۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۸:۴۷

دری در جمع خبرنگاران/2

5 گزینه برای مهم‌ترین رویداد فرهنگی سال/ نمایشگاه کتاب تالار عروسی نیست!

5 گزینه برای مهم‌ترین رویداد فرهنگی سال/ نمایشگاه کتاب تالار عروسی نیست!

رئیس بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، تپه‌های عباس آباد، شهر آفتاب، مجتمع امام خمینی (ره)‌، پرند و چیتگر را 5 گزینه نهایی برای ساخت محل دایمی این نمایشگاه اعلام کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، بهمن دری رئیس نمایشگاه کتاب تهران عصر امروز 16 اردیبهشت در جمع خبرنگاران درباره مسایل مختلف مرتبط با بیست و چهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران سخن گفت.

رئیس نمایشگاه در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات محمدهادی ایازی، مشاور شهرداری تهران درباره گزینه پیشنهادی وزارت ارشاد برای ساخت محل دایمی نمایشگاه (چیتگر) با بیان اینکه محل نمایشگاه یک معضل برای نمایشگاه کتاب است، گفت: با توجه به اینکه مصلی برای نمایشگاه کتاب ساخته نشده است و در واقع یک محل موقت برای آن است، این موضوع قابل پیش بینی است که چند سال دیگر که مصلی ساخته شود، دیگر برگزاری نمایشگاه در این مکان غیرممکن است. به همین خاطر من در دوره جدید مسئولیت معاونت فرهنگی این مسئله را به شدت پیگیری کردم و پیشنهاداتمان را به ریاست جمهوری ارایه کردیم. پاسخی که دادند این بود که کار کارشناسی بیشتری صورت گیرد. واقعیت این است که ما مشکل زمین داریم و اگر زمینی داشتیم وزارت ارشاد با تمام توان آن را می‌ساخت.

دری ادامه داد: 4 مکان مورد توجه قرار گرفته است که البته معایب و محاسنی دارند. معایبشان دوری از شهر، مشکل رفت و آمد و نبود ناوگان حمل و نقل عمومی است. ما این 4 مکان را طی نامه‌ای به رئیس جمهور اعلام کردیم و گفتیم که در کارگروه دولت مطرح شود تا از میان آنها یکی انتخاب شود.

به گفته وی این 4 مکان عبارتند از: تپه‌های عباس، شهر آفتاب، مجتمع امام خمینی (ره) (نزدیک مصلی) و پرند.

رئیس نمایشگاه اضافه کرد: ما باید محلی را برای نمایشگاه انتخاب کنیم که حداقل برای 20 تا 30 سال نمایشگاه آنجا برگزار شود. در هر صورت در مراسم افتتاحیه فرصتی شد این موضوع را به آقای احمدی‌نژاد بگویم که ایشان هم خودشان محل چیتگر را پیشنهاد دادند و اعلام کردند که دولت همه هزینه‌های احداث نمایشگاه در این محل را می‌پردازد.

دری اضافه کرد: الان گفته شده که اگر قرار باشد در چیتگر نمایشگاه ساخته شود، باید درختان آنجا قطع شود. خب! این یکی از معایب این محل است و مسلماً ما هیچ محلی را برای نمایشگاه انتخاب نخواهیم کرد که معایبش بیشتر از محاسنش باشد. باید برعکس باشد.

وی همچنین از ارسال نامه‌ای در روز جاری از سوی وزیر ارشاد به رئیس جمهور خبر داد و گفت: در این نامه از آقای احمدی نژاد خواسته‌ایم که محل مورد نظر مورد بررسی کارشناسی قرار گیرد و اعتباری هم که برای ساخت نمایشگاه درخواست کرده‌ایم 20 میلیارد تومان است.

رئیس نمایشگاه همچنین گفت: آنچه شهرداری در حال حاضر دارد می سازد، نمایشگاه تخصصی فرهنگی است نه نمایشگاه کتاب، اما آنچه مورد نظر ماست، محل دایمی نمایشگاه بین‌المللی کتاب است. تمام 5 مکانی که من گفتم معایب و محاسن خاص خود را دارد. مسلماً برای هر کدام که عیب کمتری داشته باشد اقدام خواهیم کرد.

وی همچنین درباره ارزیابی‌اش درباره پوشش بازدیدکنندگان و غرفه‌داران نمایشگاه گفت: این نمایشگاه نمایشگاه کتاب جمهوری اسلامی ایران است و باید ضوابط قانونی نظام جمهوری اسلامی در آن رعایت شود. اگر قرار باشد ما بستری فراهم کنیم تا آنجا قوانین نظام مورد تخطی و بی توجهی قرار گیرد، قطعاً باید با آن برخورد شود. من معتقدم نمایشگاه‌ها باید اساساً به گونه‌ای باشد که صرفاً یک آوردگاه فرهنگی باشد و نه اینکه کسانی بیایند پز شکل و شمایل‌شان را آنجا بدهند. اینجا که محل عروسی نیست که بعضی‌ها با آرایش‌های وحشتناک بیایند و خودنمایی کنند! تعداد معدودی از بازدیدکنندگان هستند که من شخصاً از حجاب‌شان راضی نیستم. البته غرفه‌داران و متقاضیان غرفه ها نسبت به سال گذشته بیشتر رعایت پوشش را کرده‌اند ولی بی‌نیاز از تذکر نیستند. برای ما رعایت حجاب و عفاف شرط اصلی است و اساساً نمایشگاه را برگزار می‌کنیم برای ارتقای معرفت دینی.

وی افزود: من قداست نمایشگاه را مثل شبستان‌های مشهد می‌دانم. چطور آنجا اجازه ورود خانم‌های بی‌حجاب را نمی‌دهند اینجا هم باید این طوری باشد.

رئیس نمایشگاه ضمن تشکر از آن دسته از بازدیدکنندگانی که حجاب و عفاف را رعایت می‌ کنند گفت: متاسفانه برخی ناآگاهانه با شکل و شمایل‌هایی می‌آیند که شاید در خانه خودشان هم این گونه ظاهر نشوند.

دری همچنین به فعالیت گشت‌های ارشاد در مصلی اشاره کرد و گفت: این گشت‌ها به وظیفه خودشان عمل می‌ کنند و مثل کار پلیس راهنمایی و رانندگی است که وظیفه خودش را انجام می‌دهد.

وی در عین حال از تذکر به برخی غرفه‌داران در بخش‌های بین‌الملل کودک و نوجوان و بخش ناشران داخلی خبر داد و گفت: خوشبختانه بعد از این تذکرات همگی رعایت کردند، ولی باز هم من معتقدم این تذکرات لازم است.

رئیس نمایشگاه کتاب تهران همچنین در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره برآوردش از تعداد بازدیدکنندگان از نمایشگاه امسال گفت: ما این گونه آمار را به سه ـ چهار صورت دریافت می‌کنیم. مثلاً از مترو و اتوبوسرانی، ولی من اسیر آمار نیستم. برای من یک نفر هم به نمایشگاه بیاید، قابل احترام است.

وی در عین حال تاکید  کرد: کسانی که آمار بازدیدکنندگان نمایشگاه را رصد کرده‌اند، اعلام کردند که این آمار نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته و 15 درصد بیشتر از سال گذشته بوده است. با این حال من به دوستانم گفته‌ام آمار اعلام نکنند تا بعد از پایان 10 روزه نمایشگاه.  

دری همچنین از افزایش یارانه پرداختی به دانشجویان برای خرید کتاب از نمایشگاه خبر داد و گفت:‌ علاوه بر 2 میلیارد تومانی که به صورت کارت خرید کتاب به دانشجویان ارایه شد، سه میلیارد تومان بن الکترونیک خرید کتاب به دانشجویان حدود 27 استان پرداخت شد. همچنین بیش از یک میلیارد و 250 میلیون تومان به بیش از 60 هزار و 80 زوج دانشجو کارت الکترونیک خرید کتاب داده شد.

رئیس نمایشگاه همچنین در پاسخ به سئوالی درباره عرضه کتاب‌هایی با مضمون فتنه 88 در نمایشگاه گفت:‌ حدود 10 ناشر داخلی با ارایه 250 کتاب با موضوع جنگ نرم در یک سالن ویژه فعالیت دارند که این کتاب‌ها مورد استقبال هم قرار گرفته است.

کد خبر 1306121

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha