به گزارش خبرگزاری مهر، لس آنجلس تایمز در مطلب خود می نویسد: مصر هم اکنون در حال نزدیک شدن به ایران و حماس است؛ رویکرد جدیدی که موجب خشم اسرائیل شده و می تواند چالش هایی را برای آمریکا که در اندیشه متوازن کردن قدرت در خاورمیانه است فراهم کند.
در ادامه این مطلب آمده است: حکومت جدید مصر سیاست خارجی را آغاز کرده که در آن نزدیک شدن به کشورها و گروه هایی در خاورمیانه دیده می شود که رابطه مناسبی با آمریکا ندارند. بخشی از تغییر ایجاد شده در سیاست خارجی مصر شامل افزایش سطح روابط با حماس و نادیده گرفتن مخالفت های تل آویو با این تصمیم و همچنین بازگشایی گذرگاه رفح است. علاوه بر آن مصرکارگذار آشتی بوجود آمده میان فتح و حماس بود و تمام این اتفاقات در حالی رخ داد که مصر در اندیشه آغاز دوباره روابط خود با ایران است.
مصر در حالی در فکر احیای روابط خود با ایران است که از دید آمریکا و اسرائیل این کشور یک تهدید محسوب می شود و قاهره علیرغم مخالفت های تل آویو به سمت ایران حرکت می کند از همین رو سیاست خارجی مصر در حال آزمودن متحدان قدیمی این کشور از جمله اسرائیل و امریکاست.
به نوشته لس آنجلس تایمز، این جرات مصر برای ایستادگی در برابر مخالفت های اسرائیل و آمریکا، به دنبال تحولات سیاسی این کشور که منجر به سقوط رژیم حسنی مبارک شد رخ می دهد. مصر هم اکنون توسط یک شورای نظامی اداره می شود و قرار است تا زمان برگزاری انتخابات پارلمانی و ریاست جمهوری عهده دار امور دراین کشور باشد.
این اقدامات مصر با اظهارات مقامات جدید این کشور نیز همراه بوده است، برای مثال "نبیل العربی" وزر خارجه مصر در اظهاراتی اقدام قاهره در سال 2007 برای مسدود کردن گذرگاه رفح را شرم آور خوانده و این در حالی است که در زمان مبارک رسانه ای شدن چنین اظهاراتی غیر ممکن بود.
به نوشته لس آنجلس تایمز، این موارد نشانه هایی هستند که نشان می دهند حکومت جدید مصر در اندیشه تنظیم مجدد سیاست های خود به گونه ای است که به احساسات مردم نزدیک تر باشد.
از سوی دیگر پیمان صلح مصر با رژیم اسرائیل که در سال 1979 به امضا رسیده در نزد مردم مصر مردود است و پس از سقوط مبارک، اسلامگرایان مصر به شدت به دنبال باطل کردن این پیمان صلح هستند.
نظر شما