محمدجعفرمحمدزاده در گفتگو با خبرنگار مهر، با تائید افزایش هزینههای توزیع مطبوعات پس از افزایش هزینههای سوخت در ناوگان حمل و نقل هوایی، ریلی و زمینی کشور گفت: باید دو اقدام اساسی در این زمینه انجام شود؛ یکی اینکه راههایی جدید برای توزیع آسانتر مطبوعات پیدا کنیم؛ در همین راستا ما در حال راهاندازی سامانه اشتراک تخصصی نشریات هستیم.
سامانه اشتراک تخصصی نشریات بخشی از مشکلات توزیع را حل میکند
وی در توضیح بیشتر جزئیات این سامانه تاکید کرد: سامانه مذکور این امکان را میدهد که خرید مطبوعات تخصصی به صورت اینترنتی انجام شود و در صورت خرید اینترنتی این قبیل نشریات، ما هم بخشی از هزینههای نشریات را تقبل میکنیم.
معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد گفت: ما حاضریم تا 50 درصد این هزینهها را به عنوان یارانه به مدیران مطبوعات پرداخت کنیم و به این ترتیب، بخشی از مشکلات توزیع مطبوعات تخصصی هم حل خواهد شد.
محمدزاده ادامه داد: اگر سامانه اشتراک نشریات تخصصی راهاندازی و اجرایی شود، بخشی از موانع موجود سر راه توزیع این قبیل نشریات برطرف میشود، چرا که ما بیش از 1000 نشریه تخصصی داریم و اگر دسترسی مردم را به این تعداد از نشریات تسهیل کنیم، حداقل بخشی از مشکل توزیع حل شده است.
معان مطبوعاتی وزیر ارشاد همچنین با اشاره به افزایش تعرفههای پُستی توزیع مطبوعات در روزهای اخیر گفت: با توجه به اجرای طرح هدفمندی یارانهها و مشکلات مطبوعات ناشی از افزایش هزینهها، پیشنهادهایی را به مسئولان مربوطه در پُست ارائه کردهایم و امیدواریم راه حلی برای این مسئله هم بیابیم.
وی در عین حال گفت: البته باید دوستان مسئول در پُست هم که الان دیگر به یک شرکت خصوصی تبدیل شده است، با ما همکاری داشته باشند؛ چرا که این مسئله تنها به دست ما حل نمیشود و فقط باید کار جمعی برای آن صورت گیرد.
محمدزاده همچنین ابراز امیدواری کرد، با مذاکراتی که با مسئولان پُست صورت خواهد گرفت، تعرفههای توزیع مطبوعات افزایش پیدا نکند و روال سابق برگردد.
قاضیزاده: دامپینگ قیمت، هزینههای زیادی را به رسانهها تحمیل کرده است
از سوی دیگر، مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در گفتگو با خبرنگار مهر، درباره علل افزایش هزینههای توزیع مطبوعات در کشور گفت: در حال حاضر دو اتفاق در حال رخ دادن است؛ یکی اینکه بعضی از شرکتهای توزیع، در حال بالا بردن هزینههای توزیع نشریات تا 40 و حتی 45 درصد قیمت پشت جلد هستند.
احسان قاضیزاده تاکید کرد: این اقدام باعث تحمیل هزینههای زیادی به رسانهها میشود.
وی افزود: از طرف دیگر بعضی از جریانات قدرتمند رسانهای که عقبههایی هم دارند، دامپینگ قیمت میکنند؛ یعنی نشریهای را که ارزش تمام شده آن 1500 یا 2000 تومان باشد، 900 تومان میفروشند!
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: این دامپینگ قیمت منجر به ورشکستگی رسانههای رقیب این جریانات قدرت میشود.
وی گفت: در حال حاضر ما سرگرم بررسی این دو اتفاق مهم در زمینه توزیع مطبوعات در کشور هستیم و امیدواریم بتوانیم با تعامل با شرکتهای توزیع نشریات و روزنامهها، افزایش هزینهها را کنترل کنیم و از سوی دیگر سیاست معطوف به کاهش قیمت با هدف حذف رقبا را مهار کنیم.
این مقام مسئول در معاونت مطبوعاتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، اجرای این سیاستها را از سوی وزارتخانه متبوعش گامی مهم در ایجاد یک فضای رسانهای متنوع که در آن شریات قدرتی تقریباً متعادل دارند، عنوان کرد.
قاضیزاده همچنین با تائید افزایش تعرفههای پستی را برای توزیع نشریات گفت: آنطور که من هم شنیدهام از دو روز پیش (6 اردیبهشت) هزینههای پست برای توزیع مطبوعات در تهران تا 10 برابر و در شهرستانها تا 6 برابر افزایش پیدا کرده است.
مدیرکل مطبوعات و خبرگزاریهای داخلی وزارت ارشاد در عین حال از مذاکره با مسئولان پُست در این خصوص خبر داد و تاکید کرد: اساساً پُست برای توزیع مطبوعات، یارانه دریافت میکند و این جزو بودجه مصوب این شرکت خصوصی است. تا جایی هم که من اطلاع دارم این یارانه تا این لحظه قطع نشده است.
نظر شما