به گزارش خبرنگار مهر، سرویس تلفن اینترنتی – Voice Over IP – یا همان IP تلفنی همچون ارائه دیگر خدمات اینترنتی در کشور از زمان ورود خود فراز و نشیبهای فراوانی را طی کرده و این مشکلات از زمانی که شرکت ارتباطات زیرساخت بدون توجه به اعتراضات شدید شرکتهای ارائهدهنده خدمات تلفن اینترنتی نسبت به برگزاری مزایده VOIP و انتخاب سه شرکت به عنوان پیمانکار اقدام کرد روزبه روز بیشتر هم شده است. به نحوی که هم اکنون فعالیت غیرقانونی در بازار تلفن اینترنتی از جمله مهمترین معضلات این بخش تلقی می شود.
به دنبال ساماندهی بازار تلفن اینترنتی در کشور و از سرگیری فعالیت 114 شرکت بخش خصوصی فعال در این حوزه، سازمان نظام صنفی رایانه ای و انجمن شرکتهای اینترنتی مقدمات ایجاد دو تعاونی "تفتان " و "تلفا" را برای یکپارچه سازی این فعالیت آماده کردند و مذاکراتی نیز با شرکت ارتباطات زیرساخت برای دریافت مسئولیت ارائه خدمات VOIP به این دو تعاونی داشتند که این مذاکرات هم اکنون به نتیجه رسید و ارائه این خدمات در چهارچوب وظایف مشخص به این دوتعاونی سپرده شد.
مسیر مطمئن، قابل اطمینان و با IP های معتبر برای تلفن اینترنتی
احمد پورنگ نیا معاون شرکت ارتباطات زیرساخت در گفتگو با خبرنگار مهر در مورد جزئیات سپردن خدمات تلفن اینترنتی به بخش خصوصی از مسیر "گیت وی" شرکت ارتباطات زیرساخت اظهار داشت: طی توافقات نهایی انجام شده مقرر شد دو تعاونی تفتان و تلفا که تقریبا تمامی شرکتهای تلفن اینترنتی را در بر می گیرند به دور از هرگونه محدودیتی کار ترافیک مکالمات را به صورت اورجینیشن برعهده گیرند.
وی تصریح کرد: تمامی شرکتهایی که مجوز فعالیت ISP از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی دارند و در حوزه VOIP مشغول به کار هستند می توانند در قالب این دو تعاونی هر چه سریعتر برای انعقاد قرارداد به شرکت ارتباطات زیرساخت مراجعه کرده تا بتوانند از طریق گیت وی های زیرساخت این ترافیک مکالمات را انتقال دهند.
پورنگ نیا در مورد تفاوت فعالیت گذشته این شرکتها نسبت به فعالیتی که قرار است از این پس ارائه دهند تاکید کرد: تا پیش از این فعالیت این شرکتها به صورت قانونی نبود چرا که ترافیک آنها از مسیر گیت وی زیرساخت عبور داده نمی شد و از آنجایی که طبق قانون، "گیت وی" بین الملل کشور باید از طریق شرکت زیرساخت باشد از این پس مسیر مطمئن و قابل اطمینان و با IP های معتبر برای تلفن اینترنتی خواهیم داشت که منجر به کسب و کار موفق این شرکتها خواهد شد.
به فعالان VOIP که عضو تعاونی ها نیستند مجوز فعالیت داده نمی شود
معاون شرکت ارتباطات زیرساخت به مهر گفـت: به فعالان تلفن اینترنتی که به عضویت این دو تعاونی درنیامده باشند و بخواهند به صورت جداگانه در این زمینه فعالیت کنند مجوز داده نمی شود و فعالیت مابقی شرکتهایی که عضو این دو تعاونی نیستند در حوزه تلفن اینترنتی غیرقانونی تلقی می شود.
وی تاکید کرد که قرارداد مذکور با دو تعاونی VOIP متفاوت از قراردادی است که شرکت زیرساخت از دو سال گذشته با 3 پیمانکار تلفن اینترنتی دارد و بستر فنی و تکنولوژی این دو متفاوت خواهد بود.
پورنگ نیا در مورد جزئیات این قرارداد نیز با بیان اینکه قرار است به ازای هر دقیقه ترافیک مکالمه شرکتهای VOIP مبلغ 10 تومان به زیرساخت ارائه دهند ادامه داد: شرکت ارتباطات زیرساخت به هیچ وجه به این موضوع به عنوان درآمد نگاه نمی کند و دلیل آنکه خواستیم این شرکتها از این طریق فعالیت کنند درآمدزایی نیست. بلکه ما به عنوان ساماندهی ترافیک اینترنتی به این موضوع نگاه می کنیم .
تعهد 400 میلیون تومانی شرکتها برای VOIP
محمودرضا خادمی رئیس کمیسیون اینترنت سازمان نظام صنفی رایانه ای نیز در گفتگو با مهر با اشاره به توافقات انجام شده با شرکت ارتباطات زیرساخت برای اجرای این قرارداد گفت: طبق توافقات صورت گرفته از این پس ترافیک اورجینیشن از کانال دو تعاونی "تفتان " و "تلفا" عبور خواهد کرد که بر این اساس مقرر شد برای تضمین قرارداد هر یک از شرکتها یک تعهد 400 میلیون تومانی به شرکت ارتباطات زیرساخت دهند.
وی ادامه داد: تعهدات دیگر منوط به انجام درست قرارداد و انجام ماهانه 10 میلیون ترافیک برای هر تعاونی است. همچنین برای هر دقیقه ترافیک مکالمه مبلغ 10 تومان به شرکت ارتباطات زیرساخت عوارض تعلق می گیرد.
خادمی با بیان اینکه این مبلغ مصوب سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گران است خواستار همکاری رگولاتوری برای منطقی کردن این رقم شد.
خادمی با بیان اینکه این مبلغ مصوب سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی گران است خواستار همکاری رگولاتوری برای منطقی کردن این رقم شد.
وی همچنین گفت: این قرارداد یک ساله بوده و تا 4 سال قابل تمدید است که به لحاظ اقتصادی شفاف شدن حوزه فعالیت شرکتهای صنف و کاهش کانال های قاچاق مکالمات را در پی خواهد داشت.
نظر شما