۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۸:۴۷

فواید ادغام آموزش پزشکی/ هنوز با چالش دخالت در دانشگاهها مواجهیم

فواید ادغام آموزش پزشکی/ هنوز با چالش دخالت در دانشگاهها مواجهیم

معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی گفت: کفایت نیروی انسانی، توانمندی صاحبان حرفه پزشکی و سیاستگذاری و درگیر شدن نظام آموزشی در نظام سلامت و بهبود شاخص های بهداشتی و ورود به عرصه جامعه تنها بخشی از این دستاوردهای ادغام بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دکتر فریدون عزیزی در نشست دستاوردهای تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در محل فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به تاریخچه آموزش پزشکی در ایران و تحولاتی که در سالهای اخیر با آن مواجه بوده است گفت: علوم پزشکی در سالهای اولیه که طب نوین در ایران راه اندازی شد نتوانست خود را با تحولات جهانی پیش ببرد و در زمان تشکیل وزارت آموزش عالی نیز تعداد دانشجویان و دانشکده های پزشکی بسیار کم بود.

وی افزود: پس از انقلاب اسلامی تربیت نیروی انسانی در حوزه پزشکی رشد یافت اما هنوز هم ایده آل نبود و به ازای هر 18 هزار نفر تنها یک پزشک وجود داشت. در سال 59 یک نفر دانشجوی دکتری تخصصی داشتیم و 140 نفر ارشد در علوم پزشکی و ارتباطی میان دانشگاههای پزشکی و بهداری برقرار نبود.

عزیزی هدف از ادغام را تامین نیروی انسانی مورد نیاز، پاسخگویی به نیاز جامعه و ارتقای سطح علمی برشمرد و گفت: دهه 60 دهه انقلاب فرهنگی و بازبینی برنامه ها بود اما از دهه 70 تلاش برای کیفیت آموزش پزشکی شکل گرفت و پیامدهای ادغام بیشتر مشخص شد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی یادآور شد: البته بخشی از ادغام به دلیل اینکه به طور کامل اجرا نشده است هنوز با چالش هایی روبرو است و هنوز حصارهای علمی دانشگاهها شکسته نشده و افت کیفیت و بی انگیزگی استاد و دانشجو و دخالت در استقلال دانشگاهها و دانشگاهیان از چالشهایی بوده که با آن مواجهیم.

کد خبر 1300517

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha