۹ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۰:۲۳

فرهت در گفتگو با مهر:

اجرای سمفونی "خلیج فارس" آسان است

اجرای سمفونی "خلیج فارس" آسان است

سازنده سمفونی "خلیج فارس" تاکید کرد این سمفونی به لحاظ فرم اجرایی از آسان‌ترین ساخته‌های او است و ارکستر سمفونیک به خوبی آن را اجرا خواهد کرد.

شاهین فرهت که پیش از این گفته بود اجرای آثار موسیقایی توسط ارکسترهای ایرانی غالبا موجب می شود تا روح اثر از بین  برود ضمن بیان این مطلب به خبرنگار مهر ،گفت: سمفونی خلیج فارس به عنوان یک اثر مناسبتی مطرح است و اغلب آثاری که به عنوان آثار مناسبتی ساخته می شود به لحاظ جنبه های هنر موسیقی ضعیف هستند اما من به عنوان یک آهنگساز جنبه های موسیقایی این اثر ملی را رعایت و اثری با فرم یک سمفونی را ارائه کرده ام؛ از سوی دیگر نادر مرتضی پور رهبر این ارکستر به من اطمینان داده که اجرای خوبی ارائه خواهد داد ضمن اینکه من هر روز سر تمرین ارکستر حاضر می شوم و در جریان کم و کیف تمرین و صدادهی ارکستر هستم.

وی در پاسخ به این سئوال که آیا وجود خواننده موسیقی پاپ را برای اجرای یک اثر ارکسترال مناسب می داند با خیر گفت: پر واضح است که یک خواننده موسیقی پاپ مناسب اجرای ارکسترال نیست و به همین دلیل قبول نکردم که آواز به این شکل بر روی این سمفونی خوانده شود و از سوی دیگر برای انتخاب خواننده و تمرین با ارکستروقت بسیار اندک بود از همین رو طی مذاکراتی که با عبدالجبار کاکایی شاعر این اثر انجام شد قرار است اشعار در این سمفونی به صورت دکلمه اجرا شود.

این آهنگساز در ادامه صحبت های خود به بخشهای مختلف این کنسرت اشاره کرد و گفت : قسمت نخست این اجرا که طولانی ترین و حجیم ترین بخش این اجرا نیز هست درعین رعایت فرم یک اثر سمفونی از اوج و فرودهایی برخوردار است به این ترتیب که ملودی در قسمت اول این اثر مواج و خروشان است و در برخی مواقع از لحظات نسبتا آرامی برخوردار است؛ قسمت دوم ،نیمه آرام سمفونی است که با دکلمه همراه است و در بخش پایانی اثر نیز تاریخ و پیشینه خلیج همیشه فارس مطرح می شود.

پوئم سمفونی خلیج فارس بیان حس میهن‌ دوستی است

بخش دیگری از کنسرت ارکسترسمفونیک تهران به اجرای اثری از امیر بکان با عنوان پوئم سمفونی خلیج فارس اختصاص دارد و به گفته آهنگساز این اثر این پوئم سمفونی با فرم آزاد و در چهار بخش نوشته شده است که هر چهار بخش این اثر با یکدیگر مرتبط هستند.

بکان در مورد بخش‌های اول و دوم این اثر گفت: بخش نخست در مورد زیبایی‌ها و شکوه خلیج نیلگون فارس است و بخش دوم، جنگ‌ها و ناملایمتی که در عرصه‌های گوناگون تاریخی به آن تحمیل شده است را شامل می‌شود.

بکان با اشاره به اینکه بخش سوم دارای فرم "روندو" (اجرای متناوب یک تم) است، ادامه داد: این بخش، همدلی مردان و زنان ایرانی در حفظ میراث کهن و تجلی غرور ملی و میهنی را شامل می‌شود که در آن خوانندگان مرد و زن به صورت آواز جمعی و با بیان حماسی، حس میهن‌ دوستی را به مخاطبان القا می‌کنند.

این آهنگساز درباره بخش چهارم این اثر که با دکمه و آواز همراه است گفت : این بخش به بیان رشادت‌ها و ایثارگری‌های جوانان این مرز و بوم در حفظ کیان میهن و مباحث فرهنگی ایران زمین می‌پردازد و به نوعی گسترش تم‌های سوم است در آخر نیز با یک موسیقی پرشور به پایان می‌رسد.

کنسرت ارکستر سمفونیک تهران برای اجرای سمفونی خلیج فارس در تاریخ 11 اردیبهشت‌ ماه ساعت 30/21 در تالار وحدت برگزار می‌شود.

کد خبر 1299239

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha