به گزارش خبرگزاری مهر، عباس معمار نژاد معاون وزیر اقتصاد و رئیس کل گمرک ایران با بیان این مطلب گفت: وزن این میزان صادرات غیرنفتی 5 میلیون و 344 هزار تن بود که به لحاظ وزن نیز 5/8 درصد رشد داشت.
وی افزود: در مدت یاد شده صادرات غیرنفتی کشورمان بدون احتساب میعانات گازی به2 میلیارد و 140 میلیون دلار رسید که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته 38/12 درصد رشد نشان میدهد.
معمارنژاد تصریح کرد: همچنین وزن صادرات غیرنفتی بدون احتساب میعانات گازی به 4 میلیون و555هزار تن رسید که در مقایسه با سال قبل 38 درصد رشد داشته است.
واردات
معاون وزیراقتصاد در مورد میزان واردات کشورگفت: واردات کشورمان درفروردین ماه سال جاری در مجموع به 3 میلیارد و 778 میلیون دلار رسید که نسبت به مدت مشابه سال گذشته92/18درصد افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: وزن این میزان کالای وارداتی درفروردین ماه سال جاری 2میلیون و371 هزار تن بود که از این نظر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل19/19درصد کاهش داشت.
اقلام عمده صادراتی
معمارنژاد گفت: درمدت یاد شده سایر گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی شکل مایع شده عمدهترین کالای صادراتی کشورمان بود، سهم این کالا از صادرات غیرنفتی کشورمان در مدت یاد شده 189 میلیون و00 5هزار دلار بود و 86/8 درصد از کل صادرات غیرنفتی به این کالا اختصاص داشت.
وی ادامه داد: جایگاه بعدی نیز به پروپان مایع شده اختصاص دارد که سهم این کالا از صادرات غیرنفتی در این مدت به 169 میلیون و 500 هزار دلار رسید. بوتان مایع شده نیز سومین کالای عمده صادراتی کشورمان در مدت یاد شده بود و با 131 میلیون دلار، 12/6 در صد از کل صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داد.
رئیس کل گمرک ایران اظهارداشت: همچنین پلی اتیلن گرید فیلم با 109 میلیون و 300 هزاردلار، 11/5 درصد از کل صادرات غیر نفتی را به خود اختصاص داده و در جایگاه چهارم قرار دارد، متانول نیز با 107 میلیون و 900 هزار دلار پنجمین کالای عمده صادراتی کشورمان بود و 5 درصد از ارزش کل صادرات غیرنفتی را به خود اختصاص داد.
عمدهترین خریداران کالای ایرانی
وی با بیان اینکه درفروردین ماه سال جاری امارات متحده عربی با واردات 441 میلیون دلار انواع کالای ایرانی عمدهترین واردکننده کالا از ایران بود، افزود: چین نیز با خرید 369 میلیون دلار انواع کالای ایرانی، دومین کشور بزرگ واردکننده کالا از ایران بود.
معمارنژاد اضافه کرد: عراق نیز با 230 میلیون دلار در جایگاه سوم قرار گرفت. همچنین جمهوری کره با 210 میلیون دلار و هند با 138 میلیون دلار رتبههای چهارم و پنجم را به خود اختصاص دادند.
اقلام عمده وارداتی
به گفته معمارنژاد در نخستین ماه از سال جاری دستگاههای ایکس ری برای بازرسی کالا عمدهترین کالای وارداتی کشورمان بود و با 188 میلیون دلار و اختصاص 96/4 درصد از کل ارزش واردات جایگاه نخست را به خود اختصاص داد.
وی ادامه داد: شمش از آهن و فولاد غیر ممزوج با 26/4 درصد سهم ارزشی در جایگاه دوم قرار گرفت و ذرت دامی با 43/2 درصد سهم از ارزش، رتبه سوم را به خود اختصاص داد.
کشورهای عمده صادرکننده کالا به ایران
معاون وزیر اقتصاد ادامه داد: در مدت یاد شده امارات متحده عربی22/31درصد از کل ارزش واردات کشورمان را به خود اختصاص داد و به عنوان بزرگترین کشور صادرکننده کالا به ایران در رتبه نخست جای گرفت .سهم امارات از واردات کشورمان در این مدت یک میلیاردو179 میلیون دلار بود.
وی عنوان کرد: همچنین چین با 439 میلیون دلار و 61/11 درصد سهم ارزشی رتبه دوم را به خود اختصاص داد و کشور آلمان نیز با 292 میلیون دلار و 72/7 درصدسهم ارزشی در رتبه سوم جای گرفت. کشورهای کره جنوبی و بلژیک نیز به ترتیب83/5 درصد و62/5درصد از ارزش کل واردات ایران را به خود اختصاص دادند و در رتبههای چهارم و پنجم قرار گرفتند.
نظر شما