به گزارش خبرگزاری مهر، سایت اینترنتی "asiasentinel" در این باره می نویسد: هند پیشتر از اعضای بسیار پر افتخار جنبش عدم تعهد بود و معمولاً بین آمریکا و بلوک شوروی سابق قرار می گرفت، اما کمی تمایل به مسکو را از خود نشان می داد. بسیار عجیب است که امروز گزارش هایی وجود دارد مبنی بر اینکه دولت هند تصمیماتی حقیقتا به شیوه ای عدم تعهد درباره قرارداد 11 میلیارد دلاری می گیرد و آن این است که این کشور انصراف خود را از خرید هواپیماهای جنگی شرکت "مارتین لاکهید" و اف 16 بوئینگ آمریکا و میگ های روسی اعلام می کند.
در ادامه این مطلب آمده است: به لحاظ دیپلماتیک این یک تصمیم شجاعانه است که بسیاری از ناظران پس از توافق هسته ای که بین هند و آمریکا در سال 2008 صورت گرفت چنین تصمیم را از دهلی نو انتظار نداشتند.
این سایت اینرتنتی در ادامه تحلیل خود آورده است: تعدادی از مقام های آمریکایی از باراک اوباما تا سطوح پائین مدیریتی در این کشور درباره قرارداد 11 میلیارد دلاری و هواپیماهای جنگی چند منظوره رایزنی و لابیگری کرده اند که انتظار می رفت تا هند در عوض توافق هسته ای آمریکا با این کشور، این قرار داد را باشرکت های آمریکای امضا کند. اما مشکلی که بوجود آمد این بود که نه جنگنده های آمریکایی و نه میگ های روسی استاندارد لازم را طی یک پرواز آزمایشی کسب نکردند. جنگنده های آمریکایی در آب و هوا سرد هیمالیا جواب ندادند و اکنون رقابت برای فروش هواپیما بین جنگنده های "تایفون" متعلق به یک کنسریوم متشکل از چهار کشور اروپایی شامل آلمان، ایتالیا، انگلیس و اسپانیا از یک طرف و شرکت "رافائل" از "دسائو فرانسه "از سوی دیگر است.
به نظر می رسد که هند با وجودی که با دسائو فرانسه رابطه خوبی دارد و هواپیماهای میراژ آن از اوایل دهه 1980 تاکنون در نیروی هوایی هند با موفقیت در حال کار هستند و هم اینک هم مجددا تجهیز شده اند اما دهلی نو با هواپیماهای تایفون موافق است.
نظر شما