سیدشریف حسینی در گفتگو با خبرنگار مهر در اهواز اظهار داشت: هم اکنون چند سال است که بعد از برداشت محصول خرما با مشکل روبرو می شویم، برای مثال در بحث خرید تضمینی کشاورزان بعد از تحویل محصولات خود به تعاونی ها، مبالغ فروش خرما را با تاخیر دریافت می کنند.
وی با بیان اینکه محصول خرمای خام به تنهایی نمی تواند تمام بازارهای جهان را تسخیر کند، تصریح کرد: مسئولان اگر می خواهند که محصولات کشور به ویژه خرما در بورس بازارهای جهان جای بگیرد باید به فکر تنوع دادن به محصولات خود باشند.
این نماینده درباره اختصاص اعتبارات برای بخش فرآوری محصول خرما، افزود: ما در سفری که به روسیه داشتیم قرار شد که سفارت ایران زمینه را برای صادرات محصولات فرآوری شده خرما فراهم کند و این موضوع در صورت اختصاص بودجه مناسب از طرف دولت به بخش فرآوری خرما تحقق پیدا می کند.
وی تاکید کرد: در صورت صادرات محصولات فرآوری شده خرما به کشورهای خارجی به ویژه روسیه زمینه اشتغال برای تعداد زیادی از مردم فراهم می شود.
دبیر کمیسیون صنایع و معادن در مجلس درباره مشتقات فرآوری شده از خرما توضیح داد: مهمترین فرآورده های غیر تخمیری خرما شامل شربت خرما، قند مایع، شهد و لواشک خرما، روغن هسته خرما، کنجاله خرما است.
خرما از محصولات اصلی کشاورزی ایران است و حدود 60 درصد وزن خشک آن را قند تشکیل می دهد، مناطق اصلی کشت خرما در ایران استان های خوزستان، هرمزگان، بوشهر، سیستان و بلوچستان، فارس و کرمان است.
نظر شما