۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۴:۰۶

در مسجداعظم قم؛

دومین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بهجت برگزار می شود

دومین سالگرد ارتحال آیت الله العظمی بهجت برگزار می شود

قم - خبرگزاری مهر: مراسم بزرگداشت دومین سالگردارتحال مرجع فقید تقلید شیعیان جهان،آیت الله العظمی محمد تقی بهجت 27 اردیبهشت ماه در قم برگزار میشود.

 به گزارش خبرنگار مهر در قم،  این مراسم شامگاه سه شنبه،27 اردیبهشت ماه بعد از اقامه نماز مغرب و عشاء با حضور طلاب و روحانیون حوزه علمیه ، مسئولین کشوری و استانی  و همچنین  خیل کثیری از اقشار مختلف مردم و ارادتمندان این مرجع تقلید در مسجد اعظم قم برگزار می شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین کاظم صدیقی خطیب نماز جمعه  تهران واز شاگردان آیت الله العظمی بهجت سخنران این مراسم خواهد بود. 

 آیت‌الله العظمى حاج شیخ محمد تقى بهجت در اواخر سال 1334 هجری قمری در شهر فومن واقع دراستان گیلان به دنیا آمد و هنوز شانزده ماه از عمرش نگذشته بود که مادر را از دست داد.

 تحصیلات ابتدایى حوزه را در مکتب خانه فومن به پایان رساند و پس از تحصیلات ادبیات عرب درسال 1348 هجری قمری هنگامى که تقریبا 14 سال از عمر شریفش مى ‏گذشت، براى تکمیل دروس حوزوى عازم عراق شد و حدود 4 سال درکربلا معلى اقامت نمود و علاوه بر تحصیل علوم رسمى از محضر استادان بزرگ آن سامان، از جمله مرحوم حاج شیخ ابوالقاسم خویى (غیراز آیت‌الله العظمى خویى معروف) بهره برد و در سال 1352 ه ق براى ارایه تحصیل به نجف اشرف رهسپار گردید و سطح عالى علوم و حوزه را در محضر آیات عظام از جمله حاج شیخ مرتضى طالقانى (ره) به پایان رساند و پس از درک محضر آیات عظام: حاج آقاى ضیاءعراقى و میرزاى نائینى ( رحمه‌الله ) در حوزه درسى آیت‌الله حاج شیخ محمد حسین غروى اصفهانى وارد شد.

 افزون بر این ایشان از محضر آیات عظام حاج سید ابوالحسن اصفهانى و حاج شیخ محمد کاظم شیرازى ( رحمة‏الله ) صاحب حاشیه بر مکاسب  و در حوزه علوم عقلى، کتاب الاشارات والتنبیهات واسفار را نزد آیت‌الله سید حسین بادکوبه‏اى (ره) فراگرفت و در زمان تلمذ به تدریس سطوح عالى پرداخت و در تالیف کتاب سفینة‏البحار با محدث کبیر حاج شیخ عباس قمى (ره) همکارى نمود و در زمینه تهذیب نفس در زادگاهش فومن از کودکى محضر عالم بزرگوار سعیدى ودرکربلا از برخى علماى دیگر بهره برد، تااینکه در نجف اشرف در سن 17 - 18 سالگى باآیت حق علامه قاضى (ره) آشنا شد و گمشده خویش را در وجود ایشان یافت و در سلک شاگردان اخلاقى ، عرفانى ایشان درآمد و سرانجام در سال 1364 هق موافق با 1324 ه ش قلبى صیقل یافته از معنویت و سینه ‏اى مالامال ازعشق به حضرت حق و با کوله بارى ازعلم و کمال به سرزمین خویش هجرت نمود و در زادگاهش تشکیل خانواده داد و در حالى که آماده بازگشت به نجف اشرف بود هنگام عبور موقت در قم در زمانى که هنوز چندین ماه از مهاجرت آیت‌الله بروجردى (ره) به قم نگذشته بود موقتا مقیم شد و خبر رحلت اساتید بزرگ حوزه علمیه نجف را یکى پس از دیگرى مى‏شنود و در شهر مقدس قم رحل اقامت مى‏افکند.

 درقم از محضر آیات عظام، حجت‏الاسلام والمسلمین کوه کمره‏اى و آیت‌الله العظمى بروجردى به هم رسانیده و انگشت نما مى‌گردد. معظم پس از ورود به قم به تدریس خارج فقه و اصول پرداخت و به ترتیب، شاگردانى بسیار قیمت گماشت و هنوز نیز تدریس درس خارج ایشان ادامه دارد.

از تألیفات معظم له نیز می توان به ،یک دوره کامل اصول، حاشیه بر مکاسب شیخ انصارى (ره) وتکمیل آن تا آخر مباحث مربوط به مکاسب و متاجر، دوره کامل طهارت، دوره کامل کتابصلاة، دوره کامل کتاب زکات، دوره کامل کتاب خمس و حج، حاشیه بر کتاب ذخیرة العبادمرحوم شیخ محمد حسین غروى، چندین مجله تقریبا یک دوره فقه فارسى، حاشیه بر مناسک شیخ انصارى (ره) اشاره کرد.

این مرجع تقلید 27 اردیبهشت ماه سال  88 به دیار باقی شتافت و پیکر ایشان بعد از تشیع جنازه با شکوه در جوار حرم کریمه اهلبیت فاطمه معصومه (س)در قم دفن شد.

کد خبر 1306337

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha