به گزارش خبرنگار مهر در زنجان، سرهنگ مقصود شمس آذر ظهر پنج شنبه در جمع خبرنگاران افزود: بر اساس این قانون، اختیارات ویژهای به افسران پلیس داده شده است، تا در صورت مشاهده تخلف اقدام به اعمال قانون کنند. همچنین استفاده از بازرسان نامحسوس نیز در این قانون مورد تاکید قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه در قانون جدید راهنمایی و رانندگی، رانندگان متخلف برای پرداخت جریمه قبضهای جریمه 60 روز فرصت دارند ادامه داد: بر اساس ماده 7 این قانون، به رانندگانی که 20 تخلف حادثهساز مرتکب شوند، نمره منفی داده خواهد شد که حرکات نمایشی، سرعت غیرمجاز، انحراف به چپ و عبور از چراغ قرمز از جمله این تخلفات است.
سرهنگ شمس آذر با تاکید بر اینکه جرایم در نظر گرفته شده برای خودروهای عمومی بیش از خودروهای شخصی است افزود: اگر رانندهای بهعلت تخلفات انجام داده 30 نمره منفی در سابقهاش ثبت شود، گواهینامه وی بهمدت 3 ماه ضبط شده و پس از آن نیز باید 400 هزار ریال پرداخت کند و اگر این رانندگان بار دیگر 25 نمره منفی از سوی پلیس راهنمایی و رانندگی دریافت کنند شش ماه از رانندگی محروم شده و 600 هزار ریال نیز جریمه خواهند شد.
وی ادامه داد: اگر رانندهای برای بار سوم مرتکب تخلف شده و 20 نمره منفی کسب کند، گواهینامه این شخص باطل شده و فرد یکسال حق رانندگی نداشته و پس از آن نیز بار دیگر باید مجددا اقدام به اخذ گواهینامه کند.
سرهنگ شمس آذر با تأکید بر اینکه پس از ضبط گواهینامه، راننده متخلف حق رانندگی ندارد، افزود: اگر در چنین شرایطی فرد دچار مشکل شود، تعهدات بیمهنامه به هیچ عنوان به وی تعلق نمیگیرد.
وی با هشدار در این رابطه که رانندگان نباید در حالت غیرمتعادل اقدام به رانندگی کنند افزود: در این شرایط بر اساس قانون جدید فرد 2 میلیون ریال جریمه شده و گواهینامه وی نیز بهمدت شش ماه ضبط و فرد متخلف به مراجع قضایی تحویل داده میشود.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان زنجان همچنین به جریمه 200 هزار ریالی رانندگانی که به گذرگاه عابر پیاده تجاوز کند و یا پشت خط ایست توقف نمیکنند، اشاره کرد و گفت: براساس قانون جدید راهنمایی و رانندگی برای تخلفات حادثهساز، جرایمی از 100 هزار ریال تا یک میلیون ریال در نظر گرفته شده است.
وی، به الزامی شدن استفاده از کمربند ایمنی توسط سرنشینان خودرو اشاره کرد و یادآور شد: خودروهایی که فاقد کمربند هستند 6 ماه فرصت دارند تا نسبت به نصب این وسیله اقدام کنند.
سرهنگ شمس آذر یادآور شد: در شرایطی که نقص فنی خودرو و یا غیراستاندارد بودن جاده باعث بروز حادثه رانندگی شود، شرکتهای خودروساز و یا وزارت راه و ترابری مقصر اعلام خواهد شد.
رئیس پلیس راهنمایی و رانندگی استان زنجان در رابطه با نقش عابر پیاده در رابطه با تصادفات نیز گفت: در صورتی که عابر پیاده از محلهای مجاز و یا پل هوایی استفاده نکند و این اقدام منجر به بروز حادثه رانندگی شود، عابر پیاده شناخته خواهد شد.
سرهنگ شمس آذر، به تشدید اعمال قانون در رابطه با تخلفات صورت گرفته از سوی موتورسواران اشاره کرد و یادآور شد: بر اساس قانون جدید، حرکت موتورسواران در پیادهرو، حرکت در جهت مخالف مسیر مجاز، ایجاد صدای ناهنجار، حمل بار غیرمتعارف، حرکت نمایشی مارپیچ، تک چرخ، حمل یدک، عدم استفاده از کلاه و تردد در خطوط ویژه اتوبوسرانی تخلف محسوب شده و وسیله نقلیه حداقل یک هفته توقیف خواهد شد.
نظر شما