۱۱ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۹:۵۳

یافته جدید محققان /

کشف مکانیزم تشخیص عامل بیماریزا توسط گلبولهای سفید

کشف مکانیزم تشخیص عامل بیماریزا توسط گلبولهای سفید

گروهی از دانشمندان آمریکایی مکانیزیمی را یافتند که نشان می دهد گلبولهای سفید چگونه می توانند عامل بیماریزا را شناسایی کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر، محققان مرکز پزشکی "سدارس- سینای" در تحقیقات خود یک گیرنده مولکولی را در سطح گلبولهای سفید یافتند که برای تشخیص و شناسایی قارچی که درحال آلوده کردن ارگانیسم بود نقش مهمی ایفا می کرد.

به این ترتیب، این دانشمندان موفق شدند جزئیات عملکرد گلبولهای سفید در شناسایی عامل بیماریزا را کشف کنند.

تاکنون نظریه ای وجود داشت که نشان می داد چگونه با آنها سلولهای دستگاه ایمنی از یک فاصله مشخص اجزای میکروبی یک عامل بیماریزا را در بدن تشخیص می دهند.

اکنون این محققان روش دیگری را شناسایی کردند که برپایه آن زمانی که عامل بیماریزا در تماس مستقیم با سطح سلولهای ایمنی قرار می گیرد گلبولهای سفید عامل بیماریزا را یک تهدید فوری دانسته و آماده نابود کردن آن می شوند.

نتایج این تحقیقات که بر روی گیرنده مولکولی "دکتین- 1" انجام شده بسیار مهم است چراکه نشان می دهد بدن چگونه می تواند یک پاسخ ایمنی صحیح را برای مبارزه با آلودگیها بسازد.

براساس گزارش نیچر، به محض اینکه یک عامل بیماریزا وارد سلول می شود با استفاده از ترکیبی از آنزیمهای تجزیه کننده، ترکیبات شیمیایی به شدت واکنش زا و یک محیط اسیدی نابود می شود.

زمانی که دکتین- 1 حضور یک قارچ را بر روی سطح گلبول سفید شناسایی می کند ساختاری را تشکیل می دهد که "سیناپسهای فاگوسیتیک" نامگذاری شده اند.

در ادامه این فرایند، دو پروتئین بازدارنده، قادرند انتقال سیگنالها به داخل سلولها را غیرفعال کنند. در این زمان، سلول می تواند وارد عمل شوند.

سیناپسهای فاگوسیتیک تا زمانی که دکتین- 1 با اجزای قابل حل قارچ برخورد نکنند تشکیل نمی شوند و بنابراین در چنین شرایطی گلبول سفید درمقابل عامل بیماریزا پاسخ نمی دهد.

کد خبر 1301600

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha