۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۰، ۱۶:۴۴

محمد زاده در نشست خبری:

آیین‌نامه کار حرفه‌ای روزنامه‌نگاری به دولت رفت/ تحقق 80 درصد یارانه مطبوعات

آیین‌نامه کار حرفه‌ای روزنامه‌نگاری به دولت رفت/ تحقق 80 درصد یارانه مطبوعات

معاون امور مطبوعاتی وزارت ارشاد از ارائه آیین نامه کار حرفه ای روزنامه نگاری به دولت خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد جعفر محمدزاده معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر امروز در نشستی خبری با خبرنگاران حوزه کتاب که در محل غرفه سرای روزنامه نگاران ایران در نمایشگاه برگزار شد، به سئوالات آنان درباره مسائل صنفی و موارد مرتبط با کار روزنامه نگاران پاسخ داد.

وی ابتدا در سخنانی با تاکید بر وظیفه رسانه‌ها بر دفاع از حیثیت فرهنگی کشور توسط مطبوعات گفت: همه تلاش مطبوعات باید در جهت دستیابی به جامعه‌ای متکی به ارزش‌های اسلامی و انقلابی و تحقق شاخص‌های عدالت اجتماعی و اقتصادی در کشور باشد.

محمدزاده بر ساماندهی فضای رسانه‌ای کشور تاکید کرد و یادآور شد: اصحاب رسانه برای دفاع از کیان و حیثیت فرهنگی خود نیازمند استقلال حرفه ای هستند که این امر هم در گرو امنیت شغلی برای روزنامه نگاران و جلب مسئولیت بیشتر آنان در ایفای وظیفه آگاهی بخشی است.

وی سپس از تدوین آیین نامه کار حرفه ای روزنامه نگاری و ارائه آن به دولت خبر داد و گفت: ما تصویب این آیین نامه را به صورت جدی پیگیری می کنیم.

به گفته معاون مطبوعاتی وزارت ارشاد در این آیین نامه موضوعاتی مانند طبقه بندی شغلی، شرایط تشویق، مقدمات ایجاد نظام حرفه ای و تدوین اصول اخلاقی حرفه روزنامه نگاری پیش بینی شده است.

وی همچنین بر لزوم کیفی سازی مطبوعات تاکید کرد و گفت: یکی از گام ها در این راستا کمک به ارتقاء دانش حرفه ای روزنامه نگاران است که به خصوص با گرایش رو به رشد نسل جوان و خلاق کشور و کار در مطبوعات و رسانه ها ضروری است.

محمدزاده همچنین درباره نحوه پرداخت یارانه مطبوعات گفت: معتقدیم یارانه مطبوعات باید صرفا جنبه حمایت داشته باشد و بیشترین کمک دولت به مطبوعات معطوف به تقویت زیر ساخت هایی مانند چاپ، توزیع و صادرات مطبوعات باشد. مطمئنا حاصل این خوداتکایی اقتصادی پیدایش تنوع در مطبوعات و افزایش قدرت انتخاب مخاطبان خواهد بود.

وی در ادامه به دو شیوه حمایت از مطبوعات اشاره کرد و گفت: برگزاری نمایشگاه مطبوعات و جشنواره های فصلی مطبوعات یکی از این راه هاست. به هر حال اگر می خواهیم پرداخت یارانه مطبوعات هدفمند باشد باید آن را با شاخص های کمی و کیفی وفق دهیم.

معاون امور مطبوعاتی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه این نشست خبری در پاسخ به سئوالی درباره سامانه اطلاعاتی خبرنگاران کشور گفت: اساسا یکی از مشکلات ما در حوزه مطبوعات، نبود نظام آماری مشخص از خبرنگاران است. ما هنوز نمی دانیم چه تعداد خبرنگار در کشور داریم و به همین خاطر مشکلات و ناهماهنگی هایی در مسائل صنفی اصحاب مطبوعات از جمله پرداخت هدیه رئیس جمهور و آرم طرح ترافیک به وجود می آید. به همین خاطر ما یک سامانه جامع تحت وب راه اندازی کرده ایم و تلاش می کنیم به هر طریق ممکن اطلاعاتمان را از خبرنگاران تکمیل کنیم.

محمدزاده در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر درباره مفاد آیین نامه کار حرفه ای روزنامه نگاری گفت: در این آیین نامه تعاریف دقیق و روشنی از رسته های مختلف شغلی عرصه مطبوعات آمده است؛ اینکه تفاوت خبرنگار با روزنامه نگار چیست و مدیر مسئول چه جایگاهی در روزنامه دارد. مسلما این آیین نامه زمانی که تبدیل به قانون شود به همه رسانه ها ارسال و همه باید آن را اجرا کنند و بر اساس این قانون فعالیت کنند.

وی همچنین با تدوین نظام جامع رسانه ای درباره احتمال خلط آن با قانون مطبوعات گفت: به هر حال هر قانونی در گذر زمان نیاز به اصلاحات و تغییراتی دارد. هرچند ما معتقد به تغییر قانون مطبوعات نیستیم، بلکه معتقدیم اگر قرار است تغییری هم صورت گیرد باید بندهای این قانون اصلاح شود نه اینکه قانون دیگری جایگزین آن شود.

معاون مطبوعاتی وزیر ارشاد در پاسخ به سئوال خبرنگار دیگری با اشاره به رونق طرح مسکن مهر در کشور گفت: این امکان برای همه اقشار جامعه مهیا شده و نباید خبرنگاران از این فرصت محروم شوند. در صورتی که رسانه ها اقدامی در خصوص مسکن خبرنگاران انجام نمی دهند، معاون مطبوعاتی آمادگی پیگیری این مسئله را دارد.

محمدزاده همچنین در پاسخ به سئوال دیگر خبرنگار مهر در خصوص وضعیت بیمه خبرنگاران و بازنشستگی آنها پس از 20 سال کار حرفه ای و معافیت مالیاتی گفت: بر اساس بند "ل" ماده 139 خبرنگاران از پرداخت مالیات معافند، ولی تلقی سازمان امور مالیاتی با تعریفی که ما از خبرنگار داریم، متفاوت است. باید این تعریف ها را به هم نزدیک کرد، چرا که خلاء قانونی در این خصوص وجود ندارد.

وی افزود: در مورد بازنشستگی خبرنگاران هم که حرفه آنها جزء مشاغل سخت و زیان آور است، این مسئله باز هم وجود دارد و تلقی سازمان تامین اجتماعی از فعالیت حرفه ای خبرنگاران با تلقی ما تفاوت دارد.

محمد زاده در پاسخ به سئوالی در خصوص یارانه های مطبوعات گفت: نباید تلقی یک روزنامه از یارانه این باشد که انتشار روزنامه شان را به دریافت مبلغ یارانه مشروط کنند. به هر حال هر نشریه ای برای انتشار نیازمند تمکن فرهنگی و مالی است و اینکه صرفا متکی به کمک یارانه ها باشد، صحیح نیست.

وی در عین حال بر لزوم توجه به معیارهای کمی و کیفی در پرداخت یارانه ها به مطبوعات تاکید کرد و گفت: شخصا معتقدم دو سوم از مبلغ یارانه ها باید بر اساس معیارهای کمی و یک سوم آن باید بر اساس شاخص های کیفی مطبوعات باشد. طبیعی است که بین روزنامه ای که سرویس عکس دارد و دیگری که چنین گروه خبری ندارد، تفاوت وجود دارد.

وی ادامه داد: من و همکارانم معتقدیم باید به یک کف عادلانه در توزیع یارانه ها برسیم.

محمد زاده همچنین به بودجه 40 میلیارد تومانی یارانه مطبوعات در سال گذشته اشاره کرد و از تحقق 80 درصدی این بودجه در سال 89 خبر داد.

وی در پایان بر لزوم همگن سازی گروه های خبری اعزامی به کشورهای خارجی برای آموزش تاکید کرد.

کد خبر 1307989

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha