علی اکبر تورانیان رئیس ستاد اجرایی حوزه ناشران دانشگاهی نمایشگاه کتاب تهران درباره ویژگیهای این بخش از نمایشگاه و آمار و ارقام مربوط بدان به خبرنگار مهر گفت: بیست و چهارمین نمایشگاه کتاب با استقبال خوب ناشران دانشگاهی مواجه شده است؛ به طوری که امسال نسبت به سال گذشته 25 درصد افزایش شرکتکننده داشتیم.
وی ادامه داد: 552 ناشر در 413 غرفه بخش دانشگاهی مستقر شدهاند که در کنار ارائه کتابهایشان برنامههایی برای خدمات رسانی به مراجعهکنندگان دارند. انجمن ناشران دانشگاهی پیش از برپایی نمایشگاه چندین نشست با اعضایش داشت که در نهایت تصمیم بر این شد همه برنامهها در نمایشگاه به گونهای باشد که مشکلات قشر دانشگاهی را به حداقل برساند.
رئیس ستاد اجرایی حوزه ناشران دانشگاهی نمایشگاه کتاب برخی از برنامهها را اینگونه تبیین کرد: برخی از منابع آموزشی دانشگاهها کتابهایی هستند که نایاب شدهاند و دیگر به چاپ نمیرسند. در مذاکره با ناشران دانشگاهی قرار بر این شد این دسته از کتابها حتی اگر شده در شمارگان پایین چاپ و در نمایشگاه عرضه شوند.
تورانیان افزود: نمایشگاه کتاب یک تخفیف 10 درصدی برای همه آثار در نظر میگیرد، ولی هر ناشر هم میتواند تخفیف ویژهای برای کتابهایش داشته باشد. با هماهنگی ارشاد هم کارتهای الکترونیک کتاب در نظر گرفته شده که در بین اقشار دانشگاهی توزیع میشود.
وی محل قرارگیری ناشران دانشگاهی را در فضای باز مصلی و زیرچادرها اعلام و عنوان کرد: سالنهای 13 تا 21 در اختیار ناشران دانشگاهی است که به دلیل اینکه در سالن شبستان نیستیم، مشکل تهویه هوا و ازدحام جمعیت را نداریم.
این مسئول نمایشگاهی در پاسخ به این مساله که قرار داشتن ناشران در زیر چادر آن هم در حیاط مصلی خسارتهایی را در سالهای گذشته به دلیل باد و باران به وجود آورده و این مساله امسال هم وجود دارد، عنوان کرد: تمام ناشران کتابهایشان بیمه است و اگر خسارتی هم به دلیل باد و باران وارد شود از طریق بیمه بدانها پرداخت میشود.
مصلی را برای برگزاری نمایشگاه نساختهاند
تورانیان تاکید کرد: البته مصلی محل مناسبی برای برپایی نمایشگاه کتاب نیست و بارها این مطلب را به مسئولان منتقل کردهایم. امیدواریم روزی جایی مناسب و در شان نمایشگاه بین المللی کتاب برای آن در نظر گرفته شود و از این اجارهنشینی نجات پیدا کنیم. این روند زیبنده نظام هم نیست، چرا که مصلی را برای برگزار کردن نمایشگاه نمیسازند، ولی در حال حاضر مصلی بهترین جایی است که میتواند میزبان نمیاشگاه باشد چراکه هم در مرکز شهر است هم به چند ایستگاه مترو نزدیک است.
وی تاکید کرد: خواسته ما از رئیسجمهوری این است که با توجه به استقبال به مردم از نمایشگاه کتاب جای مناسبی برای آن در نظر بگیرد و از آنجا که ما نمایشگاه را در سطح بین المللی برگزار می کنیم برای وجهه جهانی کشورمان هم شایسته نیست و لازم است محل مناسبی برای نمایشگاه کتاب داشته باشیم.
رئیس ستاد اجرایی حوزه ناشران دانشگاهی نمایشگاه کتاب در پایان اشاره کرد: ناشران ما نباید فقط به نمایشگاه به عنوان محلی برای فروش کتاب نگاه کنند، بلکه باید به دنبال بازاریابیهای جهانی برای آثارشان باشند، نشستهایی با دیگر همکارانشان چه داخلی و چه خارجی برگزار کنند. ما نیز به دنبال برگزاری نشستهایی با محوریت مالیات کتابفروشیها، تبلیغات کتاب در رسانه ملی، تکثیر غیرقانونی کتاب، هزینههای سنگین کار نشر و لزوم همکاری دولت، مساله توزیع کتاب و ... هستیم.
نظر شما