به گزارش خبرگزاری مهر، در هفته گذشته بزرگترین فسیل عنکبوت در جهان در شمال کشور چین کشف شد عنکبوتی متعلق به 165 میلیون سال پیش که از اجداد عنکبوتهای امروزی به شمار می رود. فسیل این عنکبوت طولی برابر 5 سانتیمتر داشته و توسط کشاورزان در منطقه ای در مغولستان، منطقه ای که می توان در آن فسیلهای مرتبط با ژوراسیک میانی را یافت، کشف شده است.
به گفته محققان این فسیل در مقایسه با تمامی فسیلهایی که تا کنون از عنکبوتها کشف شده بسیار بزرگ بوده و به دلیل ابعاد بزرگ و سالم باقی ماندن فسیل پس از اینهمه سال، از اهمیت بالایی برخوردار است. خاکسترهای آتشفشانی ظریفترین جزئیات بدن این جاندار را سالم نگاه داشته اند، ساختارهایی از قبیل دهان و ساختارهای تار مانندی که پاهای حشره را پوشانده اند.
هابل 21 ساله
تلسکوپ فضایی هابل در آستانه بیست و یکمین سال پرتاب خود تصویر جدیدی را به دوستداران نجوم هدیه کرده است که یک زوج کهکشانی مارپیچ به شکل گل رُز را نشان می دهد. دانشمندان ناسا به مناسبت تولد 21 هابل، چشم این تلسکوپ فضایی را به طرف یک توده کهکشانی دیدنی به نام ARP 273 چرخاندند. به این ترتیب هابل توانست از بزرگترین کهکشان مارپیچ این توده کهکشانی عکسبرداری کند. این کهکشان که UGC 1810 نام دارد به دلیل اینکه جذب نیروی گرانشی کهکشان همسایه با عنوان UGC 1813 قرار گرفته به شکل یک شاخه گل رُز درآمده است.
نقاط آبی رنگی که در بخش فوقانی تصویر دیده می شوند نور ناشی از توده ستارگان جوانی است که در طیف ماوراء بنفش می درخشند. در کهکشان کوچکتر (UGC 1813) که تقریبا بریده شده است خصوصیات مشخصه ای از یک منطقه تشکیل ستاره ای مشاهده می شود که شاید در اثر فعل و انفعالات گرانشی میان دو کهکشان به وجود آمده است.
کشف بوزون هیگز
بزرگترین شتابگر ذره ای جهان، برخورد دهنده بزرگ هادرون یا LHC رکورد تازه ای را در پرونده فعالیت خود و در تاریخ برخورد پرتوهای ذره ای در جهان به ثبت رسانده است، این برخورد دهنده اکنون رکورد دار برخورد دادن دو پرتو حاوی بیشترین تعداد ذرات در جهان است.
رکورد جدید در شدت ذرات درون پرتو در نیمه شب 22 آوریل رخ داد، زمانی که تابناکی پرتوها از رکوردی که توسط برخورد دهنده تواترون در لابراتوار فرمی آمریکا به ثبت رسیده بالاتر رفت.
پس از موفقیت LHC در برخورد دادن پرشتاب پرتوهای ذره ای جامعه فیزیک جهانی مملو از شایعه ای شد که بر اساس آن این برخورد دهنده بزرگ توانسته ذرات گریزپا و حیاتی تحت اتمی بوزون هیگز را ردیابی کند، ذره ای که فیزیکدانان از گذشته ها در جستجوی آن بوده اند.
این شایعات بحث برانگیز در پی فاش شدن یادداشتهای شخصی فیزیکدانان برخورد دهنده بزرگ منتشر شده است، البته هنوز درمورد اعتبار این یادداشتها و یا اطلاعاتی که در این یادداشتها به آنها اشاره شده مدرکی در دست نیست، اما این یادداشتهای شخصی توانسته ذهن بسیاری را به خود مشغول کند.
کشف فسیلهای کهربایی 20 میلیون ساله
گروهی از دیرینه شناسان پرویی یک مجموعه با ارزش از فسیلهای حشرات با قدمت 20 میلیون سال را درون سنگ کهربای قیمتی کشف کردند.
برخی از این گونه حشرات از زمان دایناسورها تا قبل از عصر یخبندان در بیش از 3 میلیون سال قبل می زیسته اند. این فسیلهای کوچک در سایت دیرینه شناسی "شیکلایو" در شمال پرو کشف شده اند.
گلهای آفتاب گردان ضد رادیواکتیو
گروهی از دانشمندان آژانس فضایی ژاپن معتقدند که کاشت گلهای آفتاب گردان در اطراف نیروگاه اتمی فوکوشیما می تواند رادیواکتیو خاک این منطقه را جذب کند. پژوهشگران آژانس فضایی ژاپن به سرپرستی "ماسامیچی یاماشیتا" درحال بررسی امکان کاشت گلهای آفتاب گردان در اطراف نیروگاه فوکوشیما 1 هستند. این محققان امیدوارند این گلها بتوانند ایزوتوپهای 134 و 137 سزیم حاضر در خاک مناطق اطراف نیروگاه را جذب کنند.
پس از فاجعه نیروگاه اتمی چرنوبیل در سال 1986 با هدف رفع آلودگی خاک از سزیم رادیواکتیو آفتاب گردان و کلم روغنی کاشته شد. اما در آن زمان در خاک آلوده، مقادیر زیادی پتاسیم وجود داشت. این ماده که به طور معمول به عنوان کود استفاده می شود می تواند به جای سزیم جذب گیاهان شود.
ساخت سنگین ترین ضد ماده در جهان
فیزیکدانان در برخورد دهنده RHIC در آمریکا با برخورد دادن یونهای طلا با یکدیگر موفق به ردیابی 18 هسته ضد هلیوم 4 شده اند، سنگین ترین ضد ماده ای که تا به حال در جهان ردیابی شده است.
اعضای تیم تحقیقاتی STAR در برخورد دهنده RHIC در لابراتوار ملی بروکهاون در نیویورک اعلام کردند در میان بیش از نیم تریلیون ذره ای که در اثر برخورد دادن یک میلیارد یون طلا در این برخورد دهنده به دست آورده اند، موفق به مشاهده 18 هسته ضد هلیوم 4 شده اند. این هسته ها به هسته های هلیوم عادی شباهت دارد اما به جای داشتن دو پروتون و دو نوترون، از دو ضد پروتون و دو ضد نوترون برخوردارند.
رکورد جدید تندی
یک گروه استرالیایی فلفل جدیدی را پرورش داده اند که می تواند در کتاب برترینهای جهان (گینس) به یک رقیب جدی برای تندترین فلفل جهان تبدیل شود. درحال حاضر عنوان تندترین فلفل جهان در دست "نگا وایپر" است. اکنون یک گروه استرالیایی فلفل جدیدی را ارائه کرده اند که می تواند به زودی جای "نگا وایپر" را در گینس بگیرد و به "تندترین فلفل جهان" تبدیل شود.
این فلفل جدید که Trinidad Scorpion Butch T نامگذاری شده تنها 2.5 سانتیمتر طول دارد اما میزان تندی آن 1.46 میلیون اسکوویل در فلفل است. این درحالی است که میزان تندی فلفل "نگا وایپر" 1.38 میلیون اسکوویل در فلفل است.
نظر شما