۲۶ آبان ۱۳۸۳، ۱۲:۵۱

رئيس كنفرانس توسعه دانش و فناوري در ايران:

مسئولان به نقدهاي سازنده، ديد خصمانه دارند // ملاك ارزش در ايران روابط است نه علم //گل سر سبد فارغ التحصيلان خود را از دست داده ايم

رئيس كنفرانس توسعه دانش و فناوري در ايران جامعه و نظام علمي كشور را داراي مشكلات فراوان و عمده اي دانست و توسعه علمي با كيفيت را تنها در گرو حل اين معضلات دانست.

به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر"، دكتر گلشني در اين مراسم افزود: مسئولان كشور نقدناپذير هستند و حتي اگر يك نقد سازنده هم از جانب كسي مطرح شود مسئولان اين نقد را خصمانه مي بينند و تا اين مشكل در كشور ما اصلاح نشود مشكلات همچنان پابرجا خواهد ماند.

وي در ادامه خاطر نشان ساخت: متاسفانه در محيط هاي آموزشي فقط به محفوظات توجه مي شود. نخبه و نخبگان در كشور ما بر اساس سرعت و محفوظات شناسايي و معرفي مي شوند كه اين مورد نيز به طور حتم در كاهش پيشرفت هاي علمي كشور موثر خواهد بود.

برخي مسئولان خود را تسلي مي دهند و مي گويند اين افراد پس از آموزش هاي لازم علمي در ديگر كشورهاي دنيا دوباره به ايران بازمي گردند، در حالي كه اين تصوري اشتباه است

رئيس كنفرانس توسعه دانش و فناوري در ايران در ادامه خاطر نشان ساخت: مهاجرت نخبگان و افراد برجسته دانشگاه ها مورد ديگري است كه هنوز پابرجاست. اين درست است كه در ديگر كشورها نيز مهاجرت وجود دارد ولي بايد اين مقايسه صورت گيرد كه فرار مغزها در كشور ما نسبت به ديگر كشورها چقدر تفاوت دارد. آمار و ارقام مهاجرت در كشور ما بسيار زياد است. برخي مسئولان خود را تسلي مي دهند و مي گويند اين افراد پس از آموزش هاي لازم علمي در ديگر كشورهاي دنيا دوباره به ايران بازمي گردند، در حالي كه اين تصوري اشتباه است.

وي در ادامه افزو

ما همواره به خريد تكنولوژي اكتفا كرده ايم و كمتر به انقال دانش و مهندسي معكوس توجه داشته ايم

د: در ايران شايسته سالاري نيز وجود ندارد. ملاك در كشور ما روابط است. علم هيچ نقشي در موفقيت ها ندارد. بنابراين طبيعي است كه افراد نخبه و با استعداد براي فرار از اين وضعيت به جايي مي روند كه به آنها ارزش داده شود. ما گل سر سبد فارغ التحصيلان خود را از دست داده ايم و همچنان نيز از دست خواهيم داد.

دكتر گلشني در ادامه تصريح كرد: در ايران ما فقط با آمار و ارقام حرف مي زنيم و كاري به كيفيت نداريم. آموزش عالي آمار مي دهد كه تعداد دانشجويان تحصيلات تكميلي افزايش چشمگير داشته است و به ده برابر رسيده است اما هيچ سخني در زمينه كيفيت آورده نمي شود. ما همواره به خريد تكنولوژي اكتفا كرده ايم و كمتر به انقال دانش و مهندسي معكوس توجه داشته ايم.

تعامل بين دانشكده ها و گروه هاي مختلف تحصيلي در دانشگاه ها ما ديده نمي شود. دانشكده هاي مهندسي و علوم اصلا تعاملي با يكديگر ندارند. اگر از غرب الگو برداري مي كنيم بايد بگوييم كه ديگر استنفورد و MIT نيز اينگونه عمل نمي كنند

وي به فقدان تحقيقات بين رشته اي در كشور اشاره كرد و تصريح كرد: تعامل بين دانشكده ها و گروه هاي مختلف تحصيلي در دانشگاه ها ما ديده نمي شود. دانشكده هاي مهندسي و علوم اصلا تعاملي با يكديگر ندارند. اگر از غرب الگو برداري مي كنيم بايد بگوييم كه ديگر استنفورد و MIT نيز اينگونه عمل نمي كنند.

رئيس كنفرانس توسعه دانش و فناوري در ايران در پايان خاطر نشان ساخت: در فعاليت هاي علمي كشور برنامه ريزي وجود ندارد. چشم انداز كلان علمي در كشور ما جايگاهي ندارد. يك روز به نانوتكنولوژي اهميت مي دهيم و بعد از مدتي رهايش مي كنيم و روز ديگر به مسائل هسته اي اهميت بيشتري مي دهيم و تحقيقات هسته اي را مهمترين تحقيقات مي دانيم و فردايش اين را نيز رها مي كنيم. هيچ برنامه اي براي آينده خود نداريم.

کد خبر 130388

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha