۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۱:۲۲

اختصاصی مهر /

پروژه محققان کشور درباره کنترل آفت گندم طرح برتر جهانی شد

پروژه محققان کشور درباره کنترل آفت گندم طرح برتر جهانی شد

هماهنگ کننده پروژه کنترل سن گندم به روش IPM در کشور از موفقیت این پروژه به روش مدیریت مبارزه تلفیقی با آفات خبر داد و گفت: این پروژه از سوی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد یکی از سه پروژه برتر جهانی معرفی شد.

حسین حیدری در گفتگو با خبرنگار مهر سن‌ گندم را  مهمترین‌ آفت‌ در گندم‌ و جو دانست و یاداور شد: سن گندم در ایران‌ و کشورهای‌ منطقه‌ است‌ این آفت حشره ای است با طول  بین 9 تا 13 میلیمتر و عرض‌ بین‌ 7 تا 8 میلیمتر رنگ‌ بدن‌ آن از زرد خاکستری‌ تا قهوه ای‌ مایل‌ به‌ سیاه ‌متغیر است‌ و گاهی‌ به رنگ‌ سیاه‌ دیده‌ می ‌شود.

هماهنگ کننده پروژه کنترل سن گندم به روش IPM در کشور، با تاکید بر اینکه این پروژه به عنوان نمونه برتر برای دریافت جایزه Edouard Saouma معرفی شد، افزود: سازمان فائو به وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد که این پروژه همراه با دو پروژه دیگر از کشورهای بوسنی هرزگوین و فیلیپین به عنوان سه پروژه موفق در فهرست برترین پروژه های TCP در سال 2011 قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه در سال 1386 پروژه توانمند سازی کشاورزان در مدیریت تولید و حفاظت از محصول گندم توسط سازمان خواروبار و کشاورزی ملل متحد و وزارت جهاد کشاورزی به امضا رسید، اظهار داشت: پایدار کردن تولید، حفاظت از محصول گندم از طریق کاهش هزینه های تولید، افزایش درآمد کشاورزی، کاهش مصرف سموم و کودهای شیمیایی و حفظ تنوع گونه های مفید در کشت زراعی گندم آبی و دیم از جمله شاخصهای اجرایی این پروژه‌ها بوده است.
 
حیدری ادامه داد: براساس سند در این پروژه، قرار شد 60 گروه از کشاورزان مهارتهای لازم را برای کنترل این آفت در گندم دیم در استان کرمانشاه و گندم آبی در استان اصفهان کسب کنند.

وی با اشاره به موفقیت های پروژه کنترل سن گندم در کشور، اضافه کرد: به دلیل تقاضای کشاورزان و موفقیت فعالیتهای پروژه، سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه، پشتیبانی و حمایت از 200 گروه کاری از کشاورزان را به تصویب رساند تا توسط مربیان آموزش دیده پروژه به اجرای IPM بپردازند. همچنین در سال دوم نیز استان کرمانشاه شبکه مراقبت مردمی را به همکاری پروژه طراحی و به اجرا گذاشت.

هماهنگ کننده پروژه کنترل سن گندم به روش IPM در کشور، افزود: در طول اجرای پروژه کارشناسان ارشد فائو(سازمان خوارو بار جهانی) از فعالیتهای پروژه بازدید و نتایج حاصل از این پروژه‌ را قابل توجه گزارش کردند.

کد خبر 1302602

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha