۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۲:۰۶

بهزیستی در هفته ای که گذشت/

خودداری وزارت نفت از تخصیص بنزین معلولان/ والدین معتاد درصدر کودک آزاریها

خودداری وزارت نفت از تخصیص بنزین معلولان/ والدین معتاد درصدر کودک آزاریها

تخصیص ندادن سهمیه بنزین به معلولان، تدوین لایحه معرفی مددکاران اورژانس اجتماعی به عنوان ضابط قضایی و واکنش بهزیستی به اظهارات دادستان تهران در مورد رها سازی بیمار سوم از جمله اخبار هفته گذشته بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، رهاسازی سه بیمار طی هفته گذشته اخبار و حواشی زیادی در پی داشت بطوریکه دادستان تهران در مورد رهاسازی بیمار سوم و عدم پذیرش وی در آسایشگاه کهریزک، یکی از مقصران این حادثه را بهزیستی دانست و خواستار بازجویی از آن شد. از سوی دیگر مسئولان سازمان بهزیستی نیز به اظهارات دولت آبادی واکنش نشان دادند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران در مورد دلیل پذیرش نشدن سومین بیمار رها شده در آسایشگاه کهریزک گفت: برای پذیرش افراد بی خانمان و مجهول الهویه در مراکز سازمان بهزیستی، حکم مراجع قضایی لازم است.

علی محمد قادری افزود: کهریزک تشکیلات خیریه ای است که به صورت هیئت امنایی اداره می شود و بهزیستی بر فعالیت آن نظارت دارد و برای پذیرش فرد بی خانمان و فاقد هویت، حکم قضایی لازم است در غیر اینصورت پذیرش نمی شود.

وی با اشاره به اینکه بهزیستی از وجود چنین فردی اطلاعی نداشته افزود: سومین بیمار رها شده که دچار آلزایمر است برای پذیرش به بهزیستی مراجعه نکرده چون در این صورت ستاد پذیرش بهزیستی وی را راهنمایی می کرد که باید از مراجع قضایی حکم داشته باشد و یا اینکه کلانتری را برای پیگیری و صدور حکم برای پذیرش وی مطلع می کرد. 

مدیر کل بهزیستی استان تهران تاکید کرد: مسئولان کهریزک پس از مراجعه بیمار، باید کلانتری محل را در جریان مراجعه چنین فردی قرار می دادند و ماموران نیز با حکم وی را تحویل بهزیستی می دادند. 

عدم تخصیص سهمیه بنزین به معلولان از سوی وزارت نفت

سرپرست سازمان بهزیستی با اشاره به اینکه روند اجرای قانون جامع حمایت از حقوق معلولان رو به بهبود است گفت: هر فردی که دارای معلولیت است می تواند با مراجعه به سازمان بهزیستی تحت پوشش بیمه قرار گیرد.

احمد اسفندیاری به نقش بهزیستی در رابطه با اجرای قانون حمایت از حقوق معلولان اشاره و تاکید کرد: بهزیستی به اجرای این قانون توسط دستگاههای مختلف نظارت می کند بطوریکه سال گذشته اولین گزارش دستگاههای کم کار و پر کار به هیئت دولت ارائه شد.
 
به گفته وی، ارائه گزارش از عملکرد دستگاهها باعث تحرک فعالیت آنها در مورد اجرای مفاد قانون حمایت از معلولان شد.

وی همچنین دریک نشست خبری از عدم تخصیص سهمیه بنزین به معلولان از سوی وزارت نفت خبر داد و گفت:تمامی مصوبات قانونی برای پرداخت این سهمیه پیش‌بینی شده و معاون اول رئیس جمهور نیز این موضوع را ابلاغ کرده اما وزارت نفت هنوز سهمیه ای نداده است.

سرپرست سازمان بهزیستی گفت: اعتبار 4 میلیارد تومانی برای خانواده‌های نیازمند دارای بیمار روانی مزمن، مبتلا به ضایعه نخاعی و یا سالمند با شرایط خاص در سه ماهه پایانی سال گذشته از سوی سازمان هدفمندسازی یارانه‌ها پیش‌بینی شد که بزودی براساس ارزیابی مددکاران بهزیستی در اختیار خانواده‌های واجد شرایط قرار می‌گیرد.

وی تاکید کرد: سایت ثبت نام مسکن معلولان و مددجویان تا 15 اردیبهشت ماه جاری پذیرای افراد جامانده از ثبت ‌نام خواهد بود.
 
اسفندیاری از ایجاد 100هزار شغل برای مددجویان در سال جاری خبر داد و گفت: سال گذشته 20 هزار شغل ایجاد شده است.
 
تدوین لایحه معرفی مددکاران اورژانس اجتماعی به عنوان ضابط قضایی

سرپرست سازمان بهزیستی از تدوین لایحه‌ای به منظور تسریع اقدامات مددکاران اورژانس اجتماعی خبر داد و گفت:‌ در صورت تصویب این لایحه مددکاران اورژانس اجتماعی به عنوان ضابطان قضایی معرفی می شوند.


وی در مورد استخدام نابینایان در آموزش و پرورش نیز گفت: پیگیری‌های لازم در این خصوص انجام شده و به فروزنده معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور دستور رسیدگی به این موضوع ابلاغ شده اما متاسفانه اقدام موثری در این خصوص انجام نشده است. 

به گفته وی، در صورت عدم رفع مشکل به معاونت حقوقی رئیس جمهور شکایت خواهیم کرد تا فصل الخطابی برای این ماجرا باشد. 

سرپرست سازمان بهزیستی در مورد اقدامات اورژانس اجتماعی نیز گفت: ‌مشکلی که در این مورد وجود دارد این است که مددکاران ما به عنوان ضابط قضائی شناخته نمی‌شوند و چنانچه کودک آزاری را مشاهده کردند اجازه ورود به خانه را ندارند و فقط می‌تواند گزارش کنند. 

به گفته وی، به منظور تسریع در این اقدامات و شناخته شدن مددکاران به عنوان ضابطان قضائی نیاز به قانون است و به این دلیل لایحه‌ای تنظیم شده است و همچنین فراکسیون پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی مجلس نیز این موضوع را پیگیری خواهد کرد.

اشتغال و مسکن معلولان در برنامه پنجم دیده شده است

رئیس فراکسیون حمایت از حقوق معلولان مجلس از برنامه ریزی برای اشتغال و تامین مسکن و همچنین تسهیلات ازدواج به منظور رفع مشکلات معلولان در برنامه پنجم توسعه کشور خبر داد.

فاطمه آلیا افزود: براساس مطالعات انجام شده در حال حاضر مشکل اصلی معلولان، مسکن، اشتغال و ازدواج است که سازمان بهزیستی برای هر سه آنها برنامه دارد بطوریکه تا پایان برنامه پنجم توسعه تا حد زیادی این مشکلات برطرف خواهد شد. 

وی تاکید کرد: همچنین امسال در لایحه بودجه اعتباری برای افزایش مستمری معلولان اختصاص داده شده است. 

85 درصد کودک آزاریها توسط والدین معتاد انجام می شود

یک آسیب شناس و متخصص علوم رفتاری با بیان اینکه دلیل حوادثی نظیر کودک آزاری به دلیل کم توجهی به حقوق کودکان است، گفت: 85 درصد از کودک آزاریها توسط والدین معتاد انجام می شود.

دکتر مجید ابهری افزود: هانیه اولین کودکی نیست که با پیکری سوخته و استخوانهای شکسته در بیمارستان بستری شده است. بسیاری از کودک آزاریها از جمله آزارهای مادی و عاطفی غالبا مخفی مانده و موجب ورود افراد بیمار از نظر رفتاری به جامعه می شود. 

این متخصص علوم رفتاری با اشاره به اینکه آزارهای جسمانی معمولا توسط پدر یا مادر و یا هردو و یا ناپدری و نامادری انجام می شود، گفت: در صورتهای مختلف فرد آزاد دهنده گرفتار اعتیاد بوده که این آسیب نیز مجموعه ای از ناهنجاریهای روحی و رفتاری است حال سوال این است چه فرد و یا سازمانی مسئول رسیدگی به وضعیت امثال هانیه هاست.
 

وی افزود: فقط انعکاس در جراید و چند روز بیان حادثه کافی است. ما به عنوان امضا کننده سند دفاع از حقوق کودکان در جهان و یکی از اعضای کنوانسیون دفاع از حقوق کودک یادمان باشد موظف به ایفای نقش قانونی خود هستیم. 

به گفته ابهری، قوه قضائیه نیز به عنوان حامی حقوق یک ملت آمادگی دارد که ضمن دریافت درخواستهای مربوطه اقدامات لازم را انجام دهد منتهی یک نهاد یا سازمان باید بین قوه قضائیه و اینگونه کودکان مظلوم قرار گیرد.

کد خبر 1305463

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha