به گزارش خبرنگار مهر در همدان، سید قاسم بلوری در همایش اسناد ملی، هویت ملی و تجلیل از فعالان عرصه اسناد ملی همدان افزود: کارشناسان اسناد و مسئولان بایگانی حافظان اصلی مکاتبات و پروندهها هستند.
وی اظهار داشت: اهداگران اسناد که اسناد شخصی و خصوصی خود را هدیه میکنند در راستای غنی سازی آرشیو ملی قدم بر می دارند.
مردم همدان 58 هزار برگ سند اهدا کردند
بلوری یادآور شد: 170 نفر در استان همدان تاکنون تعداد 58 هزار برگ سند را به مدیریت سازمان اسناد ملی غرب کشور هدیه کردهاند.
وی خاطرنشان کرد: گروه دیگری از فعالان در این عرصه، شفاهی گران یا مصاحبه شوندگان هستند که با اطلاعات خود آرشیو ملی را یاری میکنند.
وی افزود: تاکنون با 163 نفر در استان همدان حدود 16 هزار و 870 دقیقه مصاحبه شفاهی در رشتههای مختلف انجام شده است.
مدیر اسناد و کتابخانه ملی غرب کشور اظهار داشت: سازمان اسناد ملی در 17 اردیبهشت سال 1349 افتتاح و در پی اهداف کلان این سازمان مدیریتهای منطقهای نیز ایجاد شد.
سید قاسم بلوری اضافه کرد: اولین مدیریت منطقهای در شهریور سال 71 در همدان تشکیل شد که استانهای کرمانشاه، کردستان، لرستان و ایلام را تحت پوشش قرار میدهد.
دو میلیون و 300 برگه اداری واجد ارزش در همدان شناسایی شد
بلوری خاطرنشان کرد: تعداد 862 میلیون و 584 برگ سند از اوراق و مکاتبات اداری ارزشیابی شده که از این تعداد دو میلیون و 300 هزار برگ واجد ارزش شناسایی شده است.
یکی از مصاحبه شوندگان آرشیو شفاهی نیز گفت: چهار میلیون سند پشتیبانی مهندسی جنگ جهاد سازندگی استان همدان جمعآوری شده و به صورت میکروفیلم درآمده که در این مجموعه 15 هزار عکس و صدها فیلم موجود است.
محمد حیدری دلگرم افزود: این اسناد متعلق به هشت تیپ و 40 گردان در سراسر کشور است که همگی شناسایی، کدگذاری و اسکن شدهاند.
وی گفت: این اسناد در سه نسخه به وزارت جهاد، معاونت ایثارگران و سازمان اسناد ملی ارسال شدهاند.
دلگرم با بیان اینکه حفظ اسناد علاوه بر حجت بودن سندیت آن، برای نسلهای آینده نیز بیدارکننده و روشنگر است، افزود: سندهای همدان بسیار ضعیف هستند و در بخش مذهبی نیز تاریخ همدان بسیارعقب مانده است.
نظر شما