به گزارش خبرنگار مهر، جواد فرشباف ماهریان امروز در نشست خبری با بیان اینکه نظام دستوری قیمت گذاری در صنعت بیمه کشور سال گذشته رخت بر بست، گفت: این در حالی است که در کشورهای توسعه یافته نظام قیمت گذاری بیش از ۱۰ سال است که کنار گذاشته شده و قیمتها در بازار به صورت رقابتی تعیین می شود.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به اینکه بر اساس اصلاح نظام تعرفه ای قرار بود در ۵ سال این برنامه اجرایی شود، افزود: در دو سال اول بحث کنار گذاشتن تعرفه های دستوری از صنعت بیمه در دو سال دوم استقرار نظام نظارت مالی و در سال پنجم اصلاح نهایی آئین نامه ها و استقرار نظام تعرفه ای در دستور کار است.
وی ادامه داد: در پایان سال گذشته نظام قیمت گذاری از صنعت بیمه کنار گذاشته شد که پیامدهای اقتصادی آن برای فعالان اقتصادی کشور نمایان خواهد شد.
وی از رشد ۲۵.۲ درصدی حق بیمه ها در سال ۸۹ نسبت به سال ۸۸ خبر داد و افزود: این در حالی است که در سالهای پیش از آن رشد حق بیمه از ۲۰ درصد تجاوز نمی کرد، همچنین در سال جاری در محاسبات کاهش قیمتهای تعرفه ای که در سالهای قبل اعمال می شد، مد نظر محاسبه ما نیست.
رئیس شورای عالی صنعت بیمه از کاهش ۷۰ درصدی حق بیمه ها با اصلاح نظام تعرفه ای صنعت بیمه در سال گذشته خبر داد و افزود: بر این اساس، در بخش بیمه آتش سوزی ۵۰ درصد و در بخش بیمه بدنه اتومبیل با کاهش ۷۰ درصدی قیمتها مواجه بوده ایم.
وی ادامه داد: اگر در این بخش بیمه شخص ثالث را کنار بگذاریم که حالت اجباری نیز دارد، میانگین کاهش قیمت در صنعت بیمه غیر از بیمه اتومبیل حداقل ۳۰ درصد تحقق یافته است؛ بنابراین با احتساب ۳۰ درصد مذکور و ۲۵.۲ درصد رشد حق بیمه ها در سایر بیمه ها با رشد ۵۵ درصدی مواجه شده ایم.
رئیس کل بیمه مرکزی با بیان اینکه استقبال مردم باعث افزایش ضریب پوشش بیمه شده است، افزود: سالجاری سال اعتماد سازی و توانمند سازی صنعت بیمه است.
فرشباف ماهریان با اشاره به شاخصهای انحصار و تمرکز که در محاسبات رقابتی کردن صعت بیمه محاسبه می شود، گفت: شاخص انحصار با از بین رفتن نظام تعرفه ای از ۱۰ هزار به ۲ هزار و ۲۰۰ کاهش یافته و امید است تا پایان برنامه اصلاح نظام تعرفه ای به رقم ۱۸۰۰ برسیم که این امر نشان دهنده ایجاد یک بازار رقابتی در صنعت بیمه خواهد بود.
وی تصریح کرد: بازار صنعت بیمه در تمام دنیا صد در صد رقابتی نیست و این بازارها نسبتا رقابتی هستند.
رئیس کل بیمه مرکزی در خصوص پوششهای اتکایی در صنعت بیمه کشور عنوان کرد: در آخرین تحریمها و ابلاغیه های تحریم که صنعت بیمه را مورد هدف نیز قرار داده بودند، انتظار داشتند که هیچ گونه فعالیت اقتصادی در کشور صورت نگیرد.
وی افزود: با توجه به اینکه پیش از این بیمه های اتکایی توسط اروپائیان برای کشورمان صادر می شد، این انتظار توسط تحریم کنندگان ایران وجود داشت که این پوششهای اتکایی اعمال نشود، زیرا بیش از ۶۷ درصد بیمه های اتکایی کشور به خارج از کشور واگذار می شد.
فرشباف ماهریان با بیان اینکه تحریم کنندگان صنعت بیمه تصور می کردند که امکان پوشش چنین ظرفیتی در کشور وجود ندارد، افزود: با مدیریت اعمال شده و حمایت دولت از طریق ستاد تدابیر ویژه اقتصادی توانستیم بازار بزرگ اتکایی این کشور را با افزایش نگهداری این نوع پوشش در کشور داشته باشیم.
وی با تاکید بر اینکه در سال گذشته هیچ فعالیت اقتصادی بدون پوشش اتکایی در کشور وجود نداشت افزود: علاوه بر ایجاد ظرفیت در کشور و تشکیل بازار مشترک اتکایی از لحاظ اقتصادی حداقل ۱۱۵ میلیون دلار حق بیمه در کشور باقی ماند.
وی افزود: البته خسارت ناشی از پرواز تهران - ارومیه بالغ بر ۷۰۰ هزار دلار را نیز باید در نظر گرفت؛ بنابراین از قبال این گونه پوششها و تشکیل بازار مشترک اتکایی در کشور ۲۰ میلیون دلار برای دولت ذخیره سازی شد.
رئیس کل بیمه مرکزی از تشکیل بازار مشترک اتکایی بیمه و بورس خبر داد و افزود: همچنین حساب ویژه تحریم با کمک خاص دولت نیز ایجاد شده است.
فرشباف با بیان اینکه حساب ویژه تحریم با پشتوانه دولت ایجاد شده است، عنوان کرد: سرمایه گذاران بورس در بازار مشترک اتکایی ریسک بیمه را خریداری خواهند کرد. به عبارت دیگر، امسال با همکاری بورس ریسک صنعت بیمه را به بازار سرمایه منتقل خواهیم کرد.
وی از ایجاد حداقل ۱۳۰ میلیون دلار ظرفیت در بخش بیمه آتش سوزی و ۱۰۰ میلیون دلار در بخش بیمه مهندسی خبر داد و افزود: در آخرین جلسه شورای عالی بیمه ایجاد یک نهاد ویژه به نام ارزیابان خسارت تصویب شد.
رئیس شورای عالی صنعت بیمه افزود: بنابراین مصوبه قرار است که ارزیابی خسارت در صنعت بیمه توسط این نهاد جدیدالتاسیس با مجوز بیمه مرکزی صورت گیرد، البته پیش از این بر اساس مصوبه ای در سال ۸۳ ارزیابی خسارت توسط شرکت های بیمه و با تایید ارزیابان خسارت ارزیابی می شد اما مکانیزم مذکور تغییر یافت؛ بنابراین ارزیابی خسارت به ارزیابان خسارت محول خواهد شد.
فرشباف ماهریان یکی از چالشهای مردمی در رسیدگی به خسارت را واقعی نبودن پوششها عنوان کرد و افزود: از اول مهرماه سال ۹۰ ارزیابان خسارت کار خود را آغاز خواهند کرد؛ بر این اساس مجوز ارزیابی شرکت های بیمه سلب خواهد شد.
وی ادامه داد: اگر تا زمان مذکور نهاد ویژه ارزیابان خسارت تعیین نشود با تعیین بیمه مرکزی کسانی که در شرکتهای بیمه کار ارزیابی خسارت را انجام می دهند می توانند با مجوز بیمه مرکزی به کار خود ادامه دهند.
وی گفت: در بخش خسارتهای بیمه اتومبیل به شکل سازمان یافته یک هولدینگ راه اندازی می شود تا برای مناطق مختلف کشور گروه هایی به صورت سازمان یافته به منظور ارزیابی خسارت سر صحنه اعزام شوند.
رئیس کل بیمه مرکزی ایران با بیان اینکه سیستم نظارت مالی را در شرکتهای بیمه بر اساس نتایج حاصل از مطالعات راه اندازی خواهیم کرد، افزود: امسال مدیریت دانش و حرفه ای را در صنعت بیمه کشور ترغیب خواهیم کرد.
فرشباف از استقرار پایگاه فراگیر اطلاع رسانی و گسترش باشگاه بیمه نویسان هم اندیشی اطلاع رسانی بیمه مرکزی خبر داد و افزود: در تاریخ ۱۹ و ۲۰ اردیبهشت ماه سالجاری در تهران همایش بیمه و بانک به منظور توسعه زیر ساختها و توسعه فضای کسب و کار کار الکترونیکی برگزار خواهد شد.
وی در پایان اظهار امیدواری کرد تا پایان سال جاری اولین مجوز تاسیس شرکت بیمه الکترونیکی به متقاضی تاسیس این شرکت ارائه شود و بر این اساس بیمه کاملا مجازی در صنعت بیمه کشور تشکیل خواهد شد.
نظر شما