در پی ناکامی شورای همکاری خلیج فارس برای حل بحران یمن که با ارائه طرحی قرار بود روز دوشنبه گذشته مخالفان و نمایندگان "علی عبدالله صالح" رئیس جمهور دیکتاتور این کشور آن را در ریاض امضا کنند این بار شورای مذکور طرح جدیدی را پیشنهاد داده است.
روزنامه "الاولی" وابسته به مخالفان یمن در این رابطه نوشت: "عبداللطیف الزیانی" دبیر کل شورای همکاری خلیج [فارس] از "محمد سالک باسندوه" رئیس کمیته مقدماتی گفتگو خواسته تا فهرستی از 15 نماینده احزاب مخالف اللقا المشترک را فراهم کند تا ماموریت امضای توافقنامه حل بحران یمن را برعهده بگیرند. در مقابل 15 نماینده حزب حاکم و دولت از جمله علی عبدالله صالح نیز برای امضای این توافقنامه هیئتی را تشکیل دهند.
انقلابیون یمن با اصل طرح شورای همکاری خلیج فارس برای حل بحران این کشور مخالفتی ندارند اما پاسخ خود را پس از بررسی های لازم اعلام خواهند کرد.
الزیانی در این رابطه گفت: کشورهای عضو شورای همکاری خلیج [فارس] همچنان بر حل بحران یمن تاکید دارند و اختلافات موجود با رایزنی میان این شورا و طرف های ذیربط یمنی حل و فصل خواهد شد.
بنا بر اعلام رسانه های یمن، علی عبدالله صالح پیشنهاد کرده که "شیخ خلیفه بن زاید" رئیس امارات در نشست امضای توافقنامه حل بحران یمن در کنار وی حضور داشته باشد اما احزاب اللقا المشترک مخالفت خود را با این موضوع اعلام کردند زیرا به عقیده آنها صالح با این ترفند می خواهد به عنوان رئیس حزب حاکم و نه رئیس جمهور توافقنامه مذکور را امضا کند.
طرح جدید شورای همکاری خلیج فارس پس از آن صورت می گیرد که علی عبدالله صالح و مخالفان یمن با طرح نهایی شورای همکاری خلیج فارس موافقت کرده بودند و قرار بود این طرح روز دوشنبه با حضور نمایندگان احزاب موافق و مخالف و صالح در ریاض امضا شود اما در نهایت صالح با بهانه تراشی های بسیار اعلام کرد که این طرح را امضا نخواهد کرد.
به عنوان مثال صالح در یکی از بهانه های خود اعلام کرده بود در صورت حضور نماینده قطر در نشست امضای توافقنامه حل بحران یمن در ریاض شرکت نخواهد کرد و چنین توافقنامه ای را امضا نمی کند.
بسیاری از کارشناسان براین باورند که هدف صالح از بهانه تراشی های متعدد و عدم امضای توافقنامه خروج از قدرت، وقت کشی وایجاد جنگ داخلی در یمن است تا از این طریق مجبور به واگذاری قدرت نشود. طبق این توافقنامه صالح باید در مقابل مصونیت قضایی برای خود و اعضای خانواده اش ظرف 30 روز از قدرت کنار می رفت.
این در حالی است که معترضین یمنی با طرح شورای همکاری خلیج فارس و اعطای مصونیت به علی عبدالله صالح به عنوان عامل کشتار تظاهرات کنندگان مخالف هستند و حتی برخی از انقلابیون تاکید دارند که احزاب اللقا المشترک نماینده تام الاختیار مردم نیستند.
نظر شما