به گزارش خبرنگار مهر در اصفهان، کریم نصر اصفهانی ظهر جمعه در آیین کلنگزنی مجموعه فرهنگی اصفهان و شیخبهایی که با حضور غلامعلی حدادعادل، رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی برگزار شد، با اشاره به اقدامات انجام گرفته در حوزه فرهنگی در شهر اصفهان افزود: مجموعه مدیریتی شهر اصفهان طی دوره فعالیت شوراهای دوم و سوم موفق به احداث 66 باب کتابخانه و 120 مجموعه فرهنگی و تفریحی شده که در نوع خود بینظیر است.
وی با اشاره به اینکه در تمامی سالهای اخیر، مباحث فرهنگی، تفریحی و هنری جایگاه خاصی در اعتبارات عمرانی و جاری شهرداری اصفهان داشته است، اظهار داشت: در سال 90 به منظور ارتقای جایگاه فرهنگی و هنری شهر اصفهان، 520 میلیارد ریال به منظور نیازهای فرهنگی محلات مختلف شهر اصفهان در نظر گرفته شده است.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان تصریح کرد: این بودجه 520 میلیارد ریالی به منظور اجرای پروژههای محله محوری و رفع نیازهای فرهنگی، هنری و تفریحی محلات مختلف اصفهان اختصاص یافته است.
وی با بیان اینکه بخشی از این بودجه اختصاص یافته به مباحث فرهنگی، در حوزه فرهنگ شهروندی هزینه خواهد شد، اضافه کرد: یکی از مهمترین بخشهای جامعهپذیری، آموزش فرهنگ شهروندی و ارتقای دانش و اطلاعات شهروندان محسوب میشود که مجموعه مدیریت شهری اصفهان با درک جایگاه این مهم، موفق به برنامهریزیهای گستردهای به این منظور شده است.
نصراصفهانی با تاکید بر دغدغه مدیران شهر اصفهان به منظور افزایش فرهنگ شهروندی در این شهر، بیان داشت: ارتقای فرهنگ شهروندی و بالا بردن دانش شهروندان در ارتباط با حقوق و تکالیف خود در قبال شهر، یکی از مهمترین دغدغه مدیران فرهنگی شهر است.
وی همچنین با بیان اینکه شهر اصفهان به منظور اجرای برنامههای فرهنگی خود، برنامهریزیهای خاصی تدوین کرده است، گفت: مجموعه اقدامات و فعالیتهای شهرداری اصفهان به منظور به منظور بهبود و انسجام هویت فرهنگی محلات شهر اصفهان برنامهریزی و اجرا میشوند.
رئیس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر اصفهان در بخش دیگری از صحبتهای خود با بیان اینکه اصفهان به عنوان شهر مرکزی استان، جمعیت بالایی را در خود جای داده است، افزود: 40 درصد از جمعیت استان در شهر اصفهان جای گرفتهاند که بر همین اساس برنامهریزی و اجرای برنامههای فرهنگی در کلانشهر اصفهان از ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است که این امر کار مدیریت شهری را کمی دشوار میکند.
وی همچنین به جایگاه و اهمیت مساجد در جامعه اسلامی اشاره کرد و اظهار داشت: فعالیتهای فرهنگی باید در بستر مساجد و با محوریت مساجد برنامهریزی شوند تا بتوان از آنها بهره لازم را برد.
حداد عادل نیز با بیان اینکه استفاده از پیامهای اسلامی و آیات و روایات ناظر بر مفاهیم اخلاقی و انسانی در ترویج فرهنگ شهروندی بسیار موثر است، اضافه کرد: مفاهیم اسلامی و شیعی بهترین محتوا برای تبلیغات شهروندی محسوب میشود و بر همین اساس شهرداری اصفهان تلاش میکند تبلیغات خود را در این راستا ساماندهی کند.
وی با هم دانستن برقراری ارتباط با تشکلها و انجمنهای آموزشی و پرورشی، اتحادیهها و اصناف مختلف و کانونهای فرهنگی و خودجوش مردمی برای نهادینه شدن فرهنگ شهروندی، تصریح کرد: باید از ظرفیتهای موجود در این گروهها به حد اعلا استفاده کرد.
نظر شما