دكتر علي جعفريان در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: پيوند هاي اعضايي نظير پيوند كليه به دليل اينكه مي توان از غير از جسد نيز استفاده كرد به سرعت در كشور پيشرفت كرده است اما پيوند هايي نظير پيوند كبد از پيوند هايي است كه نياز به برداشتن عضو از جسد داشته يعني استفاده از اعضاي افرادي كه دچار مرگ مغزي شده اند و نمي توان از افراد زنده استفاده كرد.
وي با بيان اينكه بر اساس ليستي كه در تهران وجود دارد بيش از 200 نيازمند پيوند كبد بيش از 100 نفر آنها در اولويت پيوند قرار دارند ، اظهار داشت : قانون پيوند كبد در سال 80 تصويب شدو قبل از آن قانوني مشخصي در اين زمينه وجود نداشت و فقط از نظر شرعي اجازه اين كار داده شده بود .
دكتر جعفريان افزود : براي انجام پيوند كبد در كشور علاوه بر نياز به افراد دچار مرگ مغزي، بايد از بستگان رضايت گرفته شود بنابراين از يك سو بايد افراد دچار مرگ مغزي شناسايي شده و از سوي ديگر خانواده ها براي اهداي عضو راضي شوند به همين دليل در اين مورد محدوديت وجود دارد.
وي ادامه داد : بيماران پيش از انجام پيوند كبد بايد مورد بررسي كامل قرار گيرند كه اين بررسي ها شامل بررسي هاي مقدماتي و آزمايشگاهي و بسياري از كارهاي پزشكي ديگر بوده كه ممكن است حداقل يك ماه به طول بيانجامد و هزينه آن براي بيماري كه بيمه نباشد بيش از يك ميليون تومان برآورد مي شود.
دكتر جعفريان افزود : البته اين هزينه در صورتي است كه اين بررسي هاي پيش از عمل بيمار در بيمارستان دولتي و با تعرفه هاي دولتي صورت گرفته باشد كه بسياري از بيماران نمي توانند اين هزينه را پرداخت كنند.
نظر شما