به گزارش خبرنگار مهر در گرگان، به اعتقاد مخترعان بین المللی گلستان، این استان فاقد مرجع علمی و یا کارگاه فنی برای ارائه مشاوره به مخترعان جوان است و نبود حامی از دیگر مشکلاتی است که عنوان شده است.
این درحالی است که موتور پیشرفت و توسعه هر کشور و به تبع آن هر استان ارتباط مستقیم مسئولان و مردم با نخبگان است و با پشتیبانی از نخبگان و استعدادهای بالقوه آنها می توان از آنها در راه پیشرفت استفاده کرد.
دو بانوی مخترع گلستانی که در مسابقات بین المللی مخترعان ژنو(سوئیس) موفق به کسب مدال نقره شدند با اشاره به مشکلات فراروی خواهان توجه ویژه مسئولان امر شدند.
عالیه ملک شاهکویی و مریم توانا که هر دو فارغ التحصیل رشته معماری هستند و در مسابقات بین المللی مخترعان ژنو که با حمایت سازمان مالکیت فکری ملل متحد(wipo) و حمایت فدراسیون جهانی مخترعان(IFIA) برگزار شد در حضور بیش از 1000 شرکت کننده از 40 کشور جهان به کسب این مقام نایل آمدند.
عالیه ملک شاهکویی در خصوص اختراع خود گفت: دستگاه بندکشی ساختمان برای پر کردن بندهای میان آجر و سنگ های به کار رفته در نمای ساختمان ها، تونل، پل ها و نمای شومینه ها و دیواره های داخلی بنا به کار می رود.
این مخترع جوان افزود: این ملات بادی و سیمان توسط این دستگاه پر می شود که در حال حاضر بند کشی به صورت سنتی انجام می شود که دقت و سرعت و زیبایی کار آن کم است.
وی افزود: این دستگاه به صورت الکترونیکی کار کرده و نقایص کار را برطرف می کند.
ملک شاهکویی در ادامه خصوص مشکلات خود به عنوان یک مخترع گفت: در گرگان و استان گلستان هیچ مرجع علمی یا کارگاه فنی وجود ندارد که مخترعان جوان بتوانند برای مشاوره گرفتن از آن استفاده کنند.
وی افزود: برای پیدا کردن قطعات و هم برای مشاوره کار اختراع به استان های دیگر مراجعه کردیم.
این مخترع در ادامه تصریح کرد: مسابقات بین المللی مخترعان در ایران حمایتی نمی شود و کسانی که در این مسابقات موفق به کسب مقام می شوند کمتر مورد حمایت قرار می گیرند.
به تاکید کارشناسان، کشورهای غربی برای جذب نخبگان دیگر کشورها هزینه می کنند ما هم باید برای نخبگان خود هزینه کنیم زیرا این هزینه نیست و سرمایه گذاری است.
به اعتقاد مسئولان، دفاتر استانی نسبت به برنامه ریزی و شناسایی نخبگان استان عمل می کند.
به تاکید کارشناسان، اگر نگران مهاجرت نخبگان به خارج کشور هستیم باید نگران مهاجرت درون کشوری نیز باشیم و باید شرایط بهره مندی از نخبگان هر استان در همان منطقه فراهم شود.
این عده بر این باورند که باید از نخبگان هر استان در همان منطقه استفاده شود و از مهاجرت و استعداد برتر هر استانی در استان دیگر جلوگیری شود.
این درحالیست که آنچه استعداد برتر را راضی می کند اینست که وجودش منشاء خدمت و برکت شود و ببیند از وی استفاده شده است.
نظر شما