به گزارش خبرنگار مهر در مشهد، رضا عبدالملکی ظهر سه شنبه در گردهمایی مدیران و کارشناسان اسناد دستگاه های اجرایی و فرمانداری های استان اظهار داشت: عمل بایگانی کردن اسناد و کارشناسی در این رابطه، کار ارزشمندی در دستگاه ها است که مدیران اجرایی باید با همت جهاد گونه توجه ویژه ای به آن داشته باشند.
وی با اشاره به پیشینه تاریخی ایران در خصوص فعالیت در حوزه بایگانی اسناد و کتابخانه ها بیان داشت: روش هایی که در حال حاضر کشورهای غربی برای بایگانی اسناد خود به کار می برند برگرفته از شیوه های ایرانیان است.
عبدالملکی با اشاره به عدم برخورداری بسیاری کشورها از سیستمهای ثبت و نگهداری اسناد و عدم وجود پیشینه تاریخی گفت: برخی از دولتها همچون صهیونیستها در تلاش هستند با اسناد جعلی، برای گذشته شان، تاریخ سازی کنند.
وی خواستار بهره گیری از مدیران اندیشمند، فکور در این عرصه شد و افزود: فضای بایگانی باید از فضای ایستا و فراموش شده به فضای پویا و فعال تبدیل شود.
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی استانداری خراسان رضوی بر رعایت نظم در بایگانی و نیز دسته بندی و اولویت بندی مناسب اسناد تأکید کرد.
وی با اشاره به ضرورت ایجاد بانک اطلاعاتی مناسب از اسناد بیان داشت: عملکرد و نگاه مدبرانه و عالمانه در حفظ و حراست از اسناد، گنجینه فاخر و ارزشمندی را برای آیندگان به جا خواهد گذاشت.
علیرضا رمضانپور مدیر اسناد و کتابخانه ملی خراسان رضوی نیز در این گردهمایی هدف از تشکیل مدیریت اسناد و کتابخانه ملی استان را که نهمین استان کشور در زمینه ایجاد این مدیریت می باشد، برقراری عدالت در خصوص دسترسی محققین، پژوهشگران و عامه مردم از اسناد تاریخی و پژوهشی عنوان کرد.
وی همچنین از ارزیابی اسناد 15 دستگاه اجرایی در استان خبر داد و افزود: عملیات ارزیابی در این دستگاه ها آغاز شده و نسبت به انتقال اسناد مهم به مدیریت اسناد و کتابخانه های ملی اقدام شده است.
رمضانپور کارشناسان و مدیران بایگانی را سربازان خط مقدم تاریخ کشور عنوان کرد و بیان داشت: این عزیزان، معماران تاریخ محسوب می شوند که پل های گذشته را به آینده پیوند می دهند.
گفتنی است گردهمایی مدیران و کارشناسان اسناد دستگاه های اجرایی و فرمانداری های خراسان رضوی به مناسبت سالروز تشکیل آرشیو ملی ایران برگزار و از شش نفر از مدیران و کارشناسان حوزه بایگانی دستگاه های اجرایی تقدیر شد.
نظر شما