به گزارش خبرنگار مهر، علی اکبر هاشمیان امروز سه شنبه در یک نشست خبری از فراهم شدن شرایط ورود 12 شرکت در حال پذیرش به بورس کالا خبر داد و گفت: صنعت لوله و پروفیل با 4 شرکت به زودی به خانواده بورس کالا ملحق می شوند.
مدیر عامل بورس کالای ایران اظهار داشت: 1 شرکت پتروشیمی، 6 شرکت سیمانی و 1 شرکت فولادی در آستانه ورود به بورس کالای ایران قرار دارند، همچنین معاملات بورس کالا نیز در سال گذشته از نظر ارزش 36 درصد و از نظر وزنی 16 درصد افزایش یافت.
هاشمیان تصریح کرد: در مجموع 17 میلیون تن کالا به ارزش 12 میلیارد و 500 میلیون تومان سال 89 در بورس کالا معامله شد.
وی به رشد تصاعدی معاملات آتی سکه طلا اشاره کرد و افزود: از ابتدای معاملات این محصول تاکنون، 2 میلیون و 418 هزار معامله سکه طلا در بورس کالا انجام شده است که توسعه معاملات آتی امسال با ورود ذرت و پلی اتیلن ادامه می یابد.
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه فاز سوم بورس نفت از امروز با معامله 30 هزار تن بنزین صادراتی در تالار کیش آغاز می شود، اظهار داشت: با ورود نفت کوره، گازوئیل، نفت خام و سایر مشتقات نفتی، فعالیت های این بورس گسترش خواهد یافت.
هاشمیان با بیان اینکه وزیر صنایع و معادن با ورود سنگ آهن به این شرکت موافقت کرده است، گفت: این محصول به خانواده بورس کالا اضافه می شود.
وی از راه اندازی تابلوی دوم در بورس کالا خبر داد و گفت: در این تابلو کالاهای منحصر به فردی که استانداردهای لازم را ندارند، عرضه خواهد شد. با راه اندازی تابلوی دوم شرکت ها و نهادهای دولتی می توانند املاک و مستغلات مازاد خود را از طریق این تابلو بدون تشریفات اداری به فروش برسانند.
مدیرعامل بورس کالا به دو قانون قانون بهره وری کشاورزی و دامپروری که سال 89 به تصویب رسید، اشاره کرد و افزود: بر اساس این قوانین، نهادهای کشاورزی باید سم، کود و بذر خود را در بورس کالا عرضه کنند.
هاشمیان ادامه داد: نهادهای دامی نیز باید کالاهای خود مانند شیر، دام، گوشت و جوجه یکروزه را در بورس کالا عرضه کنند که پس از ابلاغ آیین نامه های اجرایی، این قوانین در بازار انجام می شود.
وی اظهار داشت: ارزش وزنی معاملات رینگ کشاورزی از نیم به 8 درصد در سال 89 رسید که با اجرای دو قانون فوق، ارزش معاملات این رینگ رشد چشمگیری خواهد یافت.
مدیرعامل بورس کالای ایران با بیان اینکه 80 شرکت سیمانی در کشور فعال هستند، گفت: تاکنون 20 شرکت در بورس کالا پذیرش شده اند که 6 شرکت در مرحله پذیرش قرار دارند.
هاشمیان افزود: تاکنون 400 هزار تن سیمان در این شرکت معامله شده است که پس از رفع قیمت پایه این محصول، می توان حجم معاملات سیمان را تا 60 میلیون تن افزایش داد.
وی درباره ایجاد بورسهای کالای منطقهای نیز بیان داشت: تالار بورس انزلی مراحل آزمایشی خود را انجام و بزودی افتتاح می شود.
مدیرعامل بورس کالا ادامه داد: با راه اندازی بورس انزلی با این خصوصیت که انبارهای منطقه آزاد تحت کلید بورس کالا خواهد بود، باعث میشود کالاهای وارداتی همچون فولاد، چوب و آهن بدون دریافت ضمانت از طریق بورس و از همان انبار قابل عرضه به خریدار باشد. این موضوع هزینه معاملات را کاهش میدهد.
هاشمیان خاطر نشان کرد: راه اندازی تالارهای نوشهر، چالوس و شیراز نیز در کنار ایجاد تابلوی قیمت در 15هزار شعبه بانکی در دستور کار این شرکت قرار دارد که از این طریق می توان از قیمتهای محصولات این بخش آگاه شد. در ابتدا این تابلو در 1700 شعبه بانک کشاورزی نصب و راه اندازی خواهد شد.
وی درباره مجمع آتی بورس کالا گفت: سرمایه این شرکت از 10 به 20 میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. پیش بینی سود هر سهم بورس کالا نیز 700 ریال پیش بینی می شود که به دلیل افزایش سرمایه این شرکت، تقاضای 10 درصد از سود را به مجمع پیشنهاد خواهیم کرد.
مدیرعامل بورس کالای ایران با اشاره به ماده 99 برنامه پنجم تاکید کرد: در این برنامه کالاهایی که در بازارهای متشکل از جمله بورس عرضه میشود از نظام قیمتگذاری معاف و مشمول نظام تنظیم بازار نمی شوند.
هاشمیان همچنین درباره عرضه نشدن سکه در بورس کالا بیان داشت: در ابتدا بانک مرکزی با عرضه نقدی سکه در این شرکت موافقت کرد اما بنا به دلایلی با این اقدام مخالفت کرد. در هر صورت بسترهای لازم برای عرضه این محصول در بورس کالا مهیا است.
وی با بیان اینکه شرکت های صنعتی در سال گذشته 7 هزار و 300 میلیارد تومان از طریق بورس کالا منابع مالی مورد نیاز خود را تامین کردند، افزود: با توجه به بسته پولی و مالی بانک مرکزی در سال جدید اولویت ارائه تسهیلات بانکی با شرکت های بورسی است که امیدواریم تامین مالی شرکت ها از طریق بازار سرمایه افزایش یابد.
مدیرعامل بورس کالا گفت: در همین راستا از سازمان بورس درخواست کردهایم امسال برای صدور اوراق مشارکت، اولویت را به شرکتهایی دهد که در بازار سرمایه فعال هستند.
نظر شما