داد: در سال گذشته22 هزار شکایت از طرف کارگران به این اداره کل رسیده که مورد رسیدگی واقع شده است.
حسینی خاطر نشان کرد: همچنین برخی آرا در هیئتهای حل اختلاف نیز سازشی بوده که شمار آنها هزار و 432 مورد است.
وی یادآور شد سال گذشته 12 هیئت حل اختلاف سه جانبه در استان داشته ایم که امسال یک هیئت دیگر به این تعداد افزوده شده است و در هر هیئت 9 نفر متشکل از سه نماینده کارگری ، سه نماینده کارفرمایی و سه نماینده دولت حضور دارند.
حسینی خاطر نشان کرد: این هیئتها 6 هزار و 315 پرونده را بررسی کرده اند که سه هزار و 604 مورد از بررسیهای آنها منجر به سازش شده است.
نظر شما